CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 10-11-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 10-11-2021 07:10 PM
sbb bertahun2 dia moyan la lagi jgn dilayan.. lagi dia moyan.. nih ajaran poremer lain sblm iols.. ...

Sape la penasihat tu..Xim eh
Syukurlah manak tak serang chuol. Aman damai tak payah mencarut bagai
Jangan stress2 biar manak sorang pening kepala
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:04 PM | Show all posts
stingerspace replied at 10-11-2021 07:46 PM
us pi dua kali....umrah dah pi berapa kali? aku belum nak tanya haji lagi kerna haji ada queue num ...

terus terang ... kak lid dan suami sedang menunggu panggilan haji .. kalau ikut kan 2023 .. then dengar dipercepatkan 1 tahun (sebelum covid) .. now ni tak tahu macam mana .. belum tanya TH lagi ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 10-11-2021 09:04 PM
terus terang ... kak lid dan suami sedang menunggu panggilan haji .. kalau ikut kan 2023 .. then d ...

Org org kita satu yg aku pelik sehingga kehari ini....when it comes to harta dunia laju...siap receipts to show our buying power...tapi bila umrah dan haji...tunggu seru...

Ko bayangkhen dua birkin can actually bring you to haji twice...and yet kita masih menantikhen seru...ini yg mungkin ansk jiran aku yg 3 tahun selalu sebut....setiap harta yg kita belanjakhen diatas bumi ini akan dipersoalkhen....bila nanti ditanya birkin ada?...ada ya rabb...ini receiptnya.....umrah haji ada datang? Eerrr eerrr eerrrr...ya rabbb belum seru macam mana nak datang? Tapi saya dah tanam niat nak mai...YA RABB....

Seram khenz?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 10-11-2021 08:59 PM
sungguh ke berat ikan tu 7kg?

Disuruh tengok timbangan tak mahu,disyorkan ambil ikan yg agak kecil tak mahu...bila dah bayar terharu....

Alamak macam bunyi pantun setazah nolya pulak

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:35 PM | Show all posts
KIM.K replied at 10-11-2021 09:03 PM
Sape la penasihat tu..Xim eh
Syukurlah manak tak serang chuol. Aman damai tak payah mencarut bagai ...

serik sbb asik2 kena report kott...???
yg habaq tuh bkn xim ler.. iols tak kenal xim mase tuh.. yg habaq tuh dah arwah pon, ke salin kulit tapi iols tak kenal dlm porem nih?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 10-11-2021 02:12 PM
syiok kan ada anak kecik
tapi yg tak syok tak bole tidor siang hahaa


Kaklid naip komen panjang2
Boleh nampak font tak
Aku dh tk boleh nampak ...kalau boleh camne cara nk bg nmpk font
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:26 PM | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 10:02 PM
Kaklid naip komen panjang2
Boleh nampak font tak
Aku dh tk boleh nampak ...kalau boleh camne cara ...

maksud nampak font tu macam mana?
nampak apa yg kita taip ke?
nampak macam biasa ..
function pun ada macam biasa

sis tak nampak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 10-11-2021 10:26 PM
maksud nampak font tu macam mana?
nampak apa yg kita taip ke?
nampak macam biasa ..

Bila panjang sikit tak nampak dah mcm kaklid komen tu..menjajau naip ..agak2 jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akies at 10-11-2021 10:54 PM

Dh viral mahal, masih mampoo lagi berduyun-duyun melantak kat restoren sama

Esok2 kang minta one off 10k kwsp, petisen tak habis2.
Ada duit sikit je, pegi joli katak.
Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 10-11-2021 10:53 PM
Dh viral mahal, masih mampoo lagi berduyun-duyun melantak kat restoren sama

Esok2 kang minta  ...

Salah sorang akk aku
Tp tk pelah dia berduit..  
Dia ajak aku gak ,belum ade napesu lg nk ke sana tgh mikir nk g main2 kt genting
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 10-11-2021 10:39 PM
Bila panjang sikit tak nampak dah mcm kaklid komen tu..menjajau naip ..agak2 jer

Haaa.. iols pun sakit hati bab bila nak komen2 panjang kena meraba2 je tekan keypad...  kadang pakai lappy
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 04:07 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerspace replied at 10-11-2021 09:16 PM
Disuruh tengok timbangan tak mahu,disyorkan ambil ikan yg agak kecil tak mahu...bila dah bayar ter ...

Customer dah counter balik.
Dia kata semua yg penjual ckp tu tipu tak berlaku.. dan ramai lagi customer teraniaya muncul juga ditipuu... xdiberitahu berat dan size ikan sebenarr..
Kalau aku jd customer confirm aku nak tengok ikan besar gabak buat insta story harini i ols makan ikan hiasan 7kilo berhargaa 1k++.. x mahal pon, harga biasa pada i..Very million internationalll ????????????????
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 04:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg.biasa makan ribu riban ni Cina selet je. Molayu B40 baru naik M40 ni susah sikit, ceiling price nya belom ejas
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu, molayu kalau makan mesti order telo dadar. Knape ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 11-11-2021 04:14 AM
Lagi satu, molayu kalau makan mesti order telo dadar. Knape ekk?

Sbb fav ... Bkn psl murah
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpies replied at 9-11-2021 10:53 PM
Asfirullah sapo doldrum?

I dont need to try hard...my only concern is the approval.by the state a ...

Comment ko kena blanket manak pasti di penuhi keji kan hahahahhaha...fosho bukan aku report...



Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 9-11-2021 10:12 PM
syiok kan ada anak kecik
tapi yg tak syok tak bole tidor siang hahaa


Hehehe memang sunyi rumah depa tiada... Depa jenis tidur on time yang pening babysister kak lid... Time wfh baru rasa susah jaga anak bagaimana... Sebab different time masuk kerja malam  and time tidur pula siang mahu tidur memang susah sangat.. Dari badan sihat terus rasa sakit sana sini sebab tidak cukup tidur....

I di west coast flight around 18 hours paling cepat kak lid cathay pacific dan Sg airlines transit 1 hour saja..ada peluang tambah 3 hours saja kak lid hehehe. Anak kak lid di midwest kan memang terasa jauh .. Seperti my parent if buat visit depa dari europe akan visit my sis dahulu di indiana 1st sister.. Kemudian texas adik dan last i di cali...atur flight kiri kanan weols bersepah..

Kak lid sudah pencen yea i ingat 2 years lagi... Sekarang golden time kak lid untuk penuhi whishlist enjoy kak lid!



Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 01:31 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 11-11-2021 07:59 AM
Hehehe memang sunyi rumah depa tiada... Depa jenis tidur on time yang pening babysister kak lid... ...

teringat zaman anak2 kecil dulusenang jaga ... tak meragam
suami pula rajin jaga anak
now ni
tengok anak saudara berperang dengan 2 anak dia
kak lid tak tolong jaga kan pun cucu2 saudara ... malasss
lagipun tak minat baby lain selain baby kak lid hehee

ramainya sibling u kat US sana
you all semua berkahwin dengan mat saleh /warga US kah?
kalau dah ramai macam tu ... tong tong duit tiket utk mak ayah
nak selesa, bagi mak ayah naik business class

kak lid pencen awal 5 tahun
seronok lah pulak duduk rumah
cuma tak seronok duit dah tak mewah macam dulu
berbelanja kena berkira kira
now dah start berbelanja cara orang pencen (walau masih dapat gaji penuh hingga Jan 2022)
maklumlah, 60% pendapatan dah "hilang"
tapi cukup je dengan apa yg ada ...
tak dapat dah nak menyimpan sebab komiten banyak lagi
sebab tak jangka nak pencen 5. tahun lebih awal

kak lid nak cuba tambah pendapatan dengan serious meniaga online
tapi tengah cari killer produk
tak tahu produk apa ..
hmmm
any idea nak bantu kak lid?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2021 02:17 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetap dikunjungi sebab kalau pergi mangrove tour, bot akan singgah kat sana.
Aku 3 kali pergi mangrove tour ni. Bila bot singgah, lepas tgk ikan dalam sangkar & dengar penerangan budak-budak tu, kami minum jer.
Tak pernah lagi teringin nak makan kat sana.
Harap ikan jer mahal & fresh, kalau masak taraf kedai tomyam biasa sgt tak berbaloi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 12:58 PM GMT+8 , Processed in 0.084062 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list