CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: nia_salina

bipolar mom.Im paying it forward. anyone looking for a wfh job?maybe i can help pulak this time. pls head to last page.TQ for all of your doa!-open space for mental health sharing

  [Copy link]
Post time 21-1-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam. Kalau ada yg berminat:

Untuk jawatan yg ditawarkan akan ade 4 jobscope iaitu as a recruiter, tele marketing, product survey dan juga sales. Setiap position n jobscope akan diberikan training. After training boleh pilih yg mana sesuai dengan kemampuan awak.

Untuk recruiter kita cuma perlu recruit orang. Kerja ni kita just post job vacancy advertisement and prospect akn cari kita. Recruit for recruiter position. Kerja more to HR and key in data. Untuk tele marketing, data akan diberikan by company, product survey more kepada handle event and roadshow, n sales nanti kita akan train for product.

Semua jawatan ini under Hong Leong MSIG Bank.
Gaji basic yang awak boleh pilih ialah 1000,2000,3500,5000. Boleh pilih ikut kemampuan. Lain basic lain kpi. Plus, ada comission.
Work from home and flexible hours.

Kalau berminat awak boleh hantar resume kepada saya melalui ws atau email nrsyfiqahhlmsig@gmail.com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2022 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 21-1-2022 12:10 PM
Salam. Kalau ada yg berminat:

Untuk jawatan yg ditawarkan akan ade 4 jobscope iaitu as a recruiter, ...

ni pun menarik juga ni. i tunggu yg smlm u kasi tu. see how it goes. dia kata dia akan courier the things to me nanti. nk tgk kena scam ke tak nanti kalau ye i move on ..sbb kalau btl it will take a lot of my mine sbb nak taip evrythg kan. tq nat. kalau ada let us know ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2022 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
QueenOfHeart replied at 19-1-2022 11:23 PM
Hi dear, i baru baca ur thread ni..sorry i xde job nk offer tp if u need any help, juz pm me. Take c ...

kaka queen i de pm ye.kalau free cek la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2022 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
pls share any jobs posible ye.i nk aply as many as i can. i dh aply alot dh. i dh update shopee also ye. pls spread n folow if u can. i dh serabut dh i need to get some jobs n income fast .doakan i ye.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 21-1-2022 12:10 PM
Salam. Kalau ada yg berminat:

Untuk jawatan yg ditawarkan akan ade 4 jobscope iaitu as a recruiter, ...

naat u ada tak link fb yg u jumpa job typing tu. i rasa i dh kena scam adoi i was so hopefull nk job punya pasal. its not ur fault tau. i dun blame u. dh la i tgh takde duit ni ha
i dh buat payment rm50 tu smlm. harini i tgk dia dh block i sbb i try pakai hp my husb tgk ada lagi pic profile watsap dia. kat i dh takde huhu. tak tau la nanti ada lak kan.kalau ada job lg just share je.takpelah lesson to learn.
eeveryone else juga kalau ada job share ye. sbb i dh serabut dh byk nak kena setel.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 21-1-2022 07:15 PM
naat u ada tak link fb yg u jumpa job typing tu. i rasa i dh kena scam  adoi i was so ho ...

Ya Allah kesiannya. Im so sorry.

https://www.facebook.com/groups/1451495571827744/permalink/2917262448584375/?sfnsn=mo&ref=share

Ni link fb tu, masih ada new comment yg suh PM hari ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2022 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 21-1-2022 07:57 PM
Ya Allah kesiannya. Im so sorry.

https://www.facebook.com/groups/1451495571827744/permalink/2917 ...

ahh ptt la dia mtk fb i. dia block my fb. eh takpa its not ur fault. i take this as lesson to learn. even kalau u tak bg pun i jumpa sndri i akan ambik gak job ni.
i dh bukak pakai fb i lg 1 boleh tgk iklan dia ni .
apa i nk tipu husband i haha. dia suruh i beli pampers anak etc. sib baik i de dpt 1 job tat shld cover tat.
not ur fault tau. just share je dgn i kalau ada job lain lg
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 21-1-2022 08:06 PM
ahh ptt la dia mtk fb i. dia block my fb. eh takpa its not ur fault. i take this as lesson to lear ...

I ada wasap dia n chat fb dia konon i nk byr. I nk tgok dia reply apa?

Sikit sbyk mesti i rasa bersalah. Hurm. Moga Allah gantikan duit tu dgn rezeki melimpah ruah.. Aminn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-1-2022 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 21-1-2022 08:17 PM
I ada wasap dia n chat fb dia konon i nk byr. I nk tgok dia reply apa?

Sikit sbyk mesti i rasa be ...

i dh copy fb dia pakai myother fb. i rasa dia pakai fb org lain. sbb nama link fb dia kavitha krishnan. nama fb lak cecilia. mmg scammer. dia dh block my other fb. laju je dia buat kerja
takpa la u tkde rezeki i. mana tau asbab ni i dpt job lain kan hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2022 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
i nk meluahkn frustration kt all this mental health NGOs. i duno la apa purpose diaorg buat all this NGO. all they offer is kaunseling. yg i le dpt kt kk or hosp gomen. padahal dana juta juta.contoh mcm reben hijau tu. ada yg lain tu kutip dana dr org awam smpi ratus ribu tp caters untuk kaunseling for 100 ppl je!!! i duno why ppl even derma kt benda benda ni. bila i mtk tlg org maki ckp i ckp i mtk sedekah. i msg like 5 NGOs diaorg ni just nk mtk tlg untuk i atlis lps beli groceries for this week. tk byk pun rm100 pun ckup ...i ada kad psikitiari as proof. they stret away said no. so apa purpose diaorg dpt  dana byk2 ni tah geram btl i.
smua pun suruh mtk kat jkm n diaorg ni offer kaunseling je.
sori if u all read my outburst. i mmg mental down sbb tk dpt job lg. i nk beli groceries pun bercatu. i realy realy stress out . doakan i dpt job pape cpt ye. if u all ada job pape share it with ya pls.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 21-1-2022 12:10 PM
Salam. Kalau ada yg berminat:

Untuk jawatan yg ditawarkan akan ade 4 jobscope iaitu as a recruiter, ...

Open lagi tak?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 21-1-2022 06:22 PM
pls share any jobs posible ye.i nk aply as many as i can. i dh aply alot dh. i dh update shopee also ...

U ada tgk kat indeed tak?
This week I start gigjob with troopers. Keje sampai hujung bulan ni. Patutnya starts today but I ada interview today and esok.
Pastu I ada applied gigjob kat indeed, dah applied and esok dorang nak jumpa. Buat data annotation. Keje 2 for 2 weeks. I terpaksa tinggalkan anak I alone at home. Kene buat jadual camni. Pagi2 kene bangun awal nak masak for breakfast and lunch. I nak buat style bekal. Nanti nak tampal note untuk setiap bekal. In between meals I sediakan ready to eat like pastries and cut fruits. Anak I umur 10yo btw.

Esok pun ada interview company NGO, we'll see la how, legit ke tak... Ya Allah di saat I sangat down, dtg ak puus2 rezeki kerja. Ada yg company declined sebab age factor but I down kejap je, I kene mentally strong...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 24-1-2022 06:09 PM
U ada tgk kat indeed tak?
This week I start gigjob with troopers. Keje sampai hujung bulan ni. Pat ...

alah i lansung lupa psl indeed .apa nama company tu ye.ada open lg tak?.mind to share nk aply gak haha. malam ni i bukak indeed. eh same age ye anak kita. anak yg sulung 10 tahun gak tp this year darjah 5 la. alhamdulilah pandai dia bedikari ye. sama mcm son dh boleh diharap jaga adik adik.
u tau perkeso gig tu dia dh tukar dh dia punya tnc tp smpi skrg tak stat2 lagi. dia kata tgh tgu kelulusan perkeso on the changes.
congrats to u ! rezeki u. i tk dpt lg job. ada haritu i dh seronok dh tp rupanya kena scam haha.tp tkpela lesson to learn. i just nk a job to make a living n occupide my mind. minggu ni smpi i on off migrain sungguh la
go go u! hopefuly beterusan rezeki u as u always sharevwiith me on jobs. tq u! nanti share i eh indeed tu hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2022 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nia_salina at 24-1-2022 06:55 PM
melatibiru replied at 24-1-2022 06:00 PM
Open lagi tak?


yg ni i dh cek. nampak mcm tk berapa legit la u. i de aply dgn 1 web ni translator for malay. nama web welocalize.com. cuba u isi sbb tadi dia ada email i mtk isi mcm assesment cmtu
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 24-1-2022 06:54 PM
yg ni i dh cek. nampak mcm tk berapa legit la u. i de aply dgn 1 web ni translator for malay. nama ...

Ye ke? Camtu kensel la.. Job scammer merata2, kalau mintak duit as process fees, mmg tak la I nak hulur...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 24-1-2022 08:23 PM
Ye ke? Camtu kensel la.. Job scammer merata2, kalau mintak duit as process fees, mmg tak la I nak  ...

i pegi hulur rugi rm50 sbb sounds rely legit. i pun tetipu. sabau jela. tkpela tkde rejeki huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-1-2022 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
those yg pm i pasal nak send kids clothes nanti pm balik ye. ada yg tkle baca.or just send je kt i .alamat blh pm i kt shopee(madershaf13) or drop details kt bod i kt MP. nt i byr courier.pm kt cari ni dh tak betul. anak anak nk sekolah ni kan so i kena usaha lebih skit.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 24-1-2022 08:49 PM
i pegi hulur  rugi rm50 sbb sounds rely legit. i pun tetipu. sabau jela. tkpela tkde rejeki h ...

Scammers merata2, u kene hati2 lepas ni..

I nak offer job part time ni but based in KL. The problem is u somewhere from North kan? Keje selama 9 hari di office. Buat keje2 data. Corporate company---recycling and waste management.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-1-2022 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 25-1-2022 10:44 PM
Scammers merata2, u kene hati2 lepas ni..

I nak offer job part time ni but based in KL. The probl ...

i de tgk kt indeed. tp byk kena masuk office. yg wfh smua i dh apply only one this recruitment company je ctct i. i think tats the problem. they see me outside kl/selangor tu payah skit.
takpelah i keep on aplying. tgk kt indeed tu cm better sbb local employment kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 25-1-2022 10:51 PM
i de tgk kt indeed. tp byk kena masuk office. yg wfh smua i dh apply only one this recruitmen ...

Indeed mmg banyak sangat peluang. Mmg non stop panggilan temuduga. I kene stop sebab I nak fokus gigjob starts today la kan sebab dah pass midnight.. I dah siap masak. Awal pagi I panaskan food for my doter. I tawakal tinggalkan dia sorang kat rumah. Apa2 mmg kena standby call or vidcall her. I dah ajar safety rules.
I takde pilihan. Panjang kisahnya. Kelmarin I dah serah notis ke syariah court. I serahkan semuanya pada Allah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 02:35 PM GMT+8 , Processed in 0.089247 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list