CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Tambang bas sekolah. Parents tak nak bayar penuh atas alasan anak ke sekolah cuma 3 minggu. Pengusaha bas dah pening

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 26-11-2021 02:37 PM
betul la tu . dia extra kan RM 10 utk sebulan. kalau dia mintak selambak terus nanti terkejut
kala ...

Sekarang ada aircon tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 26-11-2021 03:36 PM
kensss. tadika anak aku dah start bayar yuran baru start disember ni. melampau naik 20 hengget. se ...

Yuran pun naik? Memang semua naik ya sekarang. Yuran pibg pun bayar full takde diskaun. Kira sesapa yg kutip bayaran ni mmg takde niat nak bg diskaun lansung.

Ai tak hantar anak sekolah lg pun. Biar la tahun depan apa2 hal pun. Tapi memang budak2 ni ai simpan herlok kat rumah Kalau nak gi beli barang pun deols tak ikut.
Baru semalam bawa kuar jab lepas beberapa bulan dikurung
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
TeropongThaico replied at 26-11-2021 04:37 PM
Yuran pun naik? Memang semua naik ya sekarang. Yuran pibg pun bayar full takde diskaun. Kira sesap ...

Bak kata Dwdrum, kenaikhen ini semua disebabkheun kaber balik losses sewaktu kurungan a year or so dek pandemik....

Kata Dwdrum la....dia kheun economist sesat?

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingermount at 26-11-2021 04:53 PM
eyansss replied at 26-11-2021 03:44 PM
disebabkan driver van aku ni memang sangat bagus, aku bayar je...  tapi waktu pkp memang dia taknak  ...


Budaya  kebanyakan org kita nak kena tunggu org berbudi pada kita dahulu baru kita membalasnya...initiatives susah nak datang dari kita....terlebih dahulu.....being pro active...lelebih jenis kudukuts siap sebut kemurahan hatinya ada condition...

Aku tak sebut spesis makladek kheunz?





Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
stingermount replied at 26-11-2021 04:42 PM
Bak kata Dwdrum, kenaikhen ini semua disebabkheun kaber balik losses sewaktu kurungan a year or so ...

Utk yg gaji bonus jalan wokey la. Yg macam ai ni menung jab
Kita nak naik harga pada customer pun berbulan2 pikir pro kon dia.
Nak tolong cover kerugian.. Adui la Pitam mak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:50 PM | Show all posts
stingermount replied at 26-11-2021 04:52 PM
Budaya  kebanyakan org kita nak kena tunggu org berbudi pada kita dahulu baru kita membalasnya...i ...

tu la...  ko kena berubah tau...  jangan tunggu orang berbudi...  dan ko takyah la paksa orang cerita apa yang orang dah beri tanpa syarat hanya semata2 ko sejenis suka riak bagi seposen pun dah bangga gila...  pastu mentaliti suka judge orang ikut hati kelam ko tu makn teruk la bam oi...  bawak2 la pegi berubat...  rajin2 gugel psychiatrist clinic for u to seek help..  takkan anak sedara tak cukup umur ko tu tak ajar...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 26-11-2021 07:50 PM
tu la...  ko kena berubah tau...  jangan tunggu orang berbudi...  dan ko takyah la paksa orang cer ...

Ko tahu kheunz,walau tak kenal anak jiran aku yg 3 tahun yg aku selalu sebut disini ? Ayahnya seorang pakar psychiatric....sekali lagi bukan aku nak riak...tapi memang selalu dia dapatkheun aku bila dia under duress stress ttg banyak perkara....termasuk tekanan kerjanya..


Ko nak aku sambung lagi?(tagline pendeta tersohor board sebelah)...

Aku senantiasa menabur budi dlm board ini...in my own ways...harsh, vulgar at times...tapi niat iteww satu....to remind one and all ...that if you are not ready to be ridicule...then dont share anything......

Again...nak aku sambung lagi?


Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
TeropongThaico replied at 26-11-2021 04:57 PM
Utk yg gaji bonus jalan wokey la. Yg macam ai ni menung jab
Kita nak naik harga pada customer pu ...

Janji ko jgn cheapskate macam spesis MAKLEDEK sekor iteww...lagak kaya sampai sara laki...yuran transport anak pun berkira...nak culas...

Tak keww bangsat namanya itewww?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
stingermount replied at 26-11-2021 08:09 PM
Janji ko jgn cheapskate macam spesis MAKLEDEK sekor iteww...lagak kaya sampai sara laki...yuran tr ...

Eppp jgn heret ai ngumpat....
No ai jenis logic orgnya tapi still boleh berbincang
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
TeropongThaico replied at 26-11-2021 08:53 PM
Eppp jgn heret ai ngumpat....
No ai jenis logic orgnya tapi still boleh berbincang

Org kalau dah jenis cheapskate macam dia, berkira tahap nak mampos....pertimbangan logic akan kelaut atlantik....

Ko ghaser? Lagak pi pedi meni brazillian waxing...sara laki...yuran bas sekolah anak nak culas takmo bayar

Ko jgn ok?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:09 AM | Show all posts

ada. dulu takde aircon. mmg berebut sebelah tingkap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
stingermount replied at 26-11-2021 08:03 PM
Ko tahu kheunz,walau tak kenal anak jiran aku yg 3 tahun yg aku selalu sebut disini ? Ayahnya seor ...

Stinger btul ke orang cakap ko penah ditinggalkan kekasih pasal tu ko macam sewel sikit sampai sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:03 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 27-11-2021 02:26 AM
Stinger btul ke orang cakap ko penah ditinggalkan kekasih pasal tu ko macam sewel sikit sampai sek ...

Pergilah jauh
Andai itu yang kau mahu
Tidak ku halang
Jika benar pilihanmu
Tak guna diracun
Di benak perasaan
Kelak padahnya menyiksakan

Tidakkan teguh
Pertalian yang di bina
Andai jiwamu
Masih lagi nun di sana
Tak putus mengenang
Pada dia yang hilang
Di mana tempat ku sebenar

Aku sedar kewujudanku padamu
Tiada lebih dari itu
Hanya sekadar penampal ruang luka
Di saat dikau tak punya siapa

Kini masa terbukti
Kejujuran di hati
Pergi jangan dipandang
Mungkinkah di sana
Kau temu jalannya...




Puas hati ko?






SEDAR by akak Shima....

Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 06:11 AM | Show all posts
Aku bayar jer prebet org rumah aku biarpun bru ambil seminggu
Pak cik tu pun serba salah ambil, tpi ambil gak
Sian dia nak cari rezeki tanggung family, sek anak aku pun aku bayar full
Naik prebet tu tinggal org rumah aku sorg jer naik lain tahun dpn bru naik
Sma sek anak aku tinggal 5 org jer sekolah, yg lain berhenti
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:13 AM | Show all posts
kesian pengusaha bas,
moga di permudahkan hidup dan di murahkan rezeki.

parents yang kedekut pahit nih,
kalau towkey bas bankrap, kau jugak yang susah.

satu minggu off pun mau kira ka?
yang komplen RM60 sebulan mahal tu,
cuba start kereta hantar anak sendiri,
boleh dapat ka dgn kos petrol kurang RM3 pegi balik?

samdol punya parents  
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 28-11-2021 12:13 AM
kesian pengusaha bas,
moga di permudahkan hidup dan di murahkan rezeki.


Kalaula pengusaha atau pengendali bas boleh ada kosa utk mengenak pelanggan jenis spesis makkledek(cheapskate) yg auta lagak kaya sara laki, yg senantiasa ambik kesempatan utk culas dan mengelak bayar yuran bas sekolah anak anaknya...bukanka bagus kheunz? Biar dia aja mampos hari hari ngadap jem hantar anak anak sendiri kesekolah...

Kahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:34 AM | Show all posts
TeropongThaico replied at 26-11-2021 04:37 PM
Yuran pun naik? Memang semua naik ya sekarang. Yuran pibg pun bayar full takde diskaun. Kira sesap ...

yesss u. rengsa btol belum tahun depan dah naik. pening jugak nk letak kat mana sementara darjah 1. naseb adik ipar ada tlg jagakan sementara darjah 1 nanti
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 25-11-2021 10:57 PM
mak i dah cakap bende ni 2 minggu sebelum thread ni wujud.
power kan mak i ?

Isu ni dh start ms pkp... Masa pgiliran. 2 mgu jer ke sekolah. Pastu cuti sekolah pun timing cam hanat. 10/12. Seminggu jer sekolah. Pastu nanti bulan 2 pun cuti tgh bulan. Byr duit van utk sebulan. Yg kena byr sebulan tp pg sekolah seminggu jer mmg x adil sbb kos pengangkutan mcm petrol x incurred. At least byr utk 2 mgu wpun naik seminggu jer
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 29-11-2021 11:34 AM
yesss u. rengsa btol belum tahun depan dah naik. pening jugak nk letak kat mana sementara darjah 1 ...

Syukur u sbb ada yg sudi jaga. Beruntung tau.
Ai harap kerajaan kenakan sekatan yuran bas ikut jarak antara kediaman dgn sekolah supaya lebih realistik. Sekurang2nya adil kpd kedua2 pihak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:47 PM | Show all posts
asfaz replied at 26-11-2021 02:44 PM
Rm20++ ni zaman ai sekolah 90an. Tpi lojik la sb ai duduk puchong sekolah kat pj .  
Tak sila ...

sekolah anak dgn umah hny dlm 5min jln kaki. sbb kesian kat anak, naikkan jgk van sekolah.
tp hny utk ambil tghari dr sek keb, antar & amik utk sek agama.
pagi sy antar anak jln kaki je. blh jgk exercise.
makcik van caj rm100 je sebulan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 42960 Replies : 1558
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49743 Replies : 1135
Intan saleh nikah malam ni
MistrezHermanazIntan saleh nikah malam ni
Views : 16980 Replies : 200
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 30589 Replies : 520
Lelaki suntik otot punggung meninggal dunia dalam hotel
sharlenetexasLelaki suntik otot punggung meninggal du
Views : 1052 Replies : 31
Youtuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ Shazz & Schaffy Zainuddin
babyorangeYoutuber: Aisyah Habshee/Muhsin Yusni/ S
Views : 26475 Replies : 179
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4244 Replies : 127
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34998 Replies : 586
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10399 Replies : 602



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 07:13 AM GMT+8 , Processed in 0.069322 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list