CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4617|Reply: 6

tempah jeans branded

[Copy link]
Post time 28-6-2009 03:49 AM | Show all posts |Read mode
aku punya size kalau beli seluar kat kedai mesti terpanjang or terpendek sikit. pendek tak boleh la, kalau panjang aku sayang nak potong sebab kat bawah tu kan dah kena basuh nampak mcm sizen sikit, kalau potong mesti org tau dah potong (time baru2 pakai la) ambik masa 20 kali basuh jugak la nak hilangkan "nampak kena potong" tu.

so solution aku, aku tempah jer semua jeans aku. dia taruk jer apa2 brand yg aku nak. murah pun murah nak compare dgn ori, orang bukan tau pun.

masalah aku, official tailor aku lately ni service & quality makin lama makin hampeh. memula tengok kain pun dah tau bukan ori. lepas tu next time aku tempah, aku pilih kain sendiri, lepas tu ada ke poket belah dalam tu dia letak kain ada patern. memang la masa pakai org tak nampak. tadi, aku baru ambik, lagi hampeh, button semua tak taruk button "ori", dia taruk button kosong jer. alasan tak der stock. tu belum masuk bab lambat, salah ukur (ni dari mula2 aku jadi customer dia 10 tahun dulu, so aku mcm dah tak kisah la dia kena buat lagi sekali), lepas tu siap jahit senget2, which aku rasa sebab banyak org buat dgn dia, maybe dia sub kat org lain.

so dah tiga kali berturut dlm masa tak sampai 6 bulan ni dia buat slack (slack ni maksud aku neglecting/hampeh/bodoh, bukan seluar slack dockers tu, dockers tu dia buat jugak), aku rasa malas dah nak buat dgn dia. sekarang aku nak cari tailor lain. korang tau ke mana kat area shah alam/pj/subang/klang yg boleh tempah jeans yg "branded" ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2009 04:29 PM | Show all posts
aku punya size kalau beli seluar kat kedai mesti terpanjang or terpendek sikit. pendek tak boleh la, kalau panjang aku sayang nak potong sebab kat bawah tu kan dah kena basuh nampak mcm sizen sikit, k ...
bobok Post at 28-6-2009 03:49


ko potong sambung kaki asal tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-7-2009 05:18 PM | Show all posts
dulu penah buat sekali. burok!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2009 08:59 AM | Show all posts
3# bobok
burok? itu makne nyer tukang jahit tu tak cukup skil.. kalo jahit pon senget.. memang ler tak bagus... heheeheheh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2009 03:28 PM | Show all posts
aku buat tu kat kedai aku beli levi's tu. kat subang parade. ada amoi gemuk pakai spec yg serve aku. tak tau la sapa yg jahitkan. kejap jer pun dlm 15 minit dia buat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2009 08:53 AM | Show all posts
5# bobok

15 minit? tu memang tak reti potong ler...
kalo sambung kaki asal (ujung kaki yg kedut kedut tu) tak dpt 15 minit.. kene jahit.. pastu ketuk (dibuat berulang kali)
baru nampak tak potobg...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2009 04:59 PM | Show all posts
em kalau tak pandai buat memang buruk lepas potong tu...tak nampak ori
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:04 AM GMT+8 , Processed in 0.084787 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list