CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: nia_salina

bipolar mom.Im paying it forward. anyone looking for a wfh job?maybe i can help pulak this time. pls head to last page.TQ for all of your doa!-open space for mental health sharing

  [Copy link]
 Author| Post time 9-1-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
just to share this pulak dgn u guys

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 03:57 PM
ni mmg tmpt meluah pun. no problem same here...i think sbb lama tk kerja...pandemik lg...m ...

Thank you so much sis. Sebelum ni i dh ok bila husband keje mlm. Mula2 tu nangis jugak.. Lama2 tu dah biasa. Pastu dah resign, nk adjust balik jadi susah sikit. I really hope keadaan jadi lebih baik dari yg i sangkakan. At least tempat keje best, boleh hilangkn kesedihan i and i happy unt pegi keje.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 03:55 PM
my husb dulu masa kita duk kt bandar selangor sana pun kejeshift malam ..ada certain part mmg meng ...

Mmg hari2 kje mlm ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 04:12 PM
Mmg hari2 kje mlm ke?

yup sbb dia dulu manage cust svc for overseas. so kena ikut timing sana..siang mmg tido jela. tu bila pindah kg ni dia kerja biasa biasa je i kinda relief wpun gaji so so je kan. time lunch blh balik rumah makan sama2 hehe. tp since pandemik ni la income tk ok skit kn. malam pun dia kerja tp till 10pm je.amik pat time tp 3* per week je
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 04:36 PM
yup sbb dia dulu manage cust svc for overseas. so kena ikut timing sana..siang mmg tido jela. tu b ...

Masa dia keje malam tu, u keje jugak ke?

I ingat nak cari keje malam juga, tapi tak dapat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 04:39 PM
Masa dia keje malam tu, u keje jugak ke?

I ingat nak cari keje malam juga, tapi tak dapat :sweat3 ...


kerja. we both dlm cust svc line tp i kerja ofis hour. cuma sabtu alternate i kena kerja. one thing mAsa tu i byk stress psl dia not so much spend time dgn anak. siang dia nk rehat so anak kena anta kindie,babysiter..kerja malam actualy tak sama dgn kerja norm hour ni. dia kerja graveyard shift 12am-8 am. so rehat tido siang ni tak sama mcm tido malam. tak byk la job malam.setahu i la. dia pun dulu dpt job tu kt jobstreet
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 05:05 PM
kerja. we both dlm cust svc line tp i kerja ofis hour. cuma sabtu alternate i kena kerja. one thin ...

I see.. Tah i rasa serabut sikit, sementara nak biasakan diri. Husband i pun siang tido, malam keje. Dpt la jumpa tiap2 hari walau tak lama, cuma skrg ni masih wfh mlm2 dia ada kt rumah.

Masa mula2 dia keje mlm, i happy juga sbb gaji byk. Tapi masa x sma mcm org keje siang. Tu la sbbnya i skrg ada rasa nk cari keje mlm supaya dpt ikut masa dia. Sbb weekend pun, dia malam baru available sbb siang tdo. Mlm boleh g mana je, sume mall pun tutup dah. Ahad mlm pun x leh kuar makan lewat2 sbb isnin i kena keje pagi2 kuar umah.

Rasanya i perlu bersyukur lahh.. At least husband ada compare dgn yg pjj.. Hurmm.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 06:04 PM
I see.. Tah i rasa serabut sikit, sementara nak biasakan diri. Husband i pun siang tido, malam kej ...

betul tu. org keje malam ni mcm tak normal. takde life my husband kata dulu. tido siang sbb nk gain energy utk berjaga malam ni blh tingtong otak. tp kalau i ok kot sbb i skrg biasa berjaga malam. tp yg tkle nya sbb siang i susah nk tido. jadi mcm jet lagged la pulak hahhaha. tkpe u wat u feel is normal. mmg serabut tp lama2 dh biasa. anggap jela me time waktu siang..haha .tp kalau baru kawin ke or takde children ke pet ke bosan n stress jgkla
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 03:53 PM
byk actualy. all mix up..i think sbb masa kecik i ni mmg loner. sbb adik bradik smua dh tua2. even ...

Sorry i mencelah, yg ketawakan u sbb miscarriage tu laki ke ppuan? Kurang ajar nyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 06:13 PM
betul tu. org keje malam ni mcm tak normal. takde life my husband kata dulu. tido siang sbb nk gai ...

Rasanya husb i dah biasa kot tido siang. Tp mlm mesti nk kena minum kopi.

Husb u keje part time 3x smgu eh skrg? Esok pagi nya pukul brp start keje?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
talia replied at 9-1-2022 06:47 PM
Sorry i mencelah, yg ketawakan u sbb miscarriage tu laki ke ppuan? Kurang ajar nyaaaa

perempuan.not married yet at tat time.ofis kitaorg ni bsr. ramai staff.so dia ni u know la dlm grup this glamourous ladies yg semua org kenal ..yg kalau event opis ha she will kedepan gitu. i pulak jenis secluded kt opis. jenis buat kerja dah done. dia i punya supervisor la kiranya. baru pindah to my dept at tat time. i mmg blh kata ada skit dendam la kt dia hahah. i tgh sakit nk pg hosp ni dia blh begelak ketawa dgn kawan dia masa hantar i. then i adala mik e.l sbb anak i masa tu sll tak sihat. dia mcm ckp benda tu nyusahkn staff lain..abis i nk buat cmna?ni la payahnya bila anak sakit kena mak attend. my bos sebelum tu very understanding. anak sakit pun disuruhnya i balik...dont wory pasal kerja...masa i brenti pun no sori watever dia siap jeling kat i i lak bodo siap mtk maaf kt dia if ada salah silap which i said kt evryone .
tapi dendam i idak la mendoakan dia yg tak baik. i doakan dia dpt anak kembar supaya she knows how hard motherhood is.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 06:55 PM
Rasanya husb i dah biasa kot tido siang. Tp mlm mesti nk kena minum kopi.

Husb u keje part time 3 ...

sama. lama2 dia jadi biasa dh.
dia balik kerja 6 pm pegi keje balik 7pm then balik 11 pm so ok la tkde la lama sgt. alah pat time kedai makan je hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 07:30 PM
sama. lama2 dia jadi biasa dh.
dia balik kerja 6 pm pegi keje balik 7pm then balik 11 pm so ok la ...

Kerja kuat ye dia.. Semoga melimpah ruah rezeki u sekeluarga. Aminnn aminnn.

Doakan i juga, supaya i sgt gembira dgn keje baru
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 10:43 PM | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 06:13 PM
betul tu. org keje malam ni mcm tak normal. takde life my husband kata dulu. tido siang sbb nk gai ...

Semoga dipermudahkan urusan u nia.  Ckp psl keje mlm, i yg keje syif, mmg ting tong.. Bila keje syif mlm, even blh la lelap mata tido2 ayam kejap, tp still x sama.. Tambah2 dh above 40 ni.. ptg sblm keje i tido jap, blk keje pg, kena tido juga.. tp sllnya jarang dpt tido bila blk keje. otak i pun kdg2 over thinking...
I pun suka meluah dkt forum..sbb i bebas bercerita, org tak kenal i. It's really help.
Org nk kecam ke hapa, i don't care...
Byk la faedah i meluah dlm forum..
My life getting better Alhamdulillah..
Mslh tetap ada, but manageable..
I dpt kawan baru dlm forum.. Now sll keep in touch..pernah jumpa face to face..

Nia, later i pm you ya... Tgk apa i can help..





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 9-1-2022 10:43 PM
Semoga dipermudahkan urusan u nia.  Ckp psl keje mlm, i yg keje syif, mmg ting tong.. Bila keje sy ...

hi far!! welcoming u here hehe.
exactly..  i dulu sebelum ada anak la i pernah kerja shift. tapi lps dpt anak mmg tk boleh sebab anak i masa tu tk berapa sihat.dlm pantang lg doc dh suspek dia mcm2 so sementara nk cari kerja lain i have  no choice to send her kat my sister for a month then i brenti huhu.masa tu husb kerja tmpt yg sama..shift pun tkle nk sukati tukar. so berkorban la i huhu. tp mmg tingtong sbb rehat tK menentu..
mmg umur makin meningkat ni makin overthink ye kita i almost evry nite smpi kadang kena anxiety attxck tak tentu hala. byk benda nk pkir lepas tu melalut lalut tu kadang i kt forum ni pukul 2,3 pagi .dulu kul 3 maintanance forum cari ni skrg tak dh rasaanya

i am so thankful i dh lama kt forum ni. i gain new frens as well. i must say forumer lagi memahami dr dunia i kt luar forum ni huhu. ada juga yg kecam tp i belajar lantak nya la. malas nk pikir. tp tak ramai 2,3 ketui so lantak lah.huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 07:33 PM
Kerja kuat ye dia.. Semoga melimpah ruah rezeki u sekeluarga. Aminnn aminnn.

Doakan i juga, supay ...

aminnn aminn.
baru baru ni je sbb terpaksa huhu. i pun tak nk pening kan kepala dia tats y i bercerita kt sini. i dgn dia pun not always rainbow n shine gitu..

aminnn aminnn. u dont worry naat. probably just new thing jitters...sbb nak stat benda baru kan. dulu kalau i nkstat kerja baru kan i smpi overthink kt mana i nk makan lunch but then all is well lps u dh ok ..makan sorang2 pun onz
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 11:13 PM
aminnn aminn.
baru baru ni je sbb terpaksa huhu. i pun tak nk pening kan kepala dia tats y i berc ...

I jumpa ur fb sis. Heheh. Comel baby kat profile pic. I pun x kisah makan sorang, tapi first day mmg awkward dari segala segi selalunya terutama unt introvert mcm i. Harap i dpt lalui dgn baik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 11:28 PM
I jumpa ur fb sis. Heheh. Comel baby kat profile pic. I pun x kisah makan sorang, tapi first day m ...

hahhaahha baby je ke comel baby pandemik tu my bongsu. sekarang dia dh nak masuk 3 tahun dh tahun ni. haih banyak akai tu sbb manja n diva kemain. jarak jauh sgt dgn abang kakak dia. kakak atas dia beza 8 tahun
rasia naaa fb kita
dont wory u'll manage. nanti cerita sini how ur first day is
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
i ada kawan. dia selalu kata kadang2 pikiran dia tetiba terpikir nak bunuh diri. kadang2 tengah main kucing dia kata dia terbayang sakit tak kalau kelar leher dia (dia tu manusia la diri dia sendiri bukan kucing tu)?
tapi dia ok je i tengok.
tu kategori mental ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ellejo at 9-1-2022 09:03 PM

tadi dia whatsapp i dia kata dia dah makin kerap terbayang dia bunuh diri, terjun bangunan, lemaskan diri.

i rasa tu mmg kategori kene bawak spital la kan? tapi dia mmg takde masalah. i tanya banyak kali apa masalah dia dia kata takde. duit ada, laki ensem keje bank, anak comel sorang, family ok mertua pun ok, duduk rumah mahal.

just selalu terbayang dia bunuh diri.

edit: oh i lupa. dia dah 4 kali keguguran.  mungkin postpartum kot?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 01:24 PM GMT+8 , Processed in 0.085272 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list