CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 51146|Reply: 180

Masalah Kulit Jeragat(ade gambar)

[Copy link]
Post time 4-4-2010 06:06 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by stania83 at 4-4-2010 21:44

file:///Users/effanazuin/Library/Caches/TemporaryItems/moz-screenshot.pngfile:///Users/effanazuin/Library/Caches/TemporaryItems/moz-screenshot-1.png

hi otai-otai

seperti gambar yg disisipkan diatas saya mengalami masalah kulit yg agak merisaukan..boleh tak kawan kawan sajeskan treatment ape yg boleh buat utk ilangkan bintik-bintik itam itu.

terima kaseh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2010 06:17 PM | Show all posts
jeragat ke blackhead tu?
pegi aje buat facial.. nanti pandai la beautician2 kat situ handle masalah ini
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 06:37 PM | Show all posts
sebenarnya ni kulit bahagian mana ek? muka ke kat bahagian badan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 06:45 PM | Show all posts
rajin2 la tonyoh ngan scrub.. nnti lama2 boleh ilang.. pakai masker pun boleh ilang jgk sbb x teruk sgt tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 06:45 PM | Show all posts
bhgian pipi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 06:50 PM | Show all posts
itu nama dia jeragat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 07:07 PM | Show all posts
jeragat tu
takes time nak hilangkan dan kena elakkan juga supaya jeragat ni x jd makin byk
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 07:12 PM | Show all posts
Pegi jumpa pakar kulit laaa..sekali jeling dia dah tau ape masalah!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2010 07:13 PM | Show all posts
jeragat tu.. u pakai sunscreen with spf tak kalau kluar rumah?
kena pakai hari, to prevent jeragat tu tumbuh lagi byk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2010 09:23 PM | Show all posts
sebenarnya ni kulit bahagian mana ek? muka ke kat bahagian badan?
Pygmalion Post at 4-4-2010 18:37


bahagian pipi..area bawah mata
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2010 09:24 PM | Show all posts
9# Arantius

slame ni tak pakai aa ape ape..feeling kebal gitu..due tiga bulan nih..baru le nak stat pakai bb cream
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 09:30 PM | Show all posts
kena makse sure pakai sunblock ni...pakai hak tinggi sikit...
make sure BB cream tu ada spf kalu nak pakai...
then kena pakai treatment cream cam whitening cream pakai malam2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2010 09:48 PM | Show all posts
ok ai dah tau ape masalah ai..ianye ialah Jeragat atau Pigmentation. thanks yall.Mod kalau nak merge thread ni dgn existing thread pon ok
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 02:47 AM | Show all posts
ada satu treatment nama IPL teratment... ader terbaca kat beauty forum kat mana tak ingat, IPL ni boleh membantu menghilangkan jeragat...berapa kos tak tau...tp review kat forum tu suggest salon assata yang buat IPL ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 08:25 AM | Show all posts
petua nak ilangkan jeragat..
gunakan kentang je...
potong n sapu kat jeragat
tapi kena rajin la...sapu tiap2 malam seblum tido..

mak aku buat camnih la...
aku tengok jeragat kt muka mak aku da makin kurang/pudar..
pastu kulit makin cerah..try la...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 12:29 PM | Show all posts
haah..jeragar tu yg ceklat ceklat tu kan...saya pon banyak..rasa da pakai spf ....tapi makin hari makin banyak...walaweih..masalah umo 30 an...kalu IPL tu kulit menipis tak?...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2010 12:33 PM | Show all posts
supplement dalaman pon penting gak......
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 12:40 PM | Show all posts
supplement dalaman pon penting gak......
220796 Post at 6-4-2010 12:33


supplement apa yg ok bab sy pon byk gak jeragat ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 12:44 PM | Show all posts
lerr..pegi jer kat AyuJelita Estetik Clinic opposite dePlama Hotel, deakat2 dgn Ampang Point...aku gi situ...dh hilang dh jeragat ..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2010 01:15 PM | Show all posts
18# isra

vit c & collagen pon membantu.... ada byk produk di pasaran.....cuma x tau mane yg serasi dgn kite.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 06:23 AM GMT+8 , Processed in 0.104237 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list