CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: R2D2

[Tempatan] Isu pelajar bawa handphone muncul semula. Group parents setuju pelajar dibenarkan bawa ke sekolah

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Xsetuju... Bkn sbb guru takit.. Tp akan menganggu sesi pembelajaran dalam kelas.  Sibuk main sms (kalau xda internet)  dgn kwan sekolah nnt.  Lgpun cukup2 lah budak melekat ngan henset,  bila xda henset bolehlh mereka berkomunikasi,  bergaul main dgn rakan sebaya.  Kalau tak.. Semua jd antisosial time rehat. Tgn berjahit henset
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:10 AM | Show all posts
Ada baik dan buruknya.  Kalau dibenarkan pun kena set kan bila je mereka boleh gunakanya.  Bukan masa cikgu tengah mengajar secara sebersemuka dalam kelas.  Kalau tiada larangan takut mereka tak beri tumpuan dalam kelas.  Mak pak yang dah tua bangka tu pun susah nak control dari layan phone masa berkerja inikan bebudak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by supermum at 26-11-2021 11:17 AM

Hp anak aku semua apps lock kecuali GC, zoom, Meet dengan WhatsApp. Dia nak bawak pun takde masalah.  Tapi aku prefer tak bawak. Ada emergency sekolah boleh call parents. Or sapa banyak duit beli la jam imoo tu. Still boleh call parents. Parents boleh track anak
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
iman_kasih replied at 26-11-2021 10:34 AM
Pastu menggelabah bila kena blocked sebab main game lebih masa

Tu la pasal..tapi at least lama2 budak dah biasa dan boleh manage on screen time sendiri..letih woo nak blk2 remind suru stop main hp..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku setuju.. tp keperluan aku utk mudahkan anak contact masa Dan tempat nak ambik dia org time balik sekolah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2021 02:45 PM GMT+8 , Processed in 0.068216 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list