CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6460|Reply: 71

[tvN/iQiYi/viu] Military Prosecutor Doberman (Ahn Bo Hyun, Jo Bo Ah)

[Copy link]
Post time 4-3-2022 10:28 PM | Show all posts |Read mode


Profile

Drama: Military Prosecutor Doberman
Native Title: 군검사 도베르만
Also Known As: Military Prosecutor Do Bae Man , Gungeomsa Dobereuman
Screenwriter: Yoon Hyun Ho
Director: Jin Chang Gyu
Genres: Action, Military, Mystery, Law

Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Feb 28, 2022 - Apr 19, 2022
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 5 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older

Synopsis

Do Bae-Man (Ahn Bo-Hyun) became a military prosecutor to find success and wealth. His job is just a means for him to find success and he looks forward to quitting his job as a military prosecutor.

Cha Woo-In (Jo Bo-Ah) comes from a wealthy chaebol family and she works as rookie military prosecutor. She is confident and does not fear powerful people. She has excellent investigation skills for someone her age. Cha Woo-In also became a military prosecutor to seek revenge.

Do Bae-Man & Cha Woo-In begin to work together as they break down evils in the military. During this time, Do Bae-Man grows into a real military prosecutor.


Notes
  • "Military Prosecutor Doberman" takes over tvN's Monday & Tuesday 22:30 time slot previously occupied by "Ghost Doctor.”
Cast
Ahn Bo-HyunJo Bo-AhOh Yeon-SuKim Young-MinKim Woo-Seok
Do Bae-ManCha Woo-InNo Hwa-YoungYong Moon-GooNo Tae-Nam
Do Bae-Man's Family
Kang Mal-GeumLee Jin-SooChae Song-HwaPark Si-Won
Do Soo-KyungDo Sung-HwanYoo Jung-YeonDo Bae-Man (child) (ep.1)
Cha Woo-In's Group
Kang Young-SeokYoo Hye-InYu Tae-WoongLee Hyo-Bi
Kang Ha-JoonHan Se-NaCha Ho-ChulCha Woo-In (child)
Patriotic Society
Nam Kyung-EupLee Jung-YeolJung In-GiLim Chul-Hyung
Lee Jae-SikHong Mu-SeobHeo Gang-InWon Gi-Chun
No Hwa-Young's Group
Jo Hye-Won
Yang Jong-Sook
No Tae-Nam's Group
KanPark Sang-Nam
BoltAllen
4th Infantry Division Law Office
Park Jin-WooKo Gun-HanKim Han-Na
Seo Joo-HyukYoon Sang-KiAn Yoo-Ra
Military
Ryu Sung-Rok
Sgt. Ahn Soo-Ho (ep.1)
Seol Ak's Group
Kwon Dong-HoPark Jong-Bum
Seol AkSeol Ak's subordinate (ep.2)



source : asianwiki, mydramalist

Trailer

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-3-2022 10:29 PM | Show all posts
siapa tengok jemput komen ye..
citer ni boleh tgk kat tv utk sapa yg langgan astro / unifitv kat cenel tvN Asia...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni best jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
I guess in woo knows a lot about do bae man..saje je kot dia ltk wig tu..
Iyo2 je bae man konon nak join law & one dah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 12:27 PM | Show all posts
wow i lurveee the pilot episodes,

yups , on my watchlist. best best best

Jo Bo-Ah , cayalah Cha Woo In ...cool....

best...macam fight skill Bourne...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 5-3-2022 12:41 PM

Sepa agaknya yg tlg wooin lepas dia belasah lelaki2 tu?
Misi woo in tu mmg nak balas dendam kat noh tae nam psl IM defense, syarikat ayah dia dlu kan.
Pelik jgk knp jgk dorg (noh tae nam n peguam/pendakwaraya) nak rampas syarikat tu. Agaknya ada org disebalik kejadian tu.

Yg baeman tu lak, pun mcm nak dptkan pbelaan ngan apa yg jdi kat Mak Ayah dia dlu.
Rasanya mesti ada kaitan ngan Mak tae nam jgk. Sbb mak dia kan tentera jgk.


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bos bae man n noh tae nam tu kenapa beria ia nak kenakan nak kenakan pengerusi bank tu?
Dorg nak org lain yg jdi pengerusi bank or mcm mana? Ke nak mengawal bank tu?
Tu yg bae man ikut je arahan bos dia tu utk kenakan anak pengerusi bank tu. Ye la, sambil2 bagi hukuman kat dia sbb dia mbuli/bunuh org masa zaman sekolah kan.

Rasa2nya bae man tu sj je ikut je arahan bos dia tu. Mungkin dia pun ada misi lain dia jgk. Itu yg beria ia nak jumpa noh tae nam jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lps ni bleh la bae man n woo in tagteam. Kot2 dah reveal apa misi dorg sbnrnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 5-3-2022 12:39 PM
Sepa agaknya yg tlg wooin lepas dia belasah lelaki2 tu?
Misi woo in tu mmg nak balas dendam kat noh  ...

Ada le kot pekerja setia dgn apaknya dulu..takkan dio nak hangkut jate2 tu semua kan...
Bapak dia pun kena games dulu mcm chairman bank tu kan..kena fitnah agaknya...
Parent bae man plak time before accident tu..ada chairman call..chairman mana la agaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 5-3-2022 03:13 PM
Ada le kot pekerja setia dgn apaknya dulu..takkan dio nak hangkut jate2 tu semua kan...
Bapak dia  ...

Itu la. 2-2 tu kena game oleh noh tae nam n bos company law tu kan.
Yg kesian Ayah woo in la.

Yg kemalangan mak ayah bae man tu, mcm dirancg je. Dan2 la ada lori.
Sepa la chairman yg call dorg tu. Nmpk dorg agak terkejut bila kena call masa tu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 5-3-2022 04:22 PM
Itu la. 2-2 tu kena game oleh noh tae nam n bos company law tu kan.
Yg kesian Ayah woo in la.


Noh tae nam tu mcm takut giler dgn mak dia kan...mesti mak dia ni something...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 5-3-2022 04:56 PM
Noh tae nam tu mcm takut giler dgn mak dia kan...mesti mak dia ni something...

Kannnnn. Takut ngan Mak tp berani pula buat jahat.
Kiranya mcm Mak dia takde kaitan la tu ngan apa yg jdi IM defense.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni jgk antara drama yg awalnya aku xnak la tgk. Tp, bila terbaca sinopsis psl balas dendam. Try la tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2022 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 5-3-2022 07:22 PM

Aku tgk sekali lgi sbb nak tau latar masa cerita ni. So, dr cctv leh nmpk tarikhnya.
Latar masa skrg tahun 2021.
Kejadian yg jadi kat Ayah woo in tu thn 2015.
Kira baru jgk.
Mungkin apa yg woo in buat dlm masa 3 thn yg takde dlm rekod tu agaknya, masa tu dia tgh koma n dlm proses pmulihan n bila dah ok buat perancangan nak jdi pendakwaraya dlm tentera.
Aku speku je.

N bleh2 pula info psl woo in yg pembantu bae man dpt tu tak tepat kan.
Mungkin woo in ada ubah2 rekod psl diri dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2022 01:43 PM | Show all posts
rasa macam taknak tgk, sekali dah tgk melekat lah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
pakupayung21 replied at 8-3-2022 01:43 PM
rasa macam taknak tgk, sekali dah tgk melekat lah pulak

Itu la. Sama la kita.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-3-2022 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok..dah tau saper partner woo in...
Still tatau naper woo in target bae man team up...
Mak si no tae man psycho tu target bae man gak...agaknya layanan mak dia buatkan dia mcm psycho ja...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2022 02:37 PM | Show all posts
pakupayung21 replied at 8-3-2022 01:43 PM
rasa macam taknak tgk, sekali dah tgk melekat lah pulak

sama la jugak melekat...kononnya rekod dulu...nanti baru tengok...sebab byk plak yg tgh ongoin...smlm try tengok dh sampai epi 2 dah...heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2022 02:39 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 9-3-2022 12:23 AM
Ok..dah tau saper partner woo in...
Still tatau naper woo in target bae man team up...
Mak si no tae ...

si tae man ni..psikonya laaa...mak dia pun psiko jgak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2022 05:06 PM | Show all posts
bunyi macam best pulak tgk korang komen2 kat sini...
nantilah try tengok kot2 tersangkut jugak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 02:10 AM GMT+8 , Processed in 0.115134 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list