CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4467|Reply: 68

"Kesiannya, Anak Kecil Lagi Dipaksa Pergi School,"-Ada Yang Pertikai, Elfira Loy Bengang

  [Copy link]
Post time 30-11-2021 12:24 PM | Show all posts |Read mode
Elfira Loy tampil memberikan penejlasan selepas menerima mesej daripada netizen yang kesian melihat anaknya, Rayyan Khalaf, dua tahun yang sudah dihantar ke playschool.


Individu tersebut mendakwa Rayyan masih terlalu kecil untuk dihantar ke sekolah.




Foto: IG




"Ala tiannye..Kecik-kecik lagi dah kene paksa pegi school. Waktu umur macamni budak selalu nak manja-manja dengan mak dia kalau mak tak bekerja duduk rumah," tulis individu berkenaan.


Elfira kata dia menghantar anaknya ke sana untuk membantu mengembangkan kemahiran motor dan sosial mereka.




Foto: via murai.my




"Menghantar kanak-kanak ke playschool akan membantu mereka mengembangkan kemahiran motor mereka. Mereka juga boleh mengembangkan kemahiran sosial & harian mereka.


"Memang ada studies tunjuk perbezaan kanak-kanak yang aktif selalu play, buat montessori ni dengan yang tak kurang melakukan aktiviti yang merangsang their motor skills," tulisnya melalui IG Story.


Dalam masa yang sama Elfira menyatakan tidak mengapa sekiranya ibu bapa tak bersedia nak hantar anak kerana aktiviti masih boleh dilakukan di rumah.




  



“Tetapi jika anda tidak bersedia untuk menghantar anak-anak anda ianya tidak mengapa. Anda boleh sentiasa melakukan aktiviti dengan anak-anak anda di rumah.


"Jika anda tahu bagaimana dan anda mempunyai masa."




  



  



Tambahnya, "As much as i wanna ignore these kind of messages, saya masih rasa tenganggu juga & kena explain kepada stigma setengah parents yang ‘apahal lah hantar anak-anak awal kar sekolah tak kesian ke’.


Ni Playschool. Bukan belajar math darab bahagi tolak."


Terpulanglah kepada ibu bapa nak hantar atau tidak seawal dua tahun. Tak gitu? Apa pendapat anda? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:12 PM | Show all posts
nak dekat sejam takde orang nak komen..
kesiannnn..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:23 PM | Show all posts
dua jam pun masih tak ada peminat datang?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadap la selagi nak kekal dalam dunia seni. Lain la kalau engko dah bersara
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols komen lah
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sekadar meramaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:48 PM | Show all posts
alah laki dia mampu bayar, biarlah. mommy dia pun happy siang2 dapat me time.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 02:49 PM | Show all posts
comelnya anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 03:50 PM | Show all posts
iols hadir
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 03:57 PM | Show all posts
suka hati cuols lah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:00 PM | Show all posts
Benda2 mcm ni macam dah wajibkan zaman skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Comments paling malap di forum ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Lehnat punya pompuan sangkak
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:06 PM | Show all posts
berita gini pun masuk.. bagi la yang menarik sket..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
motor dendrons neurons skills apo yg ko terima dari mak pak batak ko sampai ko dapat straight As dlm SPM results ko dulu?

kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:13 PM | Show all posts
hantar anak kat playschool pas tu nanti sedih, sebak bagai terkilan tak dapat tgk anak membesar depan mata bla bla blaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Irrelevant. Nexttttttt.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:19 PM | Show all posts
eh eleee... itu pun nak layann..
hahahhaa... nampak nohhhh xde kerja kannn...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:45 PM | Show all posts
sheoll mmg tak de kerja eh ? komen mcm nie pun nak layan .
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:52 PM | Show all posts
ok cute anak dia.....done ramaikan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 03:29 PM GMT+8 , Processed in 0.092464 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list