CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

  [Copy link]
Post time 2-2-2022 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ckp kang nnt berdosa plak hmm
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
  إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُون

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ

pg ni dpt berita kwn meninggal semlm.    
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Marathon drama zombie korea dan season 11 The Walking Dead...
Now mata kuyu, Ya rabbi mengantuk ehhh..
Sudah la area rumah i mmg sunyi,  sejuk aircond kat bilik lagi,  sengaja la ajak nap..
My cat pun dah membulat tidur kt sebelah ni,  bestnya tidur peluk kucing

Tiba2 teringat,  pukul 3pm ni ada meeting
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Before CNY  kasi bonus pada staf2 alhamdulillah ada rezeki lebih..... thank god takde pkp, all bisnes smooth sailing...

Staf2 yang setia,  dan rajin, kita kena jaga dan layan baik2 mcm keluarga... tp tak boleh terlalu ramah, kena jaga gap, supaya mereka tak naik kepala...

Thank God ada dpt nasihat dan guidance dari adik, SIL, husband and PIL dlm urus bisnes2
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
PIL skang tengah sedih... sbb 2 orang adik husband bakal migrate tak lama lg... sorang migrate ke UK bekerja kat sana... lg sorang practising law kat negeri lain (dalam malaysia still)..

MIL mcm okay2 je lah sbb dia sanggup je datang melawat BIL 2 kali setahun kat UK... cuma FIL je la mcm duk risau sangat, mcm2 dia fikir...

Nak buat cemane kan, dah rezeki kat tempat orang... semoga nnti diorg dah okay, semoga ada rezeki yang baik dan dpt duduk berdekatan dgn mak ayah...

Husband ckp, tinggal kita je la yang duk dekat dengan mak abah.. ye la, 10 minutes drive je jarak rumah kitorg...  tapi kan.. my PIL every week ada program NGO2, program kebajikan masjid, program muslimah so rasa cam diorg schedule asyik penuh je...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2022 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah, dah balik dari few countries tanpa kuarantin pun masih -ve all PCR test.. is it because of the booster? Maybelah.. i harap korang amek le booster ya.. it really helps... next booster 4th dose ni iols nak mintak sinovac la... pfizer i jadi allergic gatal2 cam makan seafood...

Kitorg penah kena covid in sept, 2 months after weols completed 2 doses... tp very mild symptoms, CAT 1, sempat positive PCR sekali aje, lepas tu -ve sampai potong gelang...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2022 06:23 PM | Show all posts
karos, cantik beg buatan tangan uolz tu... terang benderang kaler hijau nye...

kaka, buat background kaler itam ke grey ke... selamat sikit takut comot...

apa2 pun, beg tu cantik, meriah corak2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2022 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu lah..kalau kaler tu gelap skit ok. Tapi karos suka jah pakai..my sister cakap masa dia kt korea rajin tgk pompuan korea pakai bag2 crochete camni nmpk sweet jah..but not me nti buat bag lain kaler grey or black. Tgh tgu benang order dan jarum sampi. Tu jarum kecik tak seswai utk kait jenis benang yg lagi satu tu. Thanks green

Nx nk buat camni tapi tali panjang.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2022 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasbunallah wanikmal wakeel.. Cukuplah Allah sebagai pembela.. Apa lg yg x cukup tu? Apa lg yg x puas hati tu? MasyaAllah.. Mulalah berbuat. Bukan mengeluh. Teruskan. Sukar? Teruskan. Sakit hati? Teruskan. Malas? Teruskan. Kecewa? Teruskan. Tak ada pilihan lain. Dunia tempat ujian. Laluinya sampai selesai. Jgn separuh jalan. Jatuh? Bangun semula. Penat? Teruskan walaupun perlahan. Jangan berhenti. Jangan berhenti apatah lagi patah semula. Allahuma solli ala muhammad
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk forum nampak ada 4 noti....
3 darinya dari manusia kurang kasih sayang...

I bila nampak dia yang quote post,  jarang buka...
Kita baca apa yang kita suka baca je..
Macam kat thread perasan sekarang ni..

Thread perasan versi seterusnya harap2 BingkaUbi sudi jadi tuan tanah lagi ye...

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Semlm i bergossip2 dgn kelik office..
Tetiba teringat makcik tua perasan jantan kabaret suka dia ala2 mcm nak jadikan dia sugarbaby purba...

Hahahahaha......
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Enjoying my unpaid leave

Boleh focus on my endless paperworks, business plan, manage daily operations businesses, hantar anak & nephews skolah... boleh masak everyday utk encik suami..

Glad that some of my companies sudah achieved timeline.. signed MOU, secured commercial deals, secured intellectual property for some processes.. secured ladang2 and seedlings... secured market off take for our products... opening 2 new cafes, hiring baristas...

Oh yeah, unpaid leave la sangat
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-2-2022 10:17 PM

I love dengan my husband's words of wisdom...

As we're approaching 40s, our NET WORTH is not only being determined by our assets, wealth, financials... but also being determined by our NETWORK...

Masa 20-30s tu, is building up network,  but the foundation is not that strong, credibility pun belum ripe.... but by 40, our network yang akan byk improve our working (smarter way of doing things, getting it done), expanding our business... begitu lah....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 9-2-2022 10:45 PM

When we stop comparing ourselves with others, then baru kita boleh reflect and feeling content dengan apa yang kita ada...

When we start comparing.. maybe awal2 je kita rasa competitive, we wanna do better.... tp lama2 benda mcm jealousy,  envy akan start kicks in... when will it ever stop?
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahu.. kena tambah list deliverables during my unpaid leave.. en suami minta i tolong dia and review 2 journals for his PHD .... ganbatte encik suami..  i will support you and be by your side in whatever you're venturing into
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 06:08 PM | Show all posts
jenuh menunggu .. lapar nihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 13-2-2022 02:06 PM

Alhamdulillah our event jalan dengan lancar.
Ko hingat senang jadi floor manager terjun?
Sakit telinga dengar orang marketing dok buruk2kan team lain padahal itu salah depa yang bagi info..
Takpe, i dengar je selagi dia tak salahkan team i yang buat kerja excellent biarpun takde experience organise event mcm ni... .  

Event kenduri kahwin pun kita org tak pernah buat... Hahahaha

Apapun more to come.  Next event akan lebih baik lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2022 12:42 AM | Show all posts
last day on earth


Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 14-2-2022 08:21 AM

Hari tu i sengaja buang sampah merata2....
Bagusnya ada yang kutip..

Nampak jugak ada org sayang...
Bkn sayang kat I,   sayang dia...
Sayangi diri sendiri





Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 11:58 AM | Show all posts
hahahaha..mcm2

aku rasa hang tu tak move on lagik kot..rasa terkeliru dgn multinick sana sini.

apa punya lagu la..pangako sayo tu lagu pinoy. aramaitey!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 08:49 AM GMT+8 , Processed in 0.088543 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list