CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

Aikk bukan ke KWSP akan berganda2 dari tahun ke tahun?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
sebokkkk je kwsp ni dgn duit org
nak kaut lagi la tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:34 AM | Show all posts
kata jelah Kerajaan dah tak cukup dana ... diorg kan guna duit kwsp utk investment kalo dah semua rakyat malaysia keluarkan duit epf tu kuranglah dana yang boleh dilaburkan. kuranglah duit yang diorg boleh songlap....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:42 AM | Show all posts
so what gov action nak tolong golongan yang tak cukup duit pesaraan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai je orgtua skrg x pernah ada epf or simpanan apa pun tapi xdela miskin teruk sgt pun
Xtaulah cmna
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut calendar patut hutang masing2 dah kena wipe out by now?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:50 AM | Show all posts
its sokayyy..dah tua merempat nanti boleh salahkan dap
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:14 AM | Show all posts
skrg ni belum tahu sempat tua ke tak... pepandai le manage huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
nikaido: Tiap2 tahun sibuk KWSP ni dgn  ...
banyak woo komisen pencarum simpan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 24-11-2021 09:33 AM
tak habis-habis dengan dakyah pencarum tak cukup duit..

Betul juga.
Guna fear utk suruh org invest

Lagipun bukan ke ada pemimpin yg perabih duit kwsp rakyat ni dulu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Org tua dulu2 sanggup ikat perut  cari makan dan harta(tanah) spy anak blh dpt pusaka bila mati sdgkan Nabi kita mati tidak tinggal kan harta pun..bila datang generasi baru kerja swasta/kerajaan duit cukup2 untuk makan dan hidup disebabkan sanggup berhutang utk kekalkan gaya hidup.Jadi kebarangkalian harta utk tinggal kan kpd anak2 kurang tp generasi baru dah byk terpelajar berbanding generasi dulu.Jadi kn pandai2lah manage duit untuk bekalan hari tua.Jgn lagi anggap anak 5-6 org akan bela kita nanti,untuk mereka sendiri survive pun belum tentu jd kena bijak la merancang utk diri kita sendiri bila tua nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka. Thanks Najib..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:12 PM | Show all posts
mmg la kwsp diorang hampir kosong tapi cuba cek ASB1 ASB2 ASB3 ASM segala .. entah2 campur2 dah berjuta2 ..sbb ramai yang keluarkan kwsp masukkan ke akaun yang senang nak keluarkan duit bila sesak2 nanti ..yang buat investment emas pun ramai
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape nk risau plk...pas2 umur pencen mesti ramai anak dah besar2 dah...dh bekerja... So tggjwb anak2 hulur la kt mak pak plk... Kecuali la yg single mingle or takde anak... Tu mmg kalo boleh simpan lah byk2... Kot dh tua xde sapa nk bantu...duit simpanan/kwsp ni lah yg akan membantu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 24-11-2021 10:48 AM
Ikut calendar patut hutang masing2 dah kena wipe out by now?

Calendar delay la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 24-11-2021 03:12 PM
mmg la kwsp diorang hampir kosong tapi cuba cek ASB1 ASB2 ASB3 ASM segala .. entah2 campur2 dah berj ...


Bethol tew.. mantra “takde kwsp melarat hari tua” dah tak boleh digunapakai.
Byk lagi cabang investment cuma kena berilmu sikit dan tahu nak buat duit korang bergerak.
Dari menabong kwsp baik la Bank Rakyat 12 persen oooo!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:26 PM | Show all posts
Arwah atok dan nenek dan opah takde epf pun hidup makmur jua.
Sebok je KWSP bole tau org tau miskin ke tak lepas pencen. tau le depa cari duit. Org tgh nak duit skrg ni sbb covid paham ke idok?
Anyway, masa syarat ketat nak keluarkan KWSP kena tunjuk surat berhenti kerja atau kene potong gaji meollss senyap2 lenggang kangkong pegi buat appointment  nak keluar semua duit akaun 2 bayar full setllement housing loan.
bijak tak beta?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:27 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 24-11-2021 03:45 PM

lama nya kisah dan berita pengeluaran kwsp neh.. banyak sangat ke each person dibenarkan keluar, rasanya dalam rm60k je kan max haritu? iols dah lost track sbb banyak benauuu jenis pengeluaran being announced...
i bunga, i citra, i sinar, i lestari...

semoga rakyat Malaysia dimurahkan rezeki, ekonomi kembali prosperous, stable..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:32 PM | Show all posts
ekselen replied at 24-11-2021 03:18 PM
Nape nk risau plk...pas2 umur pencen mesti ramai anak dah besar2 dah...dh bekerja... So tggjwb anak2 ...

setuju beb
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 24-11-2021 03:12 PM
mmg la kwsp diorang hampir kosong tapi cuba cek ASB1 ASB2 ASB3 ASM segala .. entah2 campur2 dah berj ...

Contohnye acik la khennnnz
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 03:42 PM | Show all posts
kluangman replied at 24-11-2021 09:20 AM
Kalau rasa EPF tak berapa untung try la labur ke CPF (Macam EPF tapi Singapore).

Serendah-rendah di ...

baru perasan dividen EPF ni menaik every year. Kenapa tak sambung graf tu... gitu aku minta disuap


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 09:27 PM GMT+8 , Processed in 0.081355 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list