CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 3416|Reply: 71

Beratus Roll Royce, Merc, Ferrari, Bentley- Koleksi Kereta Sultan Brunei Lebih Mahal Dari Kelab MU

  [Copy link]
Post time 26-1-2022 12:36 PM | Show all posts |Read mode
London: Koleksi kereta mewah yang dimiliki oleh Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah dilaporkan bernilai lebih daripada keseluruhan kelab bola sepak, Manchester United.


Lapor Daily Star, Sultan Hassanal mempunyai koleksi kenderaan mewah bernilai empat bilion pound (RM22.57 bilion).


Red Devils yang merupakan antara skuad paling berharga di dunia pula dilaporkan bernilai sekitar 3.08 bilion pound (RM17.38 bilion).




Foto: Agensi




Sultan Hassanal mempunyai sebanyak 600 buah kereta Rolls Royces, lebih 570 kereta Mercedes-Benz, lebih 450 kereta Ferrari dan lebih 380 kereta Bentley di garajnya.  


Dilaporkan, Sultan Hassanal memiliki nilai kekayaan bersih sekitar 13 bilion pound (RM73.36 bilion).


Anak saudara Sultan Hassanal iaitu Faiq Bolkiah merupakan pemain bola sepak yang dianggap paling kaya di dunia.   


Sebelum ini, Faiq, 23, pernah bermain untuk skuad Chelsea dan Leicester City.


Faiq baru-baru ini yang menandatangani kontrak dengan kelab bola sepak Chonburi, menjadi tular selepas menunjukkan aksi terbaik ketika menentang skuad Nongbua Pitchaya. -CARI


Sumber: Utusan Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 12:43 PM | Show all posts
Cam keta mainan bersusun
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 12:43 PM | Show all posts
mampu terlopong....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 12:44 PM | Show all posts
Depa ni sekali beli berbiji2… walaupun kereta limited edition.  Contoh kalau limited edition keluar 10 biji, dia mesti beli 3-4 biji.. buat peram.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat apa kete byk2..bukan pakai pun..kalau gi mana2 mesti naik kete limo RR yg panjang tu kan. Ke kete2 ni utk keranat cucu cicit dia?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 02:20 PM | Show all posts
kalau la baginda kata "pilih la satu tam ko nak yg mana"
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 02:21 PM | Show all posts
kereta sampai beratus ratus ni pakai ke tidekkk nyahhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayangkan kalau kereta banyak2 tu ditenggelami air banjir macam kat shah alam.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ilang sebijik agak2 dia perasan tak....[em:4:]
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 26-1-2022 02:22 PM
Bayangkan kalau kereta banyak2 tu ditenggelami air banjir macam kat shah alam.

Insurance mesti ada
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:07 PM | Show all posts
Mampu tengok jer ler yang lain mampu kumpul keta mainan je
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm dah x ada nikmatnya bila kaya sgt mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mesti ada yg tak penah jejak jalan raya pon
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:11 PM | Show all posts
salesman selain dari 4 brand tu tak berjaya menakluki jiwa sultan nak beli ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:17 PM | Show all posts
utk ape bnyk2 ni

jenis x menayang mcm vida xpe le kot

ni hasil minyak lh kn
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:18 PM | Show all posts
ni kena kat rakyat msia yg anti rfid meroyan dorang, kalau ada kereta banyak takkan nak beli rfid bnyk2, kata demer.. while orang yg ada kereta banyak, most of the time kereta tak jejak jalan pun..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 03:24 PM | Show all posts
kotakominami replied at 26-1-2022 03:03 PM
Kalau ilang sebijik agak2 dia perasan tak....[em:4:]

perasan kot, sebab da susun ikot no...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Naik ka beli banyak2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas: Bayangkan kalau kereta banyak2 ...

Terus dia borong yang baru..yang tenggelam jual besi buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli supaya pekerja ada gaji,  workshop ada income, byar bil itu ini, gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 12:45 PM GMT+8 , Processed in 0.079516 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list