CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 90563|Reply: 1596

Update: Identiti Azra Diera Sudah Terbongkar!

  [Copy link]
Post time 22-6-2022 06:28 PM | Show all posts |Read mode



Hubungan cinta Azra Diera dan pelakon, Azri Iskandar tidak pernah menjadi rahsia mereka. Bahkan, ramai yang tertanya-tanya serta ingin melihat wajah individu yang sehingga kini hanya dikenali menerusi namanya sahaja.



Hasil carian mendapati Azra Diera dan Vidrio Herissa adalah individu sama berdasarkan komen komposer, penulis skrip dan lirik itu pernah menyertai kelas Adaptasi Novel Ke Skrip yang dijalankan secara atas talian pada tahun lalu dipercayai dikendalikan oleh Maizura Mohd Ederis, seorang penulis dan pembimbing penulisan skrin.










Carian di Google menggunakan nama Vidrio Herrisa pula membawa ke pautan wikipedia mengenai wanita berkenaan namun tidak ada sekeping gambar wajahnya mahupun novel yang ditulis pada bahagian Google Image.



Berdasarkan apa yang dinyatakan menerusi Wikipedia, Vidrio Herrisa bukan hanya novelis, penulis skrip dan lirik tetapi juga pemuzik serta penerbit kelahiran negeri Perlis yang melanjutkan pelajaran dalam bidang Music Production & Audio Engineering.



Vidrio juga adalah pengasas Entity Rockers Paranormal (ERP) yang memperjuangkan muzik genre rock kapak di Malaysia. Dia terus menjadi misteri kerana menulis perlbagai karya dengan nama yang berbeza.












Bagaimanpun, andai digali sedikit lebih dalam, berkemungkinan ada antara rakan-rakannya yang memuat naik foto bersama namun tidak melakukan 'tag' nama di Facebook.



Apapun, melihat pada keterangan di Wikipedia yang kali terakhir dikemas kini pada Mac 2022 itu, ternyata memang benar Azra adalah seorang penulis lirik. - CARI



  









Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 porum dah boleh bernafas lega yachhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mmg wujud tp guna mcm2 nama
Yg hairan napa taknak expose diri dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
So ada PhD tak?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat wiki aiols pun bleh create wiki sndiri letak la bio ikut suka
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:02 PM | Show all posts
Tak senang tau orang nak layan Bisik2 Gelora. All the best lah acik Azri dengan rombongannya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Wiki pn sendiri edit? Sendiri masukkan details?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 22-6-2022 07:02 PM
Setakat wiki aiols pun bleh create wiki sndiri letak la bio ikut suka

Btol ke.. Cer try wat
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Poyonya pempuan ni. Semoga melingkup dengan boyawak kertu my everything tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Pahtu bile langsung majlis terrr
Nak tarikh
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:15 PM | Show all posts
Aku tunggu esok nak jadi apa
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis manusia yg create dan edit wiki profail ttg diri sendiri....ini adalah lucu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:27 PM | Show all posts
ramai je friendlist aku yg join komuniti penulis novel nitapi takde pulak depa sembunyi identiti
ni sampai muka pun tak tunjuk langsung.

memang fishy sehanyir hanyirnya



Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Takyah sembang banyak. Belanja bukti gambo  dgn pearl jam jah cukup
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 22-6-2022 07:02 PM
Tak senang tau orang nak layan Bisik2 Gelora. All the best lah acik Azri dengan rombongannya.

Hahaha
Samalah...
Ngah melayan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:32 PM | Show all posts
annadonna replied at 22-6-2022 06:57 PM
Memang dia ada post lirik lagu ost Roh 100 Hari kat fb dia dulu sebelum nama dia ni disebut sebut.










This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:36 PM | Show all posts
Azra ni wujud tapi biasa biasa je bukan le dr.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
So xde ke mukanya lagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:37 PM | Show all posts
Skrip

1) Beyond 402 - Netflix

2) Varaloka - Netflix

3) Silence Of Light - Netflix

4) Tasoh - Netflix

5) Silk - Netflix

6) Waris Di Tanah Gaza (Theater)

7) Rock Ker Der (Film)


dont play play .... drama kat neflix
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 07:46 PM | Show all posts
cuba korang cari drama or movie2 yang Dr My everything tulis at Netflix.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:59 AM GMT+8 , Processed in 0.096133 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list