CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 12-11-2021 01:14 PM | Show all posts
ok dah settle bahagian dapur~~ dah siap masak simple2.. macaroni sup je berdua makan dengan anak.... nnti dinner skali je laa kat luar dgn family.... japgi flight...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah, anak2 dah besar dah boleh ke masji solat jumaat sendiri. boleh tolong hantar adik2 sekolah or aktiviti luar...
Boleh la i bersenang lenang buat hal sendiri...

Tapi sampai hujung tahun ini je...
Tahun depan dia dah masuk kampus..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I bg tau en suami i mmg sengaja membongkak masa sembang dengan org tu psl anak sambung belajar mana..
Tak membongkak nanti depa bukan takat pandang sebelah mata, disindir pulak tu yang tak menahan... Hahaha
Sekali i kena masa dia sembang dia pernah dok oversea 2 tahun je... I oh je masa dia sembang.. Hujung2 tu dia cakap, bila agaknya ko nak merasa dok oversea kan...
I terkedu jugak masa tu tapi tak semena i cakap kat dia, anak aku 2 orang lahir kat oversea, beb. Aku tak kecoh pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kaka buat baik kt semua org smpi kena pijak

Kena sabo

Kena ejek

Padahal xde salah apa pun

now kaka buat baik bpada2..

Allah maha kaya..
org yang aniaya kaka mai cari blk kaka

2017 buat tahik
2021 Allah suruh dia cari kaka blk

Kejap je

So nasihat kaka..
Jgn pekena org
Jgn aniaya org
Dunia ni kecik je

Ni hari ko xmo byr hutang
Esok lusa mati amacam?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 14-11-2021 01:34 PM

Dari awal2 kahwin i cakap kat en suami, ada kalangan pakcik/makcik dan sepupu dia yang toksik....
Kalau tengok group wassap family besar dia orang pun memang kerap gaduh..
Tua2 pun tak malu gaduh adik beradik depan anak & anak sedara..masing2 dh bercucu pulak tu....
I memang tak biasa keluarga besar2 macam tu, pakcik makcik sampai berbelas orang kali 2 spouse depa, tambah anak2 depa aka sepupu berderet2...
Sebab family i belah mak ayah bukan keluarga besar, adik beradik mak & ayah i masing2 6 orang je...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni makcik sorang ni dok beriya ajak i join mlm dia... Bagusnya kalau orang dah kata tak nak, dah la kan...
Ini tak, dok menganjing pulak...
Geli la, kau bukan sebaya2 i pun umur... Dah nak pencen pun, anak2 dah besar dah ada menantu pun kan...
Tak payah nak nganjing.. "dah banyak duit sangat ke?"..
Sebab i fikirkan pangkat dia makcik, i jaga juga mulut beradab gitu...
"Bersyukur dengan apa yang ada sekarang"... Hah, gitu...

Tua2 pun masih gigih kejar harta..
I cakap kat en suami, agaknya sebab tu suami dia pernah kena siasat amik rasuah ye?
En suami tanya, mana u tau? Siapa bagi tau?
Eh alamak.... I pun tak ingat siapa yang bagi tau dulu, bukan dia eh.. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat touch down... alhamdulillah.. tp ni dah mengemas utk next trip plak... fuh balik rumah settlekan laundry cepat2... mujur this week anak PDPR, last week dia masuk skolah... kalo tak, terpaksa laa ponteng kan dia skolah...

Sejak mco lifted, tak pernah lg kot dpt rehat weekend huhuhuhu.. adeeee je urusan bisnes nak kena attend... alhamdulillah,  semoga semua urusan dipermudahkan and bisnes2 semua auto mode... rabbi yassir walaa tu'assir ya kareem...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jom bljr bahasa arab al quran!   kalau ada kemusykilan boleh kita bincang sama2 insya Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:07 PM | Show all posts
Cuba lah lagi untuk kesekian kalinya.

Kadang2 aku fikir, x guna nak bercakap atau nak luahkan banyak2. Balik2 aku juga yang salah. Aku juga yang harus berubah.

Hmm... just go with the flow je lah. What's next????
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerja ko akan jadi stress bila ko ada boss yang tak competent, yang tak boleh buat firm decision...

I pernah dapat boss yang i lagi pandai dari dia... I stress sebab dia boss dia tak nak terima pendapat i.... Hujung2 i dah bosan, i kipas client sampai akhirnya client kick boss i tu.. Hahahaha

I tak pandai kipas boss... Tapi masa project tu, kebetulan client pak arab tu selesa dgn cara kerja i, senang la i ambik hati dia sampai la depa decide minta company tukar boss i...

Mana entah boss tu... Kerja kat Bosnia balik kot... Sibuk dulu cakap dgn i dia antara Msian terawal kerja kat Bosnia lepas perang... Whatever..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hamboi sakan ye tok laki outstesen jjcm Sama kawan
Takpe Aku Layan lakorn mark prin and yaya sokmo
Mark prin why soooo hensem?:.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni i blah dr meeting dgn bergaya...
Hahahahaha
Meeting tu tak ramai, 5 orang je termasuk I..
Beriya dia wish morning kat semua orang kecuali i...mustahil tak perasan.. I left je.
Tak lama lepas tu email dia masuk minta tolong i flash kt meeting tu..
Apa diia ingat i ni budak intern ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 03:36 PM | Show all posts
Decision yang terbaik yang pernah i buat..iaitu RESIGN!

Tak pernah rasa tenang setelah ambi keputusan drastik. I am extremely excited to see what the future holds!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:43 PM | Show all posts
Aku mengalah buat kesekian kalinya. Hopefully things will gonna be better.

Aku redha dengan apa yang aku buat. Semoga anak2 aku terdidik dengan baik, InsyaAllah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 05:58 PM | Show all posts
i am not who you assumed i am. but i can be.


ko tunggu situ. time aku kat sini, kemain semua lepas kat aku. ko rasa aku melangkau ko? ko tau 'officer jenis mana aku ni' based on your yearssssss of working in the field? OK.

aku start kerja sini aku mula from zero. aku belajar buat semua sendiri. takde sapa nak guide aku. apa orang atasan kasi, aku usahakan untuk buat sampai jadi. sampai la ni orang semua dok harapkan aku ja nak setel masalah. ada isu ja..muka aku kena setel. aku sampai rasa nak quit sebab tak tahan. bila ko masuk, ko ingat aku sengaja nak langkau ko? sedangkan aku buat kerja yang diberi walaupun bukan oleh ko? pegi mati.



aku dapat je peluang, aku tinggal terus kerja yang ada. biar lah ko cuba setel semua itu ikut experience ko yang da lamaaaaaaaaa kerja kan? you are the type of person i will TRY MYS BEST NOT TO BE. an arrogant boss.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mendung je bila berjauhan ngn husband... huk huk huk... my son pun nangis rindu daddy dia... sometimes my bro's family datang duduk rumah ni teman kitorg, takde la sunyi sgt..  5 boys berkejaran, riuh la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dear husband, wat keje leklok.. looking forward for our own event di sana nnti...

Recently, baca berita that 2 of our clans dah take over 2 big oil and gas companies.. and they're getting rid of previous board directors.... walau kitorg dah tahu few weeks before that, but still ada rasa happy when our clans (inner circle) getting bigger and stronger
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
agak2nya ok tk kalau aku beli benda alah tu?   katanya inflation is otw.  pd aku baik aku beli now sbb mmg perlukn pun.  esok2 naik gila harganya.  ke mcm mana?  aritu J dh pesan, ibu kena plan betul2 ni.

btw... hujan di tgh hari is beyond my control.  tp syukur byk2.  alhamdulillah.  semuanya dari Allah.  jgn kita nmpk slh org lain saja, tgklh slh sendiri juga.  gitulh adat kehidupan.  esok dh mati, no turning back dh.

nmpknya pokok2 lemon aku bkl hilang.  aku rasa nk monotonekn je dinding umah ni sama mcm langit mendung kt luar tu.  malapkn, gelapkn semua.  ooo mood, bak kata N.

aritu ada org tu kata sbbkn ada kucing2lah, aku dh tk boleh melawakan diri or melawakan rumah.  part rumah tu aku fhmlh sbb aku mmg kena fikir kucing dulu kalau nk pilih perabot.  seronok jgk research psl smart furniture, psl nano tech fabric.  brg hiasan2 tu... kalau praktikal ok... kalau tk, sorrylah aku tk minat, buat nyemak kumpul habuk je... not to mention they look tacky.  tp part satu lg tu, wonder jugak apa kaitannya dgn kucing.  :lol

langit masih lg mendung.  sejuk je.  alhamdulillah.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
dh tk takut agaknya.  ingat yg sihat, tk akan mati tiba2?   planlah mcm2, tp ingatlh... Allah Maha Perancang.  ditarikNya nyawa time beribadat, sejuk hati mndgrnya... ditarikNya nyawa time tgh syok bermaksiat... na'uzhubillah min zhalik.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian en suami....
Org tu kata nak sambut birthday dia (en suami)....
Tapi minta en suami bawa kek sendiri...
Hahahaha...
Tak pernah dibuat orang mcm ni tau...
Tapi kak ipar I itu mungkin dari marikh agaknya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 07:31 PM GMT+8 , Processed in 1.383381 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list