CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2703|Reply: 49

[Jenayah] Djokovic Akhirnya Pasrah Tinggalkan Australia. K bye!

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 04:15 PM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 17-1-2022 08:08 AM

Novak Djokovic telah meninggalkan Australia menaiki penerbangan Emirates ke Dubai, beberapa jam selepas dia kalah dalam cabaran undang-undang terhadap keputusan untuk membatalkan visanya.

Destinasi muktamad pemain belum diketahui.

Pemergian itu menamatkan drama berhari-hari yang berkisar tentang sama ada warga Serbia itu, yang tidak diberi vaksin Covid-19, boleh dimasukkan ke negara itu di bawah pengecualian perubatan atau tidak.

Pemain No. 1 dunia itu telah dijadualkan bermain malam Isnin di Terbuka Australia, di mana dia berharap untuk memenangi gelaran grand slam lelaki ke-21 yang memecahkan rekod


CNN



Novak Djokovic dijangka ditahan pada hari Sabtu selepas Australia membatalkan visanya buat kali kedua, berturut-turut berhubung haknya untuk kekal di negara itu tanpa vaksin.

Keputusan mengenai alasan "kesihatan dan ketenteraman baik" bermakna dia berdepan dengan pengusiran dan larangan visa tiga tahun.

Peguam Djokovic menyifatkan penghakiman itu "tidak rasional" dan telah membuat rayuan.

Pemain nombor satu tenis lelaki itu masih dijadualkan beraksi di Terbuka Australia di Melbourne pada Isnin.

"Hari ini saya menggunakan kuasa saya... untuk membatalkan visa yang dipegang oleh Encik Novak Djokovic atas alasan kesihatan dan ketenteraman, atas dasar kepentingan awam untuk berbuat demikian," kata Menteri Imigresen Alex Hawke dalam satu kenyataan.

Perdana Menteri Scott Morrison berkata keputusan itu mengikuti "pertimbangan berhati-hati".

Menyinggung kritikan berat yang dihadapi kerajaannya kerana membenarkan pemain yang tidak divaksin itu masuk ke Australia, Encik Morrison berkata: "Rakyat Australia telah melakukan banyak pengorbanan semasa wabak ini, dan mereka sememangnya mengharapkan hasil daripada pengorbanan itu akan dilindungi."

Presiden Serbia Aleksandar Vucic mengecam tindakan itu, memberitahu lelaki berusia 34 tahun itu dalam mesej Instagram: "Novak, kami berdiri di sisi anda."


https://www.bbc.com/news/world-australia-59991762






Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:18 PM | Show all posts
GOAT apanya...
vaksin pun taknak
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:52 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:57 PM | Show all posts
Kecoh sana sini namanya tetap dah dicalonkan sebagai antara mereka yang akan bertanding
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:48 PM | Show all posts
kalu nak jadi antivaks...main je kat belgrade
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:00 PM | Show all posts
bagus betul ketegasan seorang pemimpin
pemimpin malaysia melambai sambil catwalk
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah setahun vaksin covid ni available. Kalau belum dapat lagi maknanya diri sendiri yang tak nak. Kalau duduk di afrika lain cerita la
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:10 PM | Show all posts
Padan muka!  Rasa kebal sgt la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:02 PM | Show all posts
jgn tajaan kena tarik dah....no 1 dunia tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
PM Aussie pun x koser nak layan. Belah je lah dgn cara terhormat. Dah le menipo!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau players lain boleh follow, kenapa dia nak kena special case pulak kan? Tak adil ler. Nampak #djokovicout trending kat twitter semalam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Beliau terlepas tempoh hari pun kerana kelemahan teknikal. Bukan kerana beliau tidak melakukan kesalahan tersebut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 10:23 AM | Show all posts
Update

Novak Djokovic dijangka ditahan pada hari Sabtu selepas Australia membatalkan visanya buat kali kedua, berturut-turut berhubung haknya untuk kekal di negara itu tanpa vaksin.

Keputusan mengenai alasan "kesihatan dan ketenteraman baik" bermakna dia berdepan dengan pengusiran dan larangan visa tiga tahun.

Peguam Djokovic menyifatkan penghakiman itu "tidak rasional" dan telah membuat rayuan.

Pemain nombor satu tenis lelaki itu masih dijadualkan beraksi di Terbuka Australia di Melbourne pada Isnin.

"Hari ini saya menggunakan kuasa saya... untuk membatalkan visa yang dipegang oleh Encik Novak Djokovic atas alasan kesihatan dan ketenteraman, atas dasar kepentingan awam untuk berbuat demikian," kata Menteri Imigresen Alex Hawke dalam satu kenyataan.

Perdana Menteri Scott Morrison berkata keputusan itu mengikuti "pertimbangan berhati-hati".

Menyinggung kritikan berat yang dihadapi kerajaannya kerana membenarkan pemain yang tidak divaksin itu masuk ke Australia, Encik Morrison berkata: "Rakyat Australia telah melakukan banyak pengorbanan semasa wabak ini, dan mereka sememangnya mengharapkan hasil daripada pengorbanan itu akan dilindungi."

Presiden Serbia Aleksandar Vucic mengecam tindakan itu, memberitahu lelaki berusia 34 tahun itu dalam mesej Instagram: "Novak, kami berdiri di sisi anda."

https://www.bbc.com/news/world-australia-59991762
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:29 AM | Show all posts
Star power tak cukup power…
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:29 AM | Show all posts
hehehehheheheheh termasuk aku xboleh

Boss hantar org lain ke Australia

Aku semenjak tahun 2021 dan tahun 2022 mmg  ke Brunei sahaja.

Padan muka aku sendiri , kalau dulu aku xpernah henti ketawa terbahak-bahak bila naik event di Brunei , mmg kelakar nak kena tinggal disitu lama-lama , aku 3 hari dah rasa sewel disitu.

Allah nak ajar aku sesuatu

jaid aku redha demi cintanya

Lain kali  kalau xsuka pun jangan main lepas sangat cakap

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Presiden Serbia Aleksandar Vucic mengecam tindakan itu, memberitahu lelaki berusia 34 tahun itu dalam mesej Instagram: "Novak, kami berdiri di sisi anda."
———————

https://www.theguardian.com/sport/2022/jan/12/novak-djokovic-faces-fine-or-prison-for-breaking-isolation-while-covid-positive

Novak Djokovic could face a fine or even prison in Serbia after his admission that he broke isolation while he had Covid last month, lawyers have said, as the Serbian prime minister warned his behaviour appeared to be “a clear breach” of the rules.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Berapa orang la dia dah jangkit kan covid tu masa dia keluar pergi buat interview majalah.  Alasan dia tak nak hampakan reporter.  Bingai betul zoom ada teams ada..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 10:35 AM
Berapa orang la dia dah jangkit kan covid tu masa dia keluar pergi buat interview majalah.  Alasan d ...

Awat kalu dah vaksin memang sohih tak jadi pembawa ka apa ? Hang jngn dok hencap aku na. Aku tanya inesen ni wei. Hat aku paham, hang vaksin ka hang tak vaksin ka hang tetap akan dok bawak benda virus tu meraka kalu benda tu melekat kat hang. Hat kata pa nama dia vaksin ni, nak bagi diri hang buleh lawan kobid tu ja. Jadi pada aku tak adak isu orang hat tak vaksin dok bagi bahaya kot orang len. Supa ja masing masing. Ni hat aku dok paham. Kot kalu kata memang soheh kata vaksin ni buleh buat hang tak jangkitkan kot orang len, ni aku tak tau pulak. Tu yang tanya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerkitkat at 15-1-2022 12:00 PM
Samerosie replied at 15-1-2022 10:35 AM
Berapa orang la dia dah jangkit kan covid tu masa dia keluar pergi buat interview majalah.  Alasan d ...


The risk of him being infected shud be more worrying for him kheunz? But because he is very discipline..dia tahu tanggunjawabnya menjaga diri kebersihan diri, following the normal SOP like mask wearing...sanitizing and what have you....

Dia mungkin lebih muslim dari many of us who claim to be muslims...asas agama...kebersihan the very fundamental....yg dia ikuti religiously....

A living example that masih hidup and not even being infected coming into 3 years of cobid infections....

What have you to say of this?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
BartholomewKuma replied at 15-1-2022 11:57 AM
Awat kalu dah vaksin memang sohih tak jadi pembawa ka apa ? Hang jngn dok hencap aku na. Aku tanya ...

Dia lebih concern org yg tak vaksin menjangkiti org yg dah vaksin....ttg org yg dah vaksin menjangkiti keturunannya yg dah vaksin...itewww ok..boleh dimaafkheun?

Lahnat jenis bengap harbam murakkab....

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 06:28 AM GMT+8 , Processed in 0.099075 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list