CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1841|Reply: 34

Dressing table.caner korang susun

  [Copy link]
Post time 11-5-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Korang, iols ade masalah skit nk susun2 my dressing table. Mcm2 hado atas meja ni ha.
Dulu ade forumer ajar letak dlm Tupperware or tipuware, iols gune juge idea tu.
Tp tulah koleksi skincare lotion perfume segala bagai sentiasa beranak-pinak.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni agak-agak iols reveal koleksi semak2 dressings table iols, ade yg kecam 7 keturunan x eh?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sikat tu bkn kotor yach. Terkena pewarna rambut. Kang kecam plak. Gambar atas tu some part of my dressing table. Here's another part

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-5-2022 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Cukuplah tunjuk 2 tompok barang. I have another small dressing table yg letak getah2 rambut, pewarna rambut, pencuci muka.
Kalau ade yg tertanya-tanya kutniols hoarder ke? No i m not.lotion iols use it for 2 weeks je.n i x suke beli lotion dlm botol kecik or small tube. Mesti sebesar yg boleh.

Share eh korang punye idea utk kemaskan dressing table
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka menempek segala mak nenek skincare and bodycare sblm tido... so is more practical having a pedester dengan dua laci je tepi katil... sat iols snap gambo stock stockpile skincare iols...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
All skincare i tepek sblm tido i letak dlm pouch ni... together minyak urut botol kecik utk travel...

Pouch ni i letak tepi pedester katil.. senang nak capai tepek skincare sblm tido... and capai utk sumbat dlm travel luggage.. sbb i kerap outstation & travel setiap minggu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 12-5-2022 11:48 PM

Ni pedester tepi katil belah i.. ada massage oil (home made, blend sendiri dengan Essential oil) & lotion utk sensitive skin sapu sblm tido... gitu i susun pouch skincare i...


Yes mmg tak byk barang atas pedester sbb i benci habuk... even skincare i keep dlm pouch utk elak expose to light, and supaya senang grab utk travel... all my skincare below 50 ml bottles, sbb i kerap travel... kalo cream olay tu i refill masuk smaller jar warna putih dlm gambo atas tu je...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam laci pedester is where i keep my skincare and bodycare stock...

Laci atas letak alat2 menjahit... stock ubat2 selsema, cirit, demam i simpan dlam tupperware and sorok dlm laci ni, senang nak grab kalo anak demam, atau husband tak sihat...

Level bawah all my skincare yang belum buka... biasa i keep 1 year stock dlm laci terus.. sbb i buy my skincare from cultbeauty.. so nak jimat cost shipping and grab black friday sale, i mmg borong setahun terus...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam bedroom i mmg takde dressing table.. tp dlm walkin wardrobe ada cermin and tempat simpan barang2 husband lah.. biasa dia je pakai cermin tu... i prefer bersiap kat tingkat bawah, so my daytime skincare (spf50 dengan fondesen je) & makeup i tinggal kat tingkat bawah je.. senang nak pakai tudung, sauk jewelries, mekap light2 terus kat bawah je sblm keluar rumah...

Oh ya, perfume, deodorant, haircare (tonic rambut and serum rambut je) i simpan dekat walkin wardrobe tepi barang husband..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 13-5-2022 12:13 AM
MrsVeneer replied at 11-5-2022 11:19 PM
Ni agak-agak iols reveal koleksi semak2 dressings table iols, ade yg kecam 7 keturunan x eh?


You have all the same product (diff brand).. i pulak jenis pakai satu, satu... lepas satu habis, baru bukak yang lain... thats why i simpan dalam laci mana belum buka..

I pun ada barang yang i hoarder.. tp is all the same stuff same brand yang i mmg pakai..  i sejenis tak suka tukar2 brand bertahun2...

Ni contoh my stock inventory dalam bilik mandi... all the same thing je berbelas pack... eucerin facewash 400 ml pun i stock 6 botol sekali beli masa sale

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 12-5-2022 11:47 PM
Ni pedester tepi katil belah i.. ada massage oil (home made, blend sendiri dengan Essential oil) & l ...

My husband, my son pun pakai benda sama ngn iols.. contoh lotion vaseline tu mmg i letak tepi katil utk i sapu kat paha betis badan sekali harung kat i, husband & my son.. heols ada eczema kalo makan seafood, so bila eczema dia flares up, mmg i kena sapu lotion vaseline repair care tu malam2... so far serasi laa brand ni dengan aveeno... tp aveeno mahal sikit, this vaseline slightly cheaper.. alah, anything that works, why not?

Shower gel dettol, facewash eucerin, mmg kitorang share lah... shampoo pun sama... senang kan weols
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg forum sunyi mcm ni ke skrg. Kite berdua je ke yg berckp, baik i video call u je. Smlm rase nk call u, nk sembang merepek2 tp i rase um bz. So cancel
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsVeneer replied at 13-5-2022 10:25 AM
Mmg forum sunyi mcm ni ke skrg. Kite berdua je ke yg berckp, baik i video call u je. Smlm rase nk ca ...

Tak busy pun.. uolz bila turun KL? Jom jumpa.. u blom naik lagi keta baru iols..


Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 13-5-2022 04:13 PM

Ni "dressing table" iols utk siang hari... kat tingkat bawah, sebelah office /workstation i... takde cermin dalam bilik home office i ni.. i tak suka ketuk2 dinding.. nnti lah i beli cermin besar, letak sebelah monitor ni...

Kat bawah ni i letak mekap (eyeliner, blusher, lipsticks) spf50,  foundation /bbcream, hair scalp tonic, body lotion olay, perfume (1 botol je standby kat bawah sbb kot terlupa nak pakai)

Deodorant pun spare 1 kat bawah, sbb iols biasa mandi tengahari lepas buat kerja rumah tu, peluh2 so mandi kat bilik air bawah je.. so ada laa sikit2 items kena spare kat sini malas nak turun naik tangga kerap

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok iols dah selesai shared mine... iols mmg tak byk mekap pun.. skincare pun sikit... tp i religiously apply everyday...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2022 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Wpun chuols lg hoarder, tp in photo tibe2 nmpk very the humble lak collection chuols. Atas meja iols tu ade skincare sedekah jariah uols jua ye
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 14-5-2022 03:31 PM
MrsVeneer replied at 13-5-2022 07:00 PM
Wpun chuols lg hoarder, tp in photo tibe2 nmpk very the humble lak collection chuols. Atas meja iols ...


I simpan barang stok dlm laci, dalam cabinet.... mcm shampoo, iols beli 10 botol pun semua sama brand je... pakai one by one.... sbb tu nampak sikit je...

Eucerin, i borong 8 botol haritu.. so dekat 2 tahun nak perabis pakai.. tp mmg pencuci jenama itu aje lah yg ada kat rumah... i, husband, anak i pakai benda yang sama...

Olay night cream.. i borong 6 jar, now tinggal 4 jar je lg... tp everytime i nak pakai, i transfer dlm small container sbb tanak bukak tutup kerap sgt jar Olay tu...

I beli borong semasa sale... or sebab nak jimat shipping cost from US or UK... iHerb i borong supplements... Cultbeauty i borong skincare, serum...

Dlm laci, cabinet and all tu mmg byk barang i simpan...  even minyak lubricants syntium... iols sekali pergi beli dekat koperasi ofis, terus 6 -8 botol (4L per bottle)... sebab iols malas  nak gi kedai koperasi byk2 kali borong lubricants murah (special price utk staff).. semua barang2 iols beli stok terus utk 1-2 tahun

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 14-5-2022 03:34 PM

Kalo perfume, i beli online from fragranceX.. beli berbotol2, 100 ml each... dpt discount gila2 and free shipping from US...

Tp bila once buka, i pakai one by one sampai habis sahaja.. tak bukak semua skaligus... sbb i nak jaga Shelf Life...

Barang2 skincare etc ni kalo blom bukak, dia tahan 2-3 tahun.. simpan dlm laci, tpt gelap... once dah buka, kena perabis dlm masa 6 bulan..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni contoh iols beli stok lah...  my contact lens, jenis daily... sekali borong, terus rm1k utk stok setahun   

Sbb iols malas nak submit claim optical banyak2 kali... beli sekali harung ikut entitlement amount, then submit claim sekali je.. tahun berikutnya, beli lagi.. tp i takde la beli stok untuk 360 hari CL ni... sbb tak sanggup nak pakai hari2 daily CL ni, hari biasa i pakai spec (for driving je sbb power tak tinggi)..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Eucerin face wash ni iols borong bila dia sale around RM40-50 sebotol 400 ml... harga biasa kat watson or guardian is around RM80 sebotol... bila offer rm40 je aku borong 4-8 botol...  pehtu i susun lah dalam cabinet...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 04:20 AM GMT+8 , Processed in 0.087543 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list