CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mattzzx

[Pulau Pinang] 'Rumah Sembang Pasemboq Utara V132'

 Close [Copy link]
Post time 15-1-2022 06:02 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:43 PM
nay order nasi kaka

dengan telur bistik masa tu

klu mcm tu lenkali kena order awal

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:07 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:44 PM
van sekolah 80 untuk 2 orang kaka
masih duk pengasuh
tapi kalau dah pindah duk sekolah kat damai

murah tu nay 2 org 80rm.
kt sini 4 thn lps pun dah 50-60 sorang.
sb tu kaka prefer amik antar sendiri.
skrg dah masuk menengah dah lega sb yg bongsu jln kaki je ke sek.
anak2 nay klu duduk kt rumah pun nay lega sikit
sb tak perlu antar ke pengasuh.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:10 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:45 PM
sama lah kat tempat nay dulu
sebab tu bila kontrak sewa dah habis
nay cepat2 cari rumah lain

skrg parking dpt sorang 1 ke nay.owh rumah lama nay ada kontrak eh.
susah juga tu kena berpindah randah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:11 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:45 PM
tu lah kaka
asalkan kita sendiri aktif kan

betul nay. hal lain biarlah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:41 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:46 PM
tu lah nay cakap kat dia
lain lah kalau nay dah tak keje
buat bisnes online sendiri tu

jauh sangat tg malim tu
nay binvang elok2 dgn dia.
akan dtg mgkn dia aim beli kt situ jgk rasanya.
ex boss kaka kt subang 2 pun duduk rawang kt bandar country homes.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:45 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:47 PM
betul banyak juga yang kena
fikir ... nanti nak cari bebetul
lokais strategik

mmg kena ambik kira byk perkara.
kaka dulu berserah je dpt area petaling
sb ni rumah murah jd pihak kerajaan selangor yg tentukan lokasi.
ada kawan kaka dpt sec 7 SA. happy dia
tp akhirnya dia makan hati jgk sb
kt situ ramai budak uitm menyewa
bising kata dia dgn bunyi motor.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:04 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:48 PM
kadang2 beli
kadang2 masak
tapi selalunya masak lah

kaka yg duduk rumah pun selalu beli
mcm arini beli kt pasar malam.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:05 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:48 PM
tadi pagi nay makan maggi cup pedas giler tu
pedas dia boleh buat nangis oo

megi cup pedas dia jenis gorengkan nay
takde yg jenis sup
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:07 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:49 PM
petron tu under anak dia kan
marina beach resort tu
anak dia punya jugak kan

aah petron anak dia punya.
marina beach tu kaka tak pasti.
byk company anak dia.
arak pun ada. jv dgn company dr filipina.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:09 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:50 PM
itu lah kaka

bila agama di politikkan

derang tak rasa apa kan
bila urusan politik dan agama dicampur adukkan.
kita yg seriau tengok
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:09 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:50 PM
alergc apa kaka?

tak tahan panas ke macam mana?

ya nay dia tak tahan panas. nti mulalah gatal2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:10 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:51 PM
nay pon pelik macam mana derang leh dapat nombor tu

nak kata nay ada bagi tak ada lah pulak

apa yg kaka tau telco yg jual data.
penah jd isu hal ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:11 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:52 PM
lepas tu kalau tengok jenos brand tapi harga dia jual murah
yang tu memang fake lah tu

aah ya ya. something wrong la kt phone tu kan.
samada clon atau second hand.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:12 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:52 PM
maksudnya yang kontrak tinggi sikit dari yang gaji tetap ke

mcm tu la nay
adik kaka kata gaji dia dah kurang sejak dpt tetap.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:14 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:53 PM
tepung kek cepat naik dah naik harga kaka
sebelum ni RM 3.50 satu kotak
semalam nay g survey dah ...

bukan tepung je nay, butter, badam, coklat masakan, cheese semua naik.
sb tu something fishy mamasab boleh jual murah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:15 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:54 PM
nay tengok dia bukak benang
kalau relate dengan bod nay
nay bagi tacang lah kalau tak relate

nay tolak kedit dia tak.
klu tolak mau meroyan dia nay.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:19 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:55 PM
nasib baik tak ada yang komplen lagi
kalau C kan kaka mesti dah komplen
hari tu jiran bawah C dia  ...

kaka rasa bakalan kena trim atau tebang tu sb dah tinggi.
kaka dah tak berani nk buka tingkap bilik sb nti nyamuk masuk.
buah mangga ada tu tp tinggi.
parking kt tmpt kaka ni dah penuh sb ramai ada keta lebih 1
pastu ramai pgi keje naik motor.
klu lambat terpaksa park kt tepi2 pagar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:20 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:56 PM
anak nay yang no 1 tu
sebab doc cakap nay banyak consume
produk soya masa pregnant kan yang no 1 ...

sb tu ada org ckp air soya tak elok minum byk masa pregnant.
tp org melayu kita ramai nk anak kulit putih.
lg 1 produk soya x elok utk rahim.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:23 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:57 PM
oh ada eh
baru nay tahu
sebab kat opis

klu tak silap kaka kena byr antara 40-70 kot setahun.
dr awal duduk sini pihak maintenance dah amik insurans kebakaran.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:25 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-1-2022 04:58 PM
itu pon mak nay marah
sebab kadang tu
bila g cari tin tu

ye la nay
hati ibu mana tak risau klu anak belum balik lg.
klu kaka pun bising
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 07:19 AM GMT+8 , Processed in 0.089398 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list