CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3721|Reply: 30

“Memang Sampah!” - Adibah Noor

[Copy link]
Post time 4-1-2022 12:26 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Google



Menyanyikan lagu Berdiri Bulu Romaku di pentas Gegar Vaganza 8, Adibah Noor menerusi Instagram mengakui nyanyiannya pada malam itu sangat teruk dengan pungutan markah keseluruhan dari juri sebanyak 56.70%.


Kata Adibah, dia layak menduduki tangga tiga terbawah berdasarkan persembahannya pada Ahad lalu.




Menyampaikan lagu berkenaan dengan suntikan elemen dikir barat, Hetty Koes Endang, juri GV8 juga penyanyi asal Berdiri Bulu Romaku, bagaimanapun berpendapat ia kurang menjadi apatah lagi naskhah itu sendiri sudah cukup kuat tanpa perlu diubah.




  



Menonton kembali rakaman persembahannya, Adibah berkata, interpretasi dan cara nyanyiannya pada malam itu jauh tersasar. Elemen dikir barat itu bukanlah penyebab yang menjejaskan nyanyiannya.


Perkongsian itu mendapat perhatian beberapa rakan artis yang memberikan kata-kata semangat kepadanya. Adibah berterima kasih dengan sokongan yang diberikan dan bersyukur kerana masih berpeluang menebus kesilapannya Ahad ini.




  



Untuk minggu kelapan, Adibah diberikan cabaran menyanyikan lagu Bollywood berjudul Dhoom Machale nyanyian Sunidhi Chauchan. Semoga berjaya ya! - CARI

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang tak patut pun seorang Adibah Noor nyanyi macam tu. nyanyi macam main2, nasib sgt la tak tersingkir
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:19 PM | Show all posts
kenot brain

masa practice2 tu tak sedor ke teruk
ke takde yg berani tegur
kesian ko deb
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:22 PM | Show all posts
tu la kenapa masa rehearsal tokram tak tegur ek.. mungkin tokram taknak sekat kreativiti dibah..
sebab masa gv6 dulu ai penah pergi rehearsal, masa naqiu ngan azmi caliphbuskers duet heols pakai kain penutup muka, tokram tegur cakap jangan pakai, tak tv friendly katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus kak Dib tak sentap..memang meols terkejut dia nyanyi gitu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
patutnya selit dikir barat masa intro tu jah. lepas tu kalau nak tambah lagi masuk kan diorang jadi backup singer time chorus tu. tengok nikki buat cemana heshe selitkan music middle eastern time intro jah lepas tu ikut arrangement normal tapi kasi hajar tembakan tarik high note kat chorus
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi ada lagi yang memang sampah napa alip ajis nyanyi lemau boleh dapat nombor 2? adakah disebabkan bias 2 juri singanoreen belly?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngaku aja la kalau ikut rentak asal yg terkejar mengejar iteww beatnya serta alunannya, ko perlukheun oxygen tank disebelah ko.......

Tak payah nak swing jauh nak malu bagai utk ngaku....

Kalau ko ikut rentak asal sambil gunakheun kreativiti dari sudut your strong vokal dgn mengalunkhennya cara ko sendiri...mustahil ka?

Agak agaj la kalau nak menipu dgn alasan ko iteww....

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 4-1-2022 01:50 PM
tapi ada lagi yang memang sampah napa alip ajis nyanyi lemau boleh dapat nombor 2? adakah disebabkan ...

Yg ini aku tak setuju.....biasa biasa overall...i may agree tapi lemau? Hmmmmm

Seperti yg anak jiran aku sebut ...the problem malam hari iteww....kenapa persembahan alipp sekadar besa besa tapi masih mendapat tempat ke 2 ?

Jawapannya adalah ....yg lain, kecuali nikki, persembahan mereka not any better.....dan wasted sunset mereka tidak seized those opportunities pada hari alipp(gv8) champion...having his besa besa day....

Paham kheunz?


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 4-1-2022 01:47 PM
patutnya selit dikir barat masa intro tu jah. lepas tu kalau nak tambah lagi masuk kan diorang jadi  ...

Too many cooks spoil the broth ......pernah dengar..?

Inila masalahnya dgn deb....ko nak overhaul the whole song sedangkheun isunya yg sebenar...ko perlukheun oxygen tank to keep to the original score of the song...which you failed to admit
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ChemicalRomance replied at 4-1-2022 01:04 PM
Memang tak patut pun seorang Adibah Noor nyanyi macam tu. nyanyi macam main2, nasib sgt la tak tersi ...

Malula kalau nak keep to the original score...kena lenggok bersama oxygen tank disebelahnya kheunz?

So drama la sikit demi secebis markah kreativiti.....overhaul the whole song...


Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 4-1-2022 01:22 PM
tu la kenapa masa rehearsal tokram tak tegur ek.. mungkin tokram taknak sekat kreativiti dibah..
se ...

He has his limitations too.....guidelines yg telah ditetapkheun oleh astenux...his payroll master...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi iols ok ja kak dib nyanyi rentak dikir. Cuma dia tak sensetif jer sbb penyanyi asal ada kat situ. Kita boleh agak la reaksi mbah hetty camna.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
midori_katana replied at 4-1-2022 02:15 PM
Bagi iols ok ja kak dib nyanyi rentak dikir. Cuma dia tak sensetif jer sbb penyanyi asal ada kat sit ...

You think  adebs can ever pull it off with the original score without  tersemput semput dipertengahan jalan?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
memandai sangat nak tukar irama sejak nyanyi lagu Jika.. last2 sampah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:39 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 4-1-2022 02:34 PM
memandai sangat nak tukar irama sejak nyanyi lagu Jika.. last2 sampah..

aku sangat setuju yang ni. ni lagu hindustan dia nak ubah jadi apa pulak gamaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
tau dia nak be creative..tapi iols minat versi original lagi sedap di dengar..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa decide nak buat dikir barat tu pekak tuli ke telinga ko??? Tetiba last sekali ko terpekik makkkkkkk tu.. Kalau iye pon nak kelainan patut masukkan sekali instrumen moden dah melodi tu jangan ditukar sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:06 PM | Show all posts
memula je dh takleh terima
aku dh la mmg tak tau dia nyanyi lagu apa
mcm lagu omputih, pakaian ala tradisional siap rombongan dikir barat
ehhh tetiba.. haiyooo terus aku pun tepuk dahi.. rosak la roh lagu bunda hetty.. lagu best kot
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols ni masih tak paham apa juri2 nak. Juri nak vocal bukan kreativiti. Berbeliak-beliak apooo.. tiap2 minggu buat lawak bodoh. Sekali org ok la dah byk kali deserve la bottom 3.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 01:27 AM GMT+8 , Processed in 0.129577 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list