CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3481|Reply: 89

[tvN/Disney+] Link: Eat Love Kill (Yeo Jin Goo, Moon Ga Young)

  [Copy link]
Post time 6-6-2022 07:39 PM | Show all posts |Read mode


Profile
Drama: Link: Eat, Love, Kill
Native Title: 링크: 먹고 사랑하라, 죽이게
Also Known As: Link: Eat and Love to Kill , You Are My Killer , Lingkeu: Meokgo Saranghara, Jukige , 유 아 킬러 , Link: Eat, Live, Die
Screenwriter: Kwon Ki Young
Director: No Sang Hoon
Genres: Mystery, Romance, Drama, Fantasy

Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Jun 6, 2022 - Jul 26, 2022
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
A fantasy mystery drama about a man and woman who share the same emotional state.
Eun Gye Hoon is a chef who sets up a restaurant in the town where his twin sister went missing 20 years ago. He finds himself randomly experiencing emotions one day, spontaneously crying and laughing, and it turns out that they are the emotions of a woman named Noh Da Hyun.

Cast
Yeo Jin-GooMun Ka-Young
Eun Kye-HoonNo Da-Hyun
Eun Kye-Hoon's Family
Park Bo-KyungAhn Se-BinKwon HyukWoo Mi-Hwa
Jang Mi-SookEun Kye-YoungEun Cheol-HoJang Mi-Sun
No Da-Hyun's Family
Kim Ji-YoungYe Soo-Jung
Hong Bok-HeeNa Chun-Ok
Jihwa Police Substation
Song Duk-HoLee Bom SoriKim Chan-HyungYu Seong-Ju[[]]
Ji Won-TakHwang Min-JoAn Jung-HoSeo Young-HwanNam Kyu-Won
Yoo Dong-Hun
Bong Sung-Woo
Jihwayang Restaurant
Lee Suk-HyeongLee Bom
Cha Jin-HuLee Eun-Jung
Jihwa Neighborhood
Lee Gyu-HoeKim Hyun[[]]Park Ji-AYoo Jung-Ho
Han Ui-ChanJo Jae-SookKo Chang-SooPark Sun-HwaKim Min-Cheol
[[]]Yoon Sang-HwaSeo Dong-Gab[[]][[]]
Yang Dong-SookJo Dong-NanLee Young-HunKang Mi-JinHan Sun-Nyeo
Others
Shin Jae-Hwi
Lee Jin-Geun
source : mydramalist, asianwiki

teaser

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-6-2022 07:41 PM | Show all posts
citer ni start hari ni...siapa tgk boleh bagi update...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2022 01:00 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 7-6-2022 01:04 AM

best. dark comedy and ade crime - homicide - child kidnap . stalker tapi lawak dalam jenayah tu.
best plot lain sikit dari yg lain, cume apa yg i boleh katakan ialah sapa suke citer ala ala The family De Niro cam tu aah..ade misteri watak utama tu....best.Mun Ga Young - pegang watak budak perempuan kembar kepada saudara lelaki kembar tak seiras, Mun Ga young Eun  tu kene kidnap and dilarikan ...and hilang.
Chef tu abang dia , so by 10 years old abang dia dah tal rasa lagi emosi , emotional synchro bonding tu till 18 years later..so maknanya adik dia dia percaya dah mati tu mungkin hidup but assuming a different identity and peronality too...

watak mun ga young  as she is ..macam true beauty tapi kelakar kali ni.. okaylah nice setting of teh backstory..generally kelakar daripada aspek script, characters  etc

ade campuran babak macam suspicious partner sesikit yups ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-6-2022 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Best citer ni…it get me hooked from the start…a mixture of mystery & comedy…selalunya iols malas nak layan citer airing on Mon & Tue, tapi sebab epi 1 dah bagi good impression, kenalah tgk episod2 seterusnya…citer ni ada tag romance, so I doubt yg heroin ni adik hero yg dah hilang tu, nanti jadi incest pulak but somehow depa mcm ada connection…sebab kalau heroin tu adik dia why after 18 years baru chef tu dapat rasa…

Iols tertarik kat lagu kat ending credit tu, the vocal sounds like Janet Suhh & reminds me of it’s ok to not be ok ost…dia memang sesuai dgn lagu2 yg eerily creepy camni…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2022 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Bestlah citer ni…iols suka sebab ada elemen misteri yg buat kita keep on guessing…but unlike other conventional mystery dramas, dia lain sikit sebab ada humor & entertaining…

First of all, Gye Hoon ingat Da Hyun tu adik dia but i don’t think so…iols rasa maybe Da Hyun ada terima jantung recently dari adik Gye Hoon…

Apa yg jadi malam tu? I don’t think Da Hyun yg bunuh the stalker sebab dia kata dia x ingat apa2…it could be anyone else e.g. mak, nenek dia or even Gye Hoon…

Mayat yg polis jumpa tu mayat the stalker ataupun org lain? Kalau mayat the stalker kenapa Da Hyun nak jugak check apa yg ada dlm fridge tu? Since polis dah jumpa mayat tu, sah2lah xde mayat dlm fridge tu…

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2022 02:02 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 8-6-2022 02:05 PM

Ep 2

chef Gye Hoon merasakan kuasa emtional psychic yg dah dormant dalam dirinya semakin kuat  balik ketika Da hyun dekat ...dan apabila dpea main scissors and rock tu depa macam tak leh menang so..dedua depa ade kuasa instinct yg sama. Ap amakna semua ni?

lagi satu Bila Chef ye Hoon tu tanya Da Hyun apa dia ingat ketika childhood dia, masa scene dalam kete , dia tak berapa ingat
so apekah???
dan police guy tu siap tanya Gye Hoon kenape dia datang baik ketmpat ini...pelik juga ..
dan Gye hoin teringat shaman tu yg cakpa ade penjahat dalam kalangan komuniti kecil situ....hmm...

and then she always says that she is teh survivor ...kenape?

so...menarik latar family Da Hyun ni daripada grandma yg ade historu  so and so , bila rujuk babak confession Grandma dia kat police station and then mak Da Hyun juga ..famili ni agak atypical...
di mana perginya mayat atau jasad si stalker tuuuuuuu

so far i tak nampak lagi bibit romance ke developing , it is more to him being curious and suspicious about her = he is thinking that she is hislong lost sister , itulah pandangan I , bukan between man and a lady??? so far lah  tatau kalau ade romantic involvement  anyways  let watch it ,  i keep an open mind - he could in love or love her as his sister ...
i dunno cant comment much on this..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 09:15 AM | Show all posts
citer ni quirky...so far still interesting...from the same writer as Suspicious Partner...hopefully iols x drop separuh jln mcm Suspicious Partner sebab x tahan tgk heroin lawyer yg immatured...

apa yg kita tau setakat episod 3 :1) org tua gelandangan tu ayah Gye Hoon & pernah kena tangkap dgn polis...Gye Hoon sendiri yg report?
2) mayat yg polis jumpa kat flat tu bukan stalker Da Hyun sebab mayat tu perempuan
3) ada org nampak apa yg family Da Hyun buat pada malam kejadian

persoalannya mana pegi body dlm fridge tu? entah2 dia keluar sendiri which means stalker tu belum mati lagi...
kawan Gye Hoon 'curi' rambut Gye Hoon & Da Hyun nak buat dna test...dah Gye Hoon sendiri lambat sgt bertindak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 07:02 PM | Show all posts
ep 3
hahahaha

kelakar habis beb...i mean

bukan semua babak tu tapi yg best tuuuu...jeng jengggg the dance instructor  oh my god!!! she happened to witness the incident that very nite...the nite of which the NA family happened to hide the dead body in one of  refrigerators....


hahahahah  haaaaa kau tak ke kartun habis ??

oh my ...she confessed ye....finally....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-6-2022 03:37 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 15-6-2022 10:43 PM

dah confirm diorg bukan adik-beradik tapi childhood friends...Da Hyun ingat Gye Hoon tapi Gye Hoon tak ingat Da Hyun…
sekarang benda dah makin complicated sebab body stalker tu dah hilang...so macam2 boleh jadi actually...

iols suka citer ni sebab pelik & lain dari yg lain...nak kata dark tak tapi nak kata lite pun tak jugak...and it's quite entertaining actually & buat kita nak tau apa jadi next...lagi satu,  semua org dlm citer ni pelik...polis rookie tu pun mcm sesuatu je...nak tau jugak kenapa dia break up dgn ex dia (dia punya sunbae tu) & kenapa dia jadi polis...

Mula2 tgk poster ingat citer ni pasal makan2 je, rupa2nya ada gabungan elemen misteri, thriller & fantasy sekali…OST pun best..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2022 10:57 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-6-2022 10:58 PM

Ep 4
hahahaha kelakar lagi sebab hehehe susah hati pulak diaorg sebab the lady dancer tu satu hal, now dengan kehadiran kakak kepada Lee Jin Geun  yakni Lee Jun eung , aduhai ...meriah..

Then Lee Jin Geun tu pulak tak mati , pi lari and bawa lari pisau  yg ulu pisau tu is made from the olive wood , italy mari dan hilang pada malam kejadian...

so dia pulak diaggar  aduhai....

macam macam....


lawak betul kejadian kat police station tu...

that dancer and her abusive hubby memang havoc ...sekarang ni dah libatkan seorang pegawai police yg off duty tapi on plain clothers beating him ...habis..i rasa dia sengaje plan untuk bertembung and cetuskan pergaduhan...sebab dia kan abuse wife dia..

bagus juga kawan Chef Eun Gye Hoon tu..Cha Jin Hu...doa pi buat DNA analysis..okaylah depa bukan sibs , good , good...

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 02:20 PM | Show all posts
nasib lah bukan twins . iols hampir kecewa sbb relationship dorg sweet sgt .. kalau dibuatnya twins mmg awkward dibuatnya .. nasib bukan .. jadinya waktu dorg kecik tu , emosi yg dia selalu rasa tu sbb Dahyun la kan ... kebetulan Dahyun mmg selalu ngn adik GH ...

banyak misteri yang belum terungkai .. harap digarap dgn baik cite ni .. utk waktu sekarang drama ni mmg dlm top list iols la .. tak sabar nak tunggu setiap minggu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
shanew3stga1z replied at 18-6-2022 02:20 PM
nasib lah bukan twins . iols hampir kecewa sbb relationship dorg sweet sgt .. kalau dibuatnya twins  ...

Ada pun org lain tgk citer ni…ye bagi iols so far drama ni paling menarik antara yg tgh airing skrg…yg lain2 tu ada gak try tgk tapi letak tepi dulu sebab mcm xde mood nak layan drama2 yg bagi stress ni…kiss sixth sense blm tgk lagi tapi ramai yg kata blh tahan gak citer tu…
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2022 08:22 AM | Show all posts
xyla73 replied at 18-6-2022 03:13 PM
Ada pun org lain tgk citer ni…ye bagi iols so far drama ni paling menarik antara yg tgh airing sk ...

Kiss Sixth Sense tu best chuol .. ringan je rom com dia .. highly recommended ..



Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 10:15 AM | Show all posts
xyla73 replied at 18-6-2022 03:13 PM
Ada pun org lain tgk citer ni…ye bagi iols so far drama ni paling menarik antara yg tgh airing sk ...

iols baru tengok sabtu ahad baru ni....epi 1-4 hehehe..menyusun balik jadual2 kdrmaa ni..now back on track...hehehe....

so far cite ni best....adehhhh...dlm lawak2 ada suspen jgak...yelaaa...pasal mayat dlm peti sejuk tu yang wat nebes

kesian la kat Gyehoon...cari adik diaa...kiranya Gyehoon je yang rasa kan telepati tuuu....Dohyun takde rasa apa2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-6-2022 04:41 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 20-6-2022 10:15 AM
iols baru tengok sabtu ahad baru ni....epi 1-4 hehehe..menyusun balik jadual2 kdrmaa ni..now back  ...

mula2 x plan pun nak tgk citer ni...tapi dah tertengok 1 episod rasa best pulak...
unik & lain dari yg lain...harap2 sampai ujunglah best...
heroin walaupun nampak bodoh2 bolehlah diterima sebab watak dia memang camtu...
chemistry dgn hero pun bagus...that's why awal2 lagi iols x rasa diorg twins...
sebab rugilah kalau ada chemistry bagus tapi x boleh bercinta


Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2022 09:36 AM | Show all posts
xyla73 replied at 20-6-2022 04:41 PM
mula2 x plan pun nak tgk citer ni...tapi dah tertengok 1 episod rasa best pulak...
unik & lain dar ...

haa....betul..chemistry diorg menjadi...awal2 dah rasa chemistry diorg..nsb la bkan twinss...upenya dahyun bdk pompuan yang adik gyehun tolong...tp belum terungkap lagi hubungan masa diorg kecik tu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2022 02:42 PM | Show all posts
padan muka si laki yang pukul bini tuu...kena belasah ngn poliss...satu kampung terkejut dgr nama eun gyehun....misteri sungguh laaa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2022 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhu stalker tu hidup lagi…lagi scary kalau dia hidup lagi sbnrnya sebab that means dia boleh terus ganggu Da Hyun and even worse than before…

Lagi satu misteri, kenapa the whole community rasa terganggu bila Gye Hoon balik semula tempat tu? Apa yg diorg buat masa twin dia hilang tu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 02:20 PM | Show all posts
citer ni misteri....kena layan balik part awal....de yg x fhm..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2022 03:44 PM | Show all posts
xyla73 replied at 22-6-2022 07:48 AM
Huhu stalker tu hidup lagi…lagi scary kalau dia hidup lagi sbnrnya sebab that means dia boleh terus ...

ha kan...mcm semua org tau pasal kes twin hilang tu ada sebab2 lain...kecuali pakcik polis yang menuduh pakcik gelandangan tuuu...dia sboleh2 ckp org tuu...

kita yg tgk ni rasa tak sabar...cepat la reveal...hahaha...padahal baru 6 episod...epi 6 tu stalker dah memunculkan diri...hidup plak kau...tapi lega la mak n nenek dahyun sekali..lau tak mmg ketkautan je diorg....lagi satu belum terungkai pasal telepati diorg berdua tuu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 12:03 AM GMT+8 , Processed in 0.206489 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list