JIka anda ada barang baru atau terpakai yang ingin didagangkan (barter trade) atau jual, boleh masuk sini : [url]https://b.cari.com.my/forum.php?mod=forumdisplay&fid=815[/url]

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 157|Reply: 8

[Sabah] Kawasan capaian internet luas diwajibkan guna MySejahtera

[Copy link]
Post time 15-11-2021 02:56 PM | Show all posts |Read mode
KOTA KINABALU: Penggunaan aplikasi Mysejahtera diwajibkan di semua kawasan yang mempunyai capaian internet yang luas di negeri ini.

Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Datuk Seri Panglima Masidi Manjun berkata, pengecualian hanya diberikan bagi kawasan yang tidak mempunyai capaian internet khususnya di kawasan kampung dan pedalaman.

Sehubungan itu katanya, pemegang lesen dan pemilik premis diwajibkan menyediakan kemudahan kod QR MySejahtera dan menyediakan buku pendaftaran kehadiran pelanggan.

Menurutnya, suhu badan melebihi 37.5 darjah celcius serta tidak memakai pelitup muka tidak dibenarkan memasuki premis.

"Pemilik premis hendaklah memastikan kawalan keluar masuk pelanggan ke premis dengan penjarakan fizikal satu meter selain menyediakan cecair pembasmi kuman atau tempat mencuci tangan.

"Had bilangan pengunjung adalah 50 peratus kapasiti ruang bagi pusat membeli-belah, pasar raya, pasar mini, dan kedai runcit," katanya dalam kenyataan di sini semalam.

Beliau berkata, peraturan berkenaan berkuat kuasa serta-merta membabitkan semua agensi penguatkuasaan.

Masidi berkata, kegagalan pematuhan peraturan terbabit boleh menyebabkan pemilik premis dikompaun.

credit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 03:23 PM | Show all posts
mana dia tau kaw kg pedalaman intenet nye slow....bukan dah cover ke 300mbps...waklu btollah...

ooo dable stendert yerr

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:17 PM | Show all posts
tpi ikut pendapat korang kan, sejak guna 4g ni ada perubahan tak? contohnya process dia susah ke apa ke. mcm skrg aku guna ada jugk perubahan dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:21 PM | Show all posts
luluhuhu replied at 23-11-2021 11:17 PM
tpi ikut pendapat korang kan, sejak guna 4g ni ada perubahan tak? contohnya process dia susah ke apa ...

bleh thn la.. aku gune celcom, and mse awal2 dulu nak upgrade pun x susah. sbb gune sim yg lme kan.. mmg sng aku nak surf web ke apa skrg,, lagipun mmg aku suke laa gune celcom dri dulu hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:23 PM | Show all posts
luluhuhu replied at 23-11-2021 11:17 PM
tpi ikut pendapat korang kan, sejak guna 4g ni ada perubahan tak? contohnya process dia susah ke apa ...

aku guna mmg sim baru dia dah support 4g, and honestly kadang2 tu biasa la ada lmbt sikit. tapi tu pun sbb hujan laa. tpi time hujan pun aku mmg x main phone. takut kilatt hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 01:37 PM | Show all posts
sugitalee replied at 24-11-2021 11:21 PM
bleh thn la.. aku gune celcom, and mse awal2 dulu nak upgrade pun x susah. sbb gune sim yg lme kan ...

kann. aku pun sebenarnya buat online je sbb time tu tgh pkp. and mmg cpt gila dia nak smpi at rumah plus senang sbb takdela nak kena keluar apa smua kan. klu bab internet tu mcm kadang2 je dia lambat. tu pun sbb hujan la, cuma takdela lambat yg terus E atau H. dia ada line but 3/4 bars

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:23 PM | Show all posts
debdeb replied at 24-11-2021 11:23 PM
aku guna mmg sim baru dia dah support 4g, and honestly kadang2 tu biasa la ada lmbt sikit. tapi tu ...

hahahaha boleh relate sngt sbb time hujan je mmg tak guna phone laa. tapi sy guna data dekat campus pun mmg line celcom paling strong. kadang sampai malam stay up nak buat assignment punya pasal pun jalan. jarang2 la line tu terganggu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:06 AM | Show all posts
honeymadu123 replied at 25-11-2021 02:23 PM
hahahaha boleh relate sngt sbb time hujan je mmg tak guna phone laa. tapi sy guna data dekat campu ...

kann. rmai kawan aku mcm tk minat sngt tapi aku dah lama guna celcom okay je line. nak buat kerja, or nak layan social media tiap tiap masa pun line mmg every time full speed. so siapa2 yg belum upgrade better guna la celcom hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:25 AM | Show all posts
luluhuhu replied at 25-11-2021 01:37 PM
kann. aku pun sebenarnya buat online je sbb time tu tgh pkp. and mmg cpt gila dia nak smpi at ruma ...

woww bagus la kalu cmtu. sbb boleh la skrg ni dah ada 4g, nak main game pun x lag hehehe. aku pun guna ni kira baru jugak la dalam 4 tahun kot. mmg best sbb topap dia murah, so aku takdela garu kepala nak bayar tiap bulan hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 05:55 PM GMT+8 , Processed in 0.277526 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list