CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1810|Reply: 14

[Tempatan] Apahal Pulak Peguam Turun Tuntut Kebebasan Kehakiman

  [Copy link]
Post time 17-6-2022 04:01 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 17-6-2022 04:27 PM

Padang Merbok - Ape bende pagi2 Jumaat nan permai ni tetibe je peguam-peguam seluruh negara berkumpul kat Padang Merbok berteriak menuntut kebebasan kehakiman? Selama ni tak bebas ke? Ke ada isu apa yang berlaku sekarang ni buat hakim tersepit? Siap ramai-ramai nak berarak ke parlimen serah memorandum kepada wakil PM tapi dihalang polis atas risiko keselamatan.



Peguam-peguam ni anggap diorang sebagai benteng depan kebebasan badan kehakiman negara, dan turun padang bagi pihak hakim-hakim yang terpaksa duduk tak boleh buat apa.

Tuntutan Memorandum:
1. Upheld Judiciary Independence
2. Preserve Public Confidence Towards Judiciary System
3. Condemn MACC's Action???
4. Legislative Reform Pertahan Hakim dari Fear & Favor

Demonstrasi ini dibuat untuk hantar mesej jelas menyekat mereka-mereka yang "berusaha untuk campur tangan" dalam badan kehakiman. Pertama kali kita ada hakim terbaik buat kerja.. "tidak perlu siasatan" bermaksud "tidak boleh buat perbicaraan"? Lawan MACC? ape benda ni ye?

Pertanyaan: Ada peristiwa tak enak dibelakang tabir yang I rakyat biasa tak tahu ke sekarang ni? Cer citer cer citer. Sekarang busy cari makan taktau kebenda tertinggal ketapi berbulan dah.



sos: https://www.hmetro.com.my/mutakh ... an-dilarang-berarak

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-6-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade tgok kt ig syed saddiq

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2022 06:06 PM | Show all posts
selayaknyalah sprm dicerca sebab siasatan secara pilih bulu pubis, geng dia kira senyap.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2022 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 17-6-2022 07:01 PM

Seharusnyalah cer settlekan dulu citer2 hakim nazlan yg didakwa ada conflict of interest dlm kes najib.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 17-6-2022 06:06 PM
selayaknyalah sprm dicerca sebab siasatan secara pilih bulu pubis, geng dia kira senyap.

Kan...kes zeti dan laki dia senyap je
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 05:41 PM | Show all posts
ramai juga kengkwn yg pergi dgn pki blazer lg
kaka x dpt nak join sbb ada hearing
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim demo tuntut sana sini ye era 2021-22.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes hakim Nazlan ni.  Precedent utk hakim takut bagi keputusan kalau haknya x dipelihara.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2022 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Highlight please

X phm tp interested to know more

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iols pn ramai yg pergi join td.. ada kawan iols kata hakim nazlan tu tersangatlah noob aka sesuci lebaran utk disiasat… dan sprm n ah jib gorrr mcm isi n kuku sejak dlu lagi kecuali masa zaman latifa koya…..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-6-2022 05:41 PM
ramai juga kengkwn yg pergi dgn pki blazer lg
kaka x dpt nak join sbb ada hearing

Chuols lawyer jugak ye…. Syukurrrr iolss golongan2 sebegini masih sokong org yg benar walaupun ummah ramai bodoh menilai
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2022 08:22 AM | Show all posts
Please bring back the good old days of Judicial Independence!

Kalau ada Executive yang hakis hakis hakis
He or them should go, voted out, blacklisted
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
SPRM tu bila boss sendiri buat hal, tau plak dia solidariti. Hal2 internal pandai dia katup, ni cucuk judiciary plak. Dah boleh agak where SPRM stands.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
tukar ketua sprm dulu la baru org boleh percaya dgn sprm
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 10:46 AM | Show all posts
Jika tidak puashati dengan tindakan SPRM,
Majlis Peguam kenalah beritahu, bagaimana cara nak siasat hakim Nazlan yg menghadapi pelbagai tuduhan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 05:48 AM GMT+8 , Processed in 0.109493 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list