CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: FOTHER-MUCKER

Jadi 'biawak hidup' dalam perkahwinan lama, lelaki Sweeden lari ke Malaysia, kini menikah dengan wanita 'perampas'

[Copy link]
Post time 30-5-2022 11:43 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 29-5-2022 08:54 PM
Yg mana dlm list yg teratas.....
Brunei ke scandinavian countries.....

Bagi pendapat saya, Brunei, yang kaya adalah raja2 dan kerabat dan ada la tempias utk rakyat.  Scandinavian countries ni, mmg negara yang kaya, hasil diagihkan utk negara dan rakyat sebab tax tinggi kan dlm lingkungan 40-50%.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2022 12:16 PM | Show all posts
Omputih kepam ni pun berebut.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 30-5-2022 12:00 AM
Erica pun hadap kawin kokesen tak keja selalunya pompuan cina mata duitan no money no talk

Tu la kan....Sanggup bela laki asalkan bekalan punai tak futus.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 12:19 PM | Show all posts
ramai wanita2 malaysia menjadi mangsa lelaki caucasian dan negro...padan muka hang pa!
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 30-5-2022 11:43 AM
Bagi pendapat saya, Brunei, yang kaya adalah raja2 dan kerabat dan ada la tempias utk rakyat.  Sca ...


Ooo....tax tinggi giler....

Brunei yg kaya raja² & kerabat.....rakyat susah tapi tak de tax ....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 04:52 PM | Show all posts
asamfish replied at 30-5-2022 11:43 AM
Bagi pendapat saya, Brunei, yang kaya adalah raja2 dan kerabat dan ada la tempias utk rakyat.  Sca ...

brunei yg dapat tempias tu geng2 nasi impit kerabat la kan..kalau ikut forumer @gideoncross tu rakyat marhaein takde cable pandai2 la survive cam kat sini..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-5-2022 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 29-5-2022 11:33 PM
Aku pk gitu jugak. Klu dia tak keja sekalipun, roof atas kepala n makan minum gomen akan support n ...

Spousal visa tu boleh la suruh kwn ko tu tulis surat ‘kebenaran’ bekerja pi bg imigresen skali dgn offer letter keje tu.. nnt imigresen strike off je clause tu kt visa dia then leh je keje.. asalkan majikan sanggup uruskan working visa every year pastu lah.. semoga laki kwn ko mendapat majikan yg bagus aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 30-5-2022 12:19 PM
Tu la kan....Sanggup bela laki asalkan bekalan punai tak futus.

Aku rasa johan tak brapa nak johan ni jenis manipulative kot.. padan muka ko sikinnn turn ko lak kena
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2022 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 30-5-2022 09:56 AM
Itu la pasal mcmana boleh dpt visa kan...surat boleh ambil di embassy to confirm tak ada marriage  ...

Erica tu ckp johan jambul ni lawin si sikin kt langkawi bunyi cam kawin lari? Apsal langkawi tu mcm kawin siam ka proses nye?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 30-5-2022 06:43 PM
Erica tu ckp johan jambul ni lawin si sikin kt langkawi bunyi cam kawin lari? Apsal langkawi tu mc ...

Eh tak kut nikah kena negeri bini kan.  Same je process dia melainkan dia bayar sindiket mcm kawan i nikah mat saleh tua bini tak divorce kat UK.  Last2 susah nak dpt visa spouse (long term visa) sbb tak register kt jabatan agama.  Nasib baik laki still kerja so ada EP.  Berbuih mulut suruh dia bayar je fine mampu je tapi entahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 30-5-2022 08:38 PM
Eh tak kut nikah kena negeri bini kan.  Same je process dia melainkan dia bayar sindiket mcm kawan ...

Malas nak hadap birokrasi kita la tu turun naik opis2 gomen ni asik nak ulang2 explain isi form apa semua
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 30-5-2022 08:51 PM
Malas nak hadap birokrasi kita la tu turun naik opis2 gomen ni asik nak ulang2 explain isi form ap ...

Dah la semua system tak connect kan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by buapakperut at 30-5-2022 01:11 PM

Bodohnya rampas bewak hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 29-5-2022 01:28 PM
Kat scandi ada org semekin ke
Bukan depa dpt byk welfare privilege
Tak kerja pun dpt allowance

Pemahaman saya yang ada kawan2 belah sana, government hanya akan provide 'welfare' dengan syarat kena tunjuk effort giat mencari kerja.
Kena weekly kot tak silap report and tunjuk proof ada apply for jobs dan pergi interviews and selagi tak berjaya, kerajaan akan tanggung kos hidup.
Dalam masa yang sama wajib attend courses ke, classes ke etc untuk naiktaraf skills dan ilmu agar peluang untuk dapat job cerah.

So if status biawak hidup memang tak dapat hidup aman lah kat sana. Takde nya senang2 nak dapat BR1M ke BSH ke macam kat sini. Sebab kerajaan mereka hanya tanggung sebagai stepping stone untuk rakyat ultimately stand on their own feet. UK pun rasanya macam tu jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 09:32 PM | Show all posts
sesuai dia kawen dgn mek kelate...sb mek kelate rajin berkerja
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik Erica punnn. Tak siasat betul2 ke sebelum kawin? Ke Acik Erica pun adalah niat nak merepair keturunan, walaupun tau laki Sweden tak berwajah Sweden adalah bewok bewokan? Sebbaik takde anak lagi
Yg si Acik gundu Shikin plk, mmg sundal lah kan. Dah berjimak dgn laki org, berzina lah tu kenn, then dgn banggo muko aih, ataih pelamin, dgn muka berbedakkkk tuan Semoga kau jugak di tomoi tomoikan oleh Pak Sweden berwajah Paki jual carpet di Nilai 3
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2022 09:13 AM | Show all posts
ifanonline replied at 30-5-2022 12:19 PM
ramai wanita2 malaysia menjadi mangsa lelaki caucasian dan negro...padan muka hang pa!

Rogol ke?

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2022 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 30-5-2022 04:51 AM
Malas nak hadap birokrasi kita la tu turun naik opis2 gomen ni asik nak ulang2 explain isi form ap ...

Rasa nya muslim card issue but i tidak tahu sekarang... Dahulu beberapa tahun lepas my BIL datang malaysia convert to muslim untuk kahwin dengan my sister di kl or selangor lupa... Depa mahu issue kan muslim card selepas attend class agama di perkim for 3 months... Selepas dia complete 3 months baru ada my family member cakap boleh dapat within few weeks di kedah... Mahu habis class agama back and forth di masuk thailand mahu renew entree sehingga kahwin buang masa betul
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2022 09:35 AM | Show all posts
tu cina tu kata

dahhh dia dengki jantan tu dahhh xnak kahwin dengan dia lagi

bau kohong hapakkkk siapa nak bertahan

tak sunat pula tu

Aku sokong perempuan Melayu ni kahwin dengan jantan ini dengan ucapan apa-apa lu fikirlah sendiri !!!

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 29-5-2022 11:35 AM
Apa heran nya. Yang mat london tu pun sejak dok Malaysia ni baru jadi orang juga kesahnya. Seperti y ...

Betul, siap dapat PR ekspress lagi. Semata-mata sbb semua kagum mat salleh boleh bercakap dlm dialek.Padahal blajar pun x tinggi mana, dah sah-sah lah klu kat negara sendiri nak idup pun susah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-9-2023 07:43 AM GMT+8 , Processed in 0.098153 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list