CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 5571|Reply: 60

'Apa Benda Ni KJ, Beli Dekat Shopee Ke?' - Peranti Pengesan Digital Azad Tercabut

  [Copy link]
Post time 4-1-2022 07:29 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon dan pelawak terkenal Azad Jasmin John Louis Jeffri, 45, mempersoalkan kualiti peranti pengesan digital walaupun baru sahaja memakainya untuk tempoh kurang dari 24 jam.


Difahamkan, Azad bersama isterinya Syazira Shuhaimi, 37, yang sedang menjalani kuarantin kerana baru pulang dari Mekah perlu memakai alat tersebut sehingga tempoh yang ditetapkan.




Kredit foto: IG Azad




Melalui video yang dimuat naik di laman sosial miliknya, Azad memberitahu, walaupun baru sehari memakai alat itu tetapi ia telah terbuka daripada tangannya secara tiba-tiba.


Azad dilihat turut menyeru Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin bagi menyelesaikan perkara tersebut.


“Assalamuaikum YB Khairy Jamaluddin, ‘idea’ bagus tapi yang tak bagus, kenapa tercabut ni? beli dekat Shopee ke?


“Apa benda ni YB? Nasib baik saya selebriti sebab kalau saya keluar, orang kenal. Yang orang tak kenal, cabut sahaja boleh keluar berjumpa orang lain dan pergi kemana-mana,” katanya.







Dalam pada itu, Azad turut menyarankan agar kerajaan menggunakan alat yang lebih berkualiti supaya ia dapat digunakan dengan lebih baik dan berkesan.




Sumber: K!ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahaa..azad xlawak xsah..

Nway semua org tahu kot KJ buat duit dgn COVID

Ade nmpk dia cucuk second third jab?
Ada nmpk family dia esp ank autism dia cucuk vaksin?

Motip pakai digital tracker cap ayam seramai ni?which company yg dpt tender billion ringgit ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 4-1-2022 08:59 AM
Hahahahahaa..azad xlawak xsah..

Nway semua org tahu kot KJ buat duit dgn COVID

Bukan dia saje malah byk menteri2 termasuklah si DiGimon dan PM tu tak berani nk ambil dos penggalak ni semua..semua tahu KJ mmg buat duit dgn covid ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 09:44 AM | Show all posts
pakai mikrochip la
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Azad ni dah macam abah abah sangat.. dia dah tak keghiau kalut cam dulu ka?? Yb bila nak pegi umrah sama yb
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 09:52 AM | Show all posts
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak kami sentiasa berpesan pada setiap  org bahawa kalau ada masalah dengan ebracelet tu sila hubungi kami (nombor diberi) kerna mungkin ada factory defect mcm yg terjadi pd Pak Azad.  Kenapa perlu mem viralkan menyindir mengutuk... baru balik beribadah kan Pak Azad... patutnya lebih berhemah tambahan pulak memang dah dipesan.. mgkn dalam beribu2 yg dipasang terdapat 1 yg factory defect mcm tu & kami kena inform & pulangkan pada supplier.  Kami faham yg sebenarnya kalau Pak Azad report pd kami dia tak masyukkk apa2... tp kalau kecoh2 & viral di youtube dia.. lg bnyk viewers lg masyuk...  pd aku.. setiap rakyat kena sama2 bekerjasama untuk kekang covid ni...  beribu2 yg masuk tu bawak covid...kalau tak buat macam ni mmg susah nak control sbb suruh home quarantine ramai yg langgar....  staff kat ofis aku sendiri yg pegi jd sukarelawan tu 3 orang jangkit dengan dorang di KLIA tu....  

Beribu orang yang nak dipasangkan ebracelet tu setiap hari bukan satu tugasan yg mudah... tapi dalam ramai2 kumpulan yg di KLIA tu... yang banyak mengamuk, menengking2 sukarelawan adalah jemaah yg balik dari Umrah... dah terlupa agaknya baru balik "bertemu" Allah...  sedangkan group yang balik dari yurop atau negara2 lain.. elok diam menuggu dengan sabar....  aku tau ramai yg akan hencap aku.. tp aku hanya ceritakan benda yg benar.. org yg tak terlibat mungkin tak tau .. hanya terima jer apa yg artis viralkan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai tahu kot benda2 mcm ni boleh buat duit
Kontrak, tender, supply, demand

Kena ade demand baru ade kontrak, supply
Benda boleh buat duit...
Sama mcm pusat korin tu...cov test...eh mcm2 la...
#ytjt
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 4-1-2022 08:59 AM
Hahahahahaa..azad xlawak xsah..

Nway semua org tahu kot KJ buat duit dgn COVID

Tracker ni made in....?
Vax pun bleh buat duit sis
Nak mudah, wajibkan staff gomen amik
Tp muntri2 and family mana ade amik pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 10:18 AM | Show all posts
Confident ehh komen menteri KKM tak ambil booster

Circa October before pergi WHO meeting apa tu kan ada dia tweet pic dia amik booster

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:20 AM | Show all posts
Kalau PAC pun puas hati proses procurement vaksin nak kata apa ya ?

YB Izzah pun ada tweet pasal ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 4-1-2022 11:59 AM
Tracker ni made in....?
Vax pun bleh buat duit sis
Nak mudah, wajibkan staff gomen amik

Mati tanggung sendiri..

Klu hidup yeah.
Inila kejayaan kita menghapuskan pandemic covid
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
twins replied at 4-1-2022 09:52 AM
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak k ...

Setuju...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kebanyakkan menteri kan ambik dekat parlimen.. Masa tu diaorg ada persidangan. Tak silap yang pergi tu team dari klinik kesihatan kuala lumpur (KKKL).
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 4-1-2022 08:59 AM
Hahahahahaa..azad xlawak xsah..

Nway semua org tahu kot KJ buat duit dgn COVID

Dia cucuk sinovac kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:32 AM | Show all posts
Baru iolls tahu nama dia ade JOHN LOUIS
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
twins replied at 4-1-2022 11:52 AM
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak k ...

Sorry ye dik..kaka nk reply Komen adik

Pada kaka xsalah Pon dia viralkan..Itu pengalaman dia..biaq p la dia nk cari trafik ke apa..dia sharing sbb dia mmg celebriti..plus dia bkn maki..ape yang bitter sgt smpai kaitkan pengalaman dia dgn pengalaman jemaah lain yang xpuashati dgn KJ punya arahan yang kerap bertukar setiap bulan Dan xkonsisten.mmg br blk Dr mekah..tp setiap org lain tahap kesabaran..Dan sistem mengelirukan siap suruh tunggu berjam2 tu mmg la depa marah..lapa lagi..penat lagi..tergendala plan seharian disebabkan ketidaksediaan KKM sendiri

Dia viral tu mungkin ada utk tgk how many defects item yang jemaah lain terima..kot2 byk lagi defect LPs ni nnt nk ckp apa..adakah semuanya factory defects jugak or cronism?

Kaka tgk Dr awal COVID baby Umur 0 smpilaaa nk masuk 3tahun sop segalanya mmg cacamerba..if isolated case kita pun blh faham..mmg xperfect sistem tp klu ko byr tender billion(bukan sen pakai duit rakyat) then dpt sampah mcm ni..ape perasaan ek..

Sistem bracelet ni xsampai Pon sebulan dh mcm2..ikutkan factory defect tu rarely happens klu betul2 QC in place .

Kita bkn xsapot kkm tp too much funny things happen kot..dgn ramai menteri cuma amik 1dos ja..pastu ditambah dgn ada plak xamik langsung..mmg layak dikecam Dan diviralkan..if buat benda elok..yes 100 peratus mmg kita akan puji..no biggy

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 11:04 AM | Show all posts
twins replied at 4-1-2022 09:52 AM
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak k ...

sabar la sis.. dah sifat orang kita gitu..
bila tak buat, memekak..
bila dah buat, masih memekak..
anggap je la mereka ni manusia tak bahagia and tak reti bersyukur..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
twins replied at 4-1-2022 09:52 AM
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak k ...

Terima kasih atas pencerahan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 11:20 AM | Show all posts
twins replied at 4-1-2022 09:52 AM
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak k ...

aiyoh, kilang tu tak ada QC ka dekkk ??? ini bukan soal software ka hapa yg susah nk detect defect dia, ini soal mudah tercabut n high risk utk org tak bertanggungjawab utk cabut n ke sana ke sini dekkk... kalo org bertanggungjawab boleh la dia jumpa kamu balik dikk utk pasang balik tapi kalau org tu punya dh tercabut dan dia pun ke sana ke sini sebarkan Omicron sampai kena lockdown peniaga semua hilang mata pencarian lagi apa cite dekkk???

again back to the topic, iols setuju jah apa si azad ni cakap, cikai sgat supplier sampai tak ada QC yg checking sebelum htr order ke dikkk ??? di Amerika pun ada tracking untuk banduan yg dh dilepaskan dikk, bayangkan dlm beribu ada yg defect, banduan tu pun bunuh org lain pulerrr.. tak ke naya... ini bukan soal bersabar ke cakap baik2 ke apa dikk... ini soal TANGGUNGJAWAB utk order dan pilih tracker yg berkualiti.... berkualiti iya seperti MySejahtera yg bernilai 70juta tapi serupa app budak buat fyp jah functionnya
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 12:50 PM | Show all posts
Edited by Samerosie at 4-1-2022 12:52 PM
twins replied at 4-1-2022 09:52 AM
maaf .. aku nak menyampuk sikit.. team aku antara petugas sukarelawan memasang ebracelet tu.
pihak k ...

Betul, i setuju dgn you.  Production acceptable defect rate pun not more than 1% siapa yg kerja manufacturing line atau belajar Six Sigma ni tau la, melainkan benda tu made in Japan, kat Japan tak tau apa makna defect rate sebab depa memang perfect QA/QC ni.  Anyway, mana lah nak tau takan la petugas nak quality check setiap satu bijik dalam kotak tu.  Kang dapat yg dah keluar dari balutan complain, unlucky to get the defective one pun complain, apa saja tak complain melayu ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 02:09 AM GMT+8 , Processed in 0.111304 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list