CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Disney+] Link: Eat Love Kill (Yeo Jin Goo, Moon Ga Young)

  [Copy link]
 Author| Post time 26-7-2022 06:32 PM | Show all posts
huhu aku x tgk lagi episod 11...dah dekat ujung2 ni benda yg konon2nya surprise tu dah x surprise pun lagi...so graf keterujaan pun dah turun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-7-2022 12:35 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 27-7-2022 12:54 AM

ep 16

the finale

Okay , Gye Hoon ni fickel minded , sat sat nak break up and then reconcile balik. Sat sat nak pindah restaurant buka balik.

so , ibu Gye Hoon yg tak pandai urus diri tu mula motivated nak urus diri and get herself better , emotionally and psychologically , by seeking treatment and counselling - WELL ABOUT TIME  lah lady , dia minta maaf kat Gye Hoon sebab neglect his needs semua when he wasa child going through some rough patches lah jugak..well teruk sungguh dynamics family ni.

Yes, Gye Hoon father passed away - dunno how and why , wont bother knowing anymore - who killed him pun, tapi mayat adik dia and seorang lelaki dewasa ditermui dalam satu kawasan tanah hutan ladang persendirian. Sebenarnya that policeman yg bawa killer fishmonger friend tu rasa bersalah and dia tak dibunuh pun semalam, so dia pengsan je, and dia jumpa si killer tu hehari kat prison till the killer bored to death sebab dia tak nak kasi tahu lokasi mayat Gye Yeong so, dia kasi hint , yg tempat tu tempat depa dua ( the killer and the policemena guy ) tu main masa kecil tempat tu dikorek koreklah oleh policemen yg bersalah tu and ex boss depa yg bully won tak tu, and GYe hoon yg beli tanah tu pulak. Killer tu kata jgn jumpa dia da kat prison sebab sebelum ni policmena tu kata dia bersalah kat gye hoon and sebba di atak jalankan tugas dia dengan betul that nite and dia akan buat apa apa sahaja killer tu suruh jika killer tu revelaed the site of the buried corpse/ remains lah. so  the killer fishmomger tu bagi tahu and said to the policeman- jgn datang tengok aku dah...

so that day - Gye hoon  received the much, longggg  awaited phone call, from the forensic teams one fine day and being informed about the discoveries - macam Adik perempuan chef lee...

so ...yes - semua end well lah.


so, there you go.

i rate 1.8 je CGPA citer ni

oh ya simbolik - video game yg Lee Jungeun punya tu dicampakkan aje oleh Gye Hoon masa part akhir. tandanya he has moved on with his mom.

isk family ni teruk sungguh  porak peranda habis...

yg driver lorry yg perahsia and ignore Gyeyeong 's cried for help that fateful nite tu .  pun okay dah ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 12:40 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 27-7-2022 01:05 AM

casts : great setakat mana depa mampu jiwai watak yg diberikan , depa zahirkan emosi tu bagus

plot : poor and crappy

pacing : slow and draggy

A lot of unnecessary episodes and putting more characters and sub plots to distract viewers wont do much good when  they are  wayyy too much. it will distract and remove the focus of viewers on the  plot already; wearing off  the viewers attention by ep 10 and 11.

too much element of melodrama, suspense , thrill, chills, semua so rosak . tak mahirlah nak weave in element ni so teruk sangat.

i hope Mun Ga Yeong dapat pilih watak yg more adult- like , minah ni clever SKKu uni student kot - so boleh pilih watak yg mencabar comfort zone la kot...watak yg , fun pun boleh tapi jangan hopeless iras iras watak Im su gyeong lah  lagi ..malas dah dok tengok dia bawa watak perempuan lemah, hopeless, cari kekuatan and dapat kekuatan ...macam sama je dedua drama dia ni..

I know Yeo In Goo ni good actor in Hotel Del Luna, so sayang watak dia ...dalam ni may be depa dua ni experimenting dengan aspect emosi kot dalam drama ni, depa nak cuba kelainan tu tapi sayang lah ...drama ni loopholes banyak ...sayangle i meant he did  his best lah. He delivered ; cuma ini je dia boleh tunjukkan dalam drama macam ni.

kita tak tahu punca baju shirt  yg berdarah tu ,  I cant be bothered darah siapa yg cikgu piano merangkap si bapa hae jin/wontak tu cuci and apa alibi dia kan? walaupun wontak dah berbaik dengan bapanya and ex gf dia so .... oklah ini........

so ...yes i terlupe, wanta yg kena abused suami dia tu masa awal wal epiodes dah dapat divorced dengan suaminya, cara dia dengan ajak suami dia pi sign borang divorce kat dalam kedai bokhee and granny dia hahahahah , mau tak gerun....
so yes...

overall bintang : 1.8 / 5 = grade E.
ending citer ni yg glossy and macam ends well , all is well, tak dapat nak padamkan grade E , 1.8 CGPA itu.
sahaja.

relevat episodes: 1,2, 11 - 16 ( seriously speaking) then patah balik pun tak pe , tak nak patah balik pun tak pe.

i now rating is not everything but ..sometimes you see the pattern you would know.
citer yg best akan tinggi juga atau akan ade ranking tinggi kalau subscribed streaming platform...so ..yeah.


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 11:03 AM | Show all posts
HABIS JUGA LINK NIH!
adoii laa....sepatutnya drama ni buat takat 10 episodes saja

apa motif penjual ikan tu culik budak2...
and bunuh gye yong pun x tau...
pedopil ka...saiko kah... apa kah...


pastu mmg predicatable sgt2 laa ending nya...
at least that made me smile

ok lah ni antara drama yg bakal aku lupakan mcm LOST
mmg not reccomended at all hehehe...

BTW... Da Hyun junior tuuu muka dia sama mcm IU la...
everytime dia keluar I nampak mcm IU yg berlakon
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 01:55 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 27-7-2022 04:10 PM
JiEunTak replied at 27-7-2022 11:03 AM
HABIS JUGA LINK NIH!
adoii laa....sepatutnya drama ni buat takat 10 episodes saja

ade org suke tau drama ni for various reasons, antaranya sebab dia highlight domestic viloence, harassment

tapi pada i , dia tonjolkan kebodohan and hopelessness wanita yg nampak aje kuat tapi tak gune akal. so i tak suke drama ni.
So  highly  unrecommended   to ALL . ajaq ajaran sesat- nampak lelaki suspicious , pi guna lorong sunyi and sempit untuk jalan balik sensorang? apa ni? stupid drama.

ade yg kata slow pace okay and  isegala plot menampakkan kreativiti...hmm..cant do anything with this, redha jelah brain yg fikir ini.

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 06:20 PM | Show all posts
dah hbs cerita Link ni akhirnya
penat nk tgk pengakhiran dia camner
cerita yg agak caca marba dan x kemas
konon nak ada element of surprise tp ke laut jdnya
slow pace pun satu hal juga
tgk cerita ni sbb Jingoo dan juga atas recommendation my doter,
lakonan jingoo dan pelakon lain okay tp naratif cerita ni mmg ya ampun sgt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2022 06:42 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 27-7-2022 01:55 PM
ade org suke tau drama ni for various reasons, antaranya sebab dia highlight domestic viloence, har ...

entah...macam bodoh kan...dah tau lelaki tu merbahaya pegi masuk lorong sunyi...pegilah tempat yg ramai org...
kenapalah moon ga young suka ambik watak camni...

tapi i faham sikitlah apa yg writer nim cuba nak buat...dia nak buat citer ni ada mixture of suspense, thriller, romance but at the same time healing...
mcm dia nak gye hoon stop salahkan diri sendiri, mak & nenek da hyun free of their guilt etc...
the idea is promising but the execution fail...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2022 09:08 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-7-2022 08:11 AM
xyla73 replied at 27-7-2022 06:42 PM
entah...macam bodoh kan...dah tau lelaki tu merbahaya pegi masuk lorong sunyi...pegilah tempat yg  ...

ntah stupid plots. macam mane lah depa pilih watak ntah. dunnolah mun ga yeong ni - i have high expectation for her, pandai kot SKKU student, exposure in EU semua. she is good but ...dalam drama ni constraint roleslah , limiting her ability. padan dia pun , setuju buat drama ni ntah nape.

takkan boleh pilih watak damsel in distress all the times..and suara dia , okay nothing you could do about suara but she could manipulate the intonation and vocal tonality jadi adult - like...
i mean ...minah ni lah  suka bawa watak wanita snow white ...

dia kena mainkan watak lain lah like watak park min young ke  - multiple roles , watak Oh So JAe dalam Why her ke, watak Park Eun bin ke  yg roles yg mencabar sikitlah ...

macam mane watak s culprit  yg hvae no significant impact to the storylines boleh jadi suspect utama and selama lama ni - sub plots, supporting characers semua tak gune je roles depa. eeeee sapa lah yg buat costing drama ni , manager dan accountant , memang i query IQ depa. wasted time, energy and money.

watak male lead tu diberikan pada Kim Sun Ho yg hometown cha3...tapidia tolak, wow bijak dia...pandai memilih watak and menilai drama.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni buang masa sebab motif pembunuhan tak clear. Kata lah mmg suka membunuh tanpa motif, at least ada lah background story kenapa dia jadi mcm tu.

Rating 5/10.. 5 tu pun sebab ada lah lawak2 cerita ni dan drive level of curiosity. Tapi kecewa ending tak kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2022 12:06 PM | Show all posts
thanx gais atas review semua...done follow smpi epi 11 ja..xnak  tengok da..malas..bahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 01:52 PM | Show all posts
cantleyi replied at 3-8-2022 12:06 PM
thanx gais atas review semua...done follow smpi epi 11 ja..xnak  tengok da..malas..bahahaha

11  tu baru baru nak  resset plot sebenar

ep 13 -16 tu signifikan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 08:07 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 21-9-2022 01:52 PM
11  tu baru baru nak  resset plot sebenar

ep 13 -16 tu signifikan...

eh ye ke?haaaa..tgk laa.ada masa layan nnt...nk nengok little women
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 05:04 PM GMT+8 , Processed in 0.073945 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list