CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1069|Reply: 13

[Tempatan] Siasat helikopter terbang rendah iringi perarakan pengebumian mayat di little india Ipoh

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 11:50 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 27-11-2021 07:51 PM

Siasat helikopter terbang rendah iringi perarakan pengebumian
NOOR AINON MOHAMED | | 28 November 2021


Perarakan pengebumian mayat di Little India Ipoh, diiringi dengan perkhidmatan helikopter yang melakukan penerbangan rendah. - Foto ihsan pembaca

IPOH - Polis akan melakukan siasatan secara menyeluruh berhubung insiden sebuah helikopter yang melakukan penerbangan rendah ketika perarakan pengebumian mayat di Little India Ipoh di sini pada Sabtu.
Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, satu laporan polis telah dibuat dan siasatan dijalankan selepas sebuah video perarakan pengebumian tular di laman sosial.

"Kita akan lihat sama ada mereka mempunyai kebenaran untuk membuat perarakan. Mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN) sebarang aktiviti perarakan adalah tidak dibenarkan.

"Yang kedua adakah mereka mendapat kebenaran daripada Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) untuk melakukan penerbangan rendah. Berdasarkan video itu, ia terbang terlampau rendah," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan Ops Cegah Jenayah Khas Kontinjen Perak di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak di sini pada awal pagi Ahad.

Mengulas lanjut, Mior Faridalathrash berkata, tindakan akan diambil sekiranya wujud kesalahan dalam perarakan tersebut. Kita akan siasat dari pelbagai sudut untuk kita lihat apa-apa kesalahan yang wujud termasuk pelanggaran SOP.
"Siasatan sedang dijalankan dan apabila siasatan selesai, kita akan ambil tindakan sewajarnya," jelasnya.

Disyorkan artikel ini:
Polis buka kertas siasatan Tok Pa langgar SOP
Perintah kuarantin: Polis buka kertas siasatan terhadap Guan Eng
Polis buka kertas siasatan terhadap Vie Shantie
10 nahas tragis helikopter di Malaysia
Menunggu burung kecil tak kunjung tiba
Sebelum itu, tular di media sosial sebuah video berdurasi 30 saat yang merakam perarakan pengebumian seorang wanita pada pagi Sabtu dan perarakan tersebut didakwa diiringi khidmat helikopter, kuda dan pihak berkuasa.
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... rarakan-pengebumian
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:57 AM | Show all posts
Yg ini taknak keluar statement nak cari org yg sebarkan video ke wahaii abg poliss ipohh?  Yg kes bunuh ala wrestling diperhatikan abg polis gundu blh pulak keluarkan statement bodoh mcm tu. Patutnya cakaplah akan siasattt, ni keluar statement mcm marah pecah lobang polis tak buat apa siap jd penonton satu nyawa dibunuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:41 PM | Show all posts
takpe polis Ipoh dalam tangan Geng Menglembu je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
domestobot replied at 28-11-2021 12:41 PM
takpe polis Ipoh dalam tangan Geng Menglembu je.

Tangan?
Menglembu?
Kacang menglembu Cap tangan?

Hat ni pengebumian set yenna
Haebak betul siap heli escort
Ayoh pin yg ngaku pemimpin kerajaan langit pun takde heli escort mayatnya utk disemadi di langit
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by alesandra at 28-11-2021 03:41 PM

Ckp psl heli ni teringat aku mangkok manatah yg borong nasi ganja yg overrated guna heli . sampai skrg xtau sapa kah mangkok ittew. napa benda bodoh2 jadi kat ipoh semenjak dua menjak neh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakalan bawah karpet
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_premierleag at 28-11-2021 04:21 PM
alesandra replied at 28-11-2021 03:38 PM
Ckp psl heli ni teringat aku mangkok manatah yg borong nasi ganja yg overrated guna heli . sampai sk ...


aku baru nk tanya,apa jadi dgn kes hasil siasatan heli nasi ganja tu?
senyap je..apa butuh nya pak polisi skang nih
and mmg lately byk bende2 bodoh jd kat ipoh skang ni la..dr kes heli ganja, oku berebut mikropon, funeral atas jalan
aku siap tanya laki aku lg awatnya ipoh jd lagu ni...dia gelak jah.sbb ms kekecik dulu dia duk ipoh
sempat la skolah st michael tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Melampau betul bangsa kicap ni..aritu berarak mati masa pkp, ni heli pulak
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 28-11-2021 03:13 PM
Tangan?
Menglembu?
Kacang menglembu Cap tangan?

itu kacang Ngan Yin buat dekat Mambang Di Awan Kacang Menglembu

Guan Yin pulak lain celita

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada satu benda, lain bentuk lain rupa:

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-11-2021 04:19 PM
aku baru nk tanya,apa jadi dgn kes hasil siasatan heli nasi ganja tu?
senyap je..apa butuh nya pak ...

The state pol**** always behaving unusually suspecting
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah! Bukan main lagi dia orang ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:43 PM | Show all posts
Helikopter geng kayangan kot. Nasik ganja. Heli langgar heli. Yang ni plak. Klu rmoit ekzos bising lain lah saman tros sita
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:00 PM | Show all posts
helikopter helikopter

parakopter parakopter
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 07:22 PM GMT+8 , Processed in 0.100273 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list