CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2855|Reply: 26

Beri Pendapat Isu 'Tutup' Wajah Anak, Elly Mazlein Suruh Tag Kak KM

  [Copy link]
Post time 19-5-2022 01:17 PM | Show all posts |Read mode


Sebelum ini, usahawan kosmetik sensasi, Kak KM atau Liana Rosli telah menyuarakan pendatanya mengenai kecenderungan selebriti berkongsi gambar anak mereka yang baru lahir namun menutup wajah bayi berkenaan dengan menggunakan emoji.


Mendapat pelbagai reaksi daripada netizen, kali ini, penyanyi dan pengacara Elly Mazlein turut berkongsi pendapatnya mengenai isu berkenaan.


Selebriti yang mesra disapa sebagai Kak Lina itu menerusi Instagram berkata, tindakan segelintir artis yang memilih untuk menutup wajah anak mereka adalah pilihan masing-masing.


  



"Buat pilihan sendiri. Pilihlah bahagia. Biarlah anak Kak Kepom jauh dari dunia glamour. Biarlah anak-anak Kak Lina dengan cara mereka.


"Jangan pelik sangat, benda tak ada apa pun nak dipelik atau hairan. Banyak lagi benda lain nak buat content.


"Jangan sentuh hal anak-anak dan manusia ada hak untuk buat pilihan. Sila tag Kak KM apa ntah nama dia. Terima kasih," tulisnya.


  



Untuk rekod, selebriti berusia 42 tahun itu pernah mendirikan rumah tangga dengan Azmi Hatta pada 9 November 2014. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Puteri Sara Sefhia. Malangnya, perkahwinan mereka hanya bertahan selama 11 bulan.


Selepas menyendiri selama lima tahun, Elly berkahwin buat kali kedua dengan Mohamad Azlan Che Nuh pada 18 Januari 2020. Mereka dikurniakan seorang anak lelaki diberi nama Haider Mateen pada 23 Oktober 2021. -CARI





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 02:22 PM | Show all posts
pendapat si kak km ni bio kan aje xyah amik berat patutnya

dah dia rasa terpaling emak terpaling sempurna nak merentan2 semua isu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 03:35 PM | Show all posts
mmg sepatutnye kalo belajar pasal hak kanak2 or child privacy n security ni kita mmg xboleh pn nk dedahkan muka anak2 kita.
as a parents kalau sekolah pon xboleh sesuka hati publish muka student. parents ade hak utk xbenarkan. kene sign consent dlu.
tp dlm kes ni, org meluat kat jah tu je
acah xnak tunjuk tp dok meriak tah mende2
xnak tunjuk, thats it. ramai je artis2 lain yg lnsg xtunjuk sape family diorg.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 03:45 PM | Show all posts
kekadang betul juga sekali fikir....hurm..ape ape pon Kak Kilometer tak payah la nak memberi pendapat...ikut suka parents la nak macamana...sama macam kau kak eh...nak tutup kopek..tutup..nak bukak kopekk..bukak...nak bukak bontot kau yang labuh selabuh sauh Marina Cruise tu..dipersilakan..nak tutup pun ok...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 03:53 PM | Show all posts
kalau siapa2 yg pernah pegi security talk akan didedahkan bahaya mendedahkan anak ni. ini tidak anak sekolah mana bgtau fb anak pegi mana update Ig anak buat apa semua bgtau bukan apa kalau orang biasa2 tak kisah tapi selebrity ni kita tak tau tahap peminat cemana or orang cemana. n macam2 isu security lah.. cuti gi mana bgatu.. kita tak tau orang sekeliling cemana kadang orang kaji patern kita n they plan the crime.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 03:58 PM | Show all posts
meah_kelabu replied at 19-5-2022 03:35 PM
mmg sepatutnye kalo belajar pasal hak kanak2 or child privacy n security ni kita mmg xboleh pn nk de ...

yes! sama... i pun meluat dekat jah ngn bebird tu aja sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 04:02 PM | Show all posts
org ok je dgn kak kepom dan lain2 yg takmo tnjuk muka anak tuuu
yg org menyampah bebeno ni kt JahPamTekTerpaling 14k
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi aku, kalau x nak tunjuk nak cover emoji2 bagai, at the first place tak payah la upload gambar@video yg ada anak tu dlm social media...biar muka ko je yg keluar dlm insta whatsoever...ni wat statement x nak dedahkan anak @ family dgn dunia glaner tp gigih jgk dok upload gambar sefamily tu..wat mcm ZZ jarang2 jah blh tgk gambar dgn anak2 tu pn hr raya ada la skeping dua...ig anak2 pn org x tau...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 05:07 PM | Show all posts
Kak Lina mmg BETUL2 jaga privacy anak2 dia...
sedari yang 1st tu sbb isu bapa hanattt x reti amik tau pasai anak...
sampai yg ke 2 dia rasa x perlu didedahkan pada umum..
bagi aku x dak masalah, masing2 mak pak punya suka...
even aku pun kalau up pic anak2 aku kat skolah ka KAFA ka dgn kawan2, aku blur muka kawan2 depa...
aku rasa bersalah post muka anak org yg aku x kenal wpun FB aku private.


Hajjah tu bengap, acah2 penyakit ain laa sawan bagai...
TAPI DOK PROMOSI sket2...
tangan la kaki la pungkoq laa apa...
hang xmau ain ka apa cuba follow mcm kak kepom nih...
off truih laa anak hang dr socmed.
ni hang pun batak socmed. Dpt plak laki gila.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 06:11 PM | Show all posts
I rasalah (pendpt pribadi) lebih baik orang2 yg ada suami handsome ini stickerkan aje wajah suami2 mereka.  Sebabnya ain yg akan terkena kpd sang suami akan menjadi lebih parah bila ada ain lain mengintai dn memuji2 suami seseorang. Kalau tak nak anak2 kena ain, maka janganlah kesahkan ape2 perihal anak.  Simpan aje dlm album peribadi lebih selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Si KM ni yg patot tutup ke maluan dia. Tonggek sana sini. Btw, km stand for what? K*m**?  [em:4:]
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak kahwin  dan DPT anak baru tutup muka tu, sebelum ni ok je anak first tu tak tutup pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 06:41 PM | Show all posts
Edited by blueberry12 at 19-5-2022 06:44 PM
JiEunTak replied at 19-5-2022 05:07 PM
Kak Lina mmg BETUL2 jaga privacy anak2 dia...
sedari yang 1st tu sbb isu bapa hanattt x reti amik t ...

lebih kurang je kak lina dgn lopa part expose anak. jenis tunjuk sipi2. tepek sticker. baru ni pon kak lina ni ade post anak sulung dia. muka tak nampak tp tangan jari berlapis2 emas. tp tu lah. asal bukan lopa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak KM tak tuju kat kak lina.. kak lina anak2 dah besar pun masih ada yg baru tau dia tak tunjuk jugak muka anak2 dia.. mcm me pun baru tau hari ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 07:57 PM | Show all posts
ini la dinamakan bias atau prejudis yach...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 19-5-2022 06:11 PM
I rasalah (pendpt pribadi) lebih baik orang2 yg ada suami handsome ini stickerkan aje wajah suami2 m ...


SETUJU! DAN BAGUS JUGAK KASI TAMPAL MUKA LAKI MACAM TAPAI BASI, TEMPEH BASI DAN PAKI JUAL KARPET EHHHH hehehehehahah!

SIMPAN AJE MUKA GAMBAR FAMILY ANAK BERANAK DALAM COLLECTION FILE ALBUM DISKET SENDIRI TAK YAH POST NAK TUNJUK BAHAGIAAAAA LAH SANGAT .. SAMA JUGAK KIRA RIAKKKK!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tengok muka bilal
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde org paksa korang tunjuk muka anak korang. Hanya kalo takmo tunjuk tak payah letak gambar budak2 tu... Lepas  tampal sticker.  Itu moral of the story....

Yg sangkak sgt tu tunjuk kaki,  tunjuk tangan,
Muka tampal sticker.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandangan elly ni aku setuju.. bukan ain memanjang .. tp sbb taknak anak dia bergelumang dlm duni glamor
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2022 09:36 PM | Show all posts
Lina pom2 ni baru ni je nak jaga privacy anak tak tunjuk muka.
Padahal anak perempuan dia tu dulu elok je ditayang mukanya masa kecik...muka azmi hatta je pun.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 01:38 AM GMT+8 , Processed in 0.083391 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list