CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 320|Reply: 8

[Tempatan] COVID-19. Berita 27 Nov. Kes baharu 5,097

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pada 27 November 2021, jumlah kes COVID-19 yang dilaporkan adalah 5,097 kes menjadikan jumlah kumulatif sebanyak 2,619,577 kes.

Maklumat terperinci akan dimuatnaik ke laman COVIDNOW: https://t.co/aIQttvCbIP

Data harian laman COVIDNOW dikemaskini sekaligus selepas tengah malam.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:30 PM | Show all posts
Tak ada maknanya kes baru menurun..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:49 PM | Show all posts
Bila lah zaman corona ni nak berakhirrrrrr aku nak balikk jumpa mak aku sembang2 manja2 makan2 masakan mak yg sedapp tu semua, dah dua tahun tak balik msia. Walaupun skrg ni blh balikk tp taknak lah ambik risiko kena jangkit kat airport ke or transit ke or bwk balik varian ntah apa2, dah tu tok laki tak boleh ikutt balikk klu apa2 jadi aku sakit ke or mamposss kat msia mcm mana...haishhhhhh sakittt jiwa bila pikir psl balik msia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 27-11-2021 06:49 PM
Bila lah zaman corona ni nak berakhirrrrrr aku nak balikk jumpa mak aku sembang2 manja2 makan2 masak ...

Sis Oren, takde apa la..kalau u dah biasa take precautions zaman covid ni usually takkan kena..I dulu sblm travel macam2 pikir nanti jatuh sakit kat obesi la etc in the end takde apa pun..some more flight skrg masih kosong sikit2 lagi so u can have all the seats to yourself..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:10 PM | Show all posts
becir replied at 27-11-2021 10:52 PM
Sis Oren, takde apa la..kalau u dah biasa take precautions zaman covid ni usually takkan kena..I d ...

Oh ye ke, aku mmg sgtt berhati2 tp u lah nak travell tu mmg takuttt aku risau klu takkan jumpa tok laki lagii buatnya klu aku sakit n mati kat msia, sherammm tau memikirkan hal ni walaupun aku cuba memujuk diri utk balikk ke msia tp ntahhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2021 11:24 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 27-11-2021 10:52 PM
Sis Oren, takde apa la..kalau u dah biasa take precautions zaman covid ni usually takkan kena..I d ...

Thanks becirr, aku akan mencarii kekuatann dlm dirii ini utk balik ke tanahh ayerr terchinta msia. Aku just nak spend time dgn mak aku jahh, nak manja2 peluk2 cium2 sembang2...tak keluar2 g mana2 pun tak apa, janji selamatt. n keluar cuma g bank jah klu boleh aku nak keluarkan asb aku semua bawak balik sini sbb tak tahu future mcm mana bila lagi blh balik msia silap2 mamposs dulu duit tak sempatt pakaiii lol rugi lahh kann, dah lah asb ni kena g bank baru blh keluarrr. Hrp sgtt zmn corono akan berakhirrrr tak lama sgttt lagiii supaya kejidupann kita mcm dulu balikk.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:42 PM | Show all posts

tgk jumlah kes negeri2 mcm not that bad kan abg ajii
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan ada kemajuan bila dah tukau ke PM Umno. Sama je hapraknya Mael lambong dgn. Yudin cirit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Volume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni ..Sedang fikir apa? Sedih? H
rospinkiVolume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Ra
Views : 23216 Replies : 442
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50452 Replies : 1174
The "Elephant Rock" - ICELAND
dexaThe "Elephant Rock" - ICELAND
Views : 176 Replies : 1
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2711 Replies : 24
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 439 Replies : 8
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35605 Replies : 607
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 53111 Replies : 374
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10825 Replies : 625
FM Whatsapp 9.10 Download latest version
almagarrettFM Whatsapp 9.10 Download latest version
Views : 212 Replies : 4



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 10:19 PM GMT+8 , Processed in 0.095985 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list