CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Restoran terapung di Langkawi tetap dikunjungi lps tular Ikan siakap RM1,196.80

   Close [Copy link]
Post time 9-11-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpulse replied at 9-11-2021 09:06 AM
org cina suka dan kuat makan ikan...sebab itewww pekz hamis hanyir....

do you have same isu makkl ...

Pocit dh bbrpa kali ko reply aku ta balas khuens aku nampak je notice ...tp aku ta bacaaa pun
Pg ni mood aku ok sgt.... + sian tgk ko nk perhatian sgt khuensss so i am deciced to mencemar duli lah ..
Tapayah ko kesahkan pasal pekz kiteorg baeng ke tak.parents mak aku ajar makan seafood astu mak aku ajar kiteog lak ..dn now aku lak ajar makan seafood ..dh mcm inherit lak jd pemakan ikan tegar..  Tk lak berbaeng cekpit aku ni.
Menu hari ni tuna singgang dapnyaaaaaa
Tu p makan mana2 tak batak nk oder ikan mahal
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerpulse replied at 9-11-2021 09:06 AM
org cina suka dan kuat makan ikan...sebab itewww pekz hamis hanyir....

do you have same isu makkl ...

Tk rugilah jdi penggemar ikan ni
Ikan byk flavor tk macam ayam cam tu jah rasa dia.....dap nk mapuh woi ikang2 kat laut ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:33 AM | Show all posts
tikusmontok replied at 9-11-2021 09:11 AM
Semput sis, baca komen uols dgn satu napas

Iols ok jer makan kat gerai ke warung ke asalkan  ...

Bila ko sebut laksa kedah ni teringat makngah suka makan laksa kedah umo 39 tahun lol apa cer diam seribu bahasa
Ye lah pilihan tmpt makan ni kira preference masing2 kan, act aku pun pnh jah mkn2 gerai or kedai tepi jalan ni tp tak sukalah lg prefer pegi makan food court tesco or yg dlm mall. Klu makan kat hotel2 ni siapa tak suka kan, aku mmg enjoy makan kat hotel. Ko baik siap bg mkn kat kucing, aku ni lemasss benda2 gitu



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiba2 terliur nk makan sup sirip
Arwah tok baba aku suka sgt sup sirip
Nak p cri dlm shopee ah jap
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:46 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 09:49 AM
makadek replied at 9-11-2021 09:33 AM
Tk rugilah jdi penggemar ikan ni
Ikan byk flavor tk macam ayam cam tu jah rasa dia.....dap nk mapu ...

all kinds of fish sedap... texture lain2... be it fresh water fish or from the sea...
  
iols pernah makan sushi ikan paus di area nishi-nippori, tokyo.. isi dia kenyal and reddish... OMG cukup laa sekali tu je kot iols makan

ini semua penangan adventurous husband iols... semua nak try selagi halal.. hahahhaa...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 09:46 AM
all kinds of fish sedap... texture lain2... be it fresh water fish or from the sea...
iols pernah ...

Tk pernah lagik Mkn paus ...
tmpt aku ada jual ikan yu tk la mahal
Sedap buat kari ....  Isi putih lembut
Anak2 aku suka .. Tp cara nk siang kena rendam dgn air panas jap..sbb sisik dia tk nampak tp tebal..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:50 AM | Show all posts
makadek replied at 9-11-2021 09:49 AM
Tk pernah lagik Mkn paus ...
tmpt aku ada jual ikan yu tk la mahal
Sedap buat kari ....  Isi putih ...

ni belah2 east coast ya... kalo i balik kg mmg ada jual ikan yu.. but i never buy/cook it.. so tak pandai lah nak proses/siang ikan yu.... orang2 terengganu pandai masak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 9-11-2021 09:46 AM
all kinds of fish sedap... texture lain2... be it fresh water fish or from the sea...
  
iols perna ...

Tak sedap ke .. Reddish tu mmg menyeramkan
Dia mcm tuna tongkol banyak darah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:55 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 09:58 AM
makadek replied at 9-11-2021 09:50 AM
Tak sedap ke .. Reddish tu mmg menyeramkan
Dia mcm tuna tongkol banyak darah

isi ikan paus tu reddish macam Bluefin tuna (Maguro).. cuma nya, isi ikan paus tu lebih kenyal....

iols actually ada pergi another sushi restaurant in area ikebukuro, and situ walau takde chicken /pork, tp dia ada serve sushi daging kuda atas kaiten belt lalu lalang depan iols... warna isi kuda tu sama dgn warna isi ikan paus tu ... mmg terbayang2 sushi daging kuda masa iols tengah makan sushi paus tp tidak lah hanyir... sbb ikan tu fresh sangat2.. dia baru lepas siang lepas tangkap the night before... prices kat kedai sushi tu based on berapa dia dapat beli hari auction tu

kalau sushi Tuna or Maguro ni iols prefer part Toro (isi dekat area belly), lebih berlemak dan lembut


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-11-2021 04:49 PM
alhamdulillah, i syukur je dengan apa yang Allah anugerahkan... orang nak ejek2 mcm budak2 tak abe ...

Stay calm sis...somehow keep posting ikut suka u... Tidak perlu validation dari orang untuk puas kan hati orang lain... I bukan lama sangat di forum but somehow i ada yang kenal di corum in real life.. Depa yang recommended cari forum.. If not i tidak tahu cari forum wujud... Yang pasti di sini ramai dari pelbagai background sama ada depa mahu cerita lifestyles... Criticise... Compliments etc up to invidual but ramai expecting comments mahu ikut cara depa lifestyles depa sebab koyak or jealousy... Itu yang main issue... Keep it sis terus comments di forum ikut suka hati u.. Walaupun i tidak join conversation i tetap akan baca comments dari semua forummers.. I bukan jenis block..or report..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:16 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 10:21 AM
Dwdrum replied at 9-11-2021 10:10 AM
Stay calm sis...somehow keep posting ikut suka u... Tidak perlu validation dari orang untuk puas k ...

mari kita borak pasal seafood sis...

next month bila husband i balik Malaysia kejap before fly semula outstation in EU, iols dah survey this alaskan king crab sekor 3 kg and rega around RM2.1k... tp kena makan 4 adult lah, i dah ajak my brother & my SIL...

seingat iols, kat US this king crab cheaper, single serving USD100++ je tp dia serve the legs je laa, puas makan isi banyak and legs lebih senang makan... last time i makan this king crab kat Nishiki market, in kyoto... fresh creamy oysters besar2 pun sedapppp kat situ.. tp tu lah, lepas makan oyster, my husband mmg heret i balik bilik lah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-11-2021 05:50 PM
ni belah2 east coast ya... kalo i balik kg mmg ada jual ikan yu.. but i never buy/cook it.. so tak ...

Sini wild halibut di restaurant quite pricey but di malaysia jumpa di market selalunya small size rasa nya tiada orang mahu beli... Tapi di bay area wild halibut delicacy
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
MsOren replied at 9-11-2021 12:26 AM
Ye mmg best duduk lepak makan hotel sbb environment tu bersih cantik mewah lol kita pun dilayan dg ...

Oh..iols jumpa greentea masa sheol keje kat golden triangle. Sheol treat bfast kat Dotty's.
Kalau pegi dgn my mates makan benda yg sama je kenny rogers, sushi stall tak reti pegi mana.

Kaka sama mak iols tak makan street stalls sebab tak yakin bersih. Mak iols selalu menolak kalau pelawa gulai beli, dia taknak lauk kedai masak sebab 'genyi' = geli, jeluak. Dia rela masak sendiri.

Betul gak cakap kaka dgn mak iols tu, kalau di kampung2 kebersihan kurang dari bandar. Memula iols balik sini, selalu keracunan makanan COD dari gerai or seller. Sampai seller2 kawasan ni kata mengada acah urban, pasal org lain tak cirit pun. Lepas 2 tahun mencirit perut pun dah kebal sesekala je jadi.

Jadi careful makan tepi jalan. Pernah minum air nira kat tol alor setar, sampai rumah terus diapers explosion.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 8-11-2021 06:16 PM
mari kita borak pasal seafood sis...

next month bila husband i balik Malaysia kejap before fly sem ...

King crab pricey sebab size dan meat density yang jadi berat.... Tapi if sis datang sini i akan recommend makan dungeness crab...kecil dari king crab.... So far dungeness crab rasa paling close dengan lobster dan lebih manis dan texture better dari king crab..... Datang sini i bawa pergi wharf sambil tengok sea lions
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:25 AM | Show all posts
KIM.K replied at 9-11-2021 10:19 AM
Oh..iols jumpa greentea masa sheol keje kat golden triangle. Sheol treat bfast kat Dotty's.
Kalau ...

oh, that was pre-covid, lama betul dah... banyak lagi tempat best2 jom laa turun KL.. dintaifung halal pun ada sini, good taiwanese style dimsum... Ren's peking duck pun sedap... nnti lah kita set ngedate yach
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:34 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 9-11-2021 10:41 AM
Dwdrum replied at 9-11-2021 10:22 AM
King crab pricey sebab size dan meat density yang jadi berat.... Tapi if sis datang sini i akan re ...

u duduk belah cali ke? or east coast? i mmg ada plan nak cikcur dgn kawan2 for a road trip pre-covid tp tak sempat beli tix, dah MCO...  diorang every year laa balik kampung sana, acah2 sex in the city drama kat NY ngada betul puak2 tu hahahahhaha

rindu lah nak travel dgn diorang... my husband mmg allow 1-2 overseas trip dengan kawan2 per year... tak dapat nak kerap dgn kawan2 nnti lufer diri

pernah this one overseas trip i join my ex-housemates masa uni days, and i nampak they all bring large luggage, sedangkan kitorang travel tak sampai seminggu pun duration... then masa shopping day, diorang bawak luggage pergi shopping ok, dah kena book 2 cars sbb nak isi luggage tak muat... skali diorang borong pinggan mangkuk heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy patut lahhhh masing2 bawak luggage pergi shopping... ada yang beli carpet.... lampu hiasan.. mak2 betul lahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Lentera replied at 4-11-2021 10:22 PM
Kalau diri tu tak kayangan, tak payah la ngada2 makan tpt kayangan. Pastu dah tercyduk nak merempan  ...

Ke pemandu bot yg bwk dorg pegi sini? Sbb kdg2 pakej travel ni dh deal dgn restoran2 tertentu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:47 AM | Show all posts
imatt replied at 9-11-2021 10:36 AM
Ke pemandu bot yg bwk dorg pegi sini? Sbb kdg2 pakej travel ni dh deal dgn restoran2 tertentu.

ni mcm sindiket Tourist Trap mcm kat Bali tu... iols pun pernah terkena dekat belah2 seminyak tu, tour guide yang bawak ke sana.. mmg harga lain macam... kalo pegi sendiri, lain plak rega nya...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 5-11-2021 07:40 AM
Sedap ke ikan siakap? Sedap lagi jenahak n ikan merah. Kalau bandingkan dgn ikan parang n ikan tengg ...

Ikan merah memang sedap. Bagi aku ikan tongkol fresh goreng kunyit lagi sedap. Crusty kat luar, juicy kat dalam. Bila ko kunyah tu juice dia keluar, pergh, nikmat.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-11-2021 01:03 AM
Jinbara - Cinta Pantai Merdeka:

Macih dear.

I is so terhibur.
Penyanyi dan band boy ni hemsem hensem kan. Mean wajah lelaki sejati.
Bukan hensem paras. Nampak kejantanan depa dan sora pun sedap.
Compare dgn band band sekarang dan hero remaja, nampak budak dan tak macho.

Sorry TT. Off topic laks.
Ampun ya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 06:21 AM GMT+8 , Processed in 0.076222 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list