CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7616|Reply: 20

jual piza d psr malam

[Copy link]
Post time 21-5-2009 01:38 AM | Show all posts |Read mode
ade kenalansy

di jual piza buatan sendiri

sale RM1200-1300  se hari

buka 3 tempat sehari,..

gross sale setahun RM1.0 JUTA...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2009 03:23 AM | Show all posts
aku pun ada terfikir benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2009 03:24 AM | Show all posts
ko tau tak kat mana leh belajar buat pizza?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2009 10:01 AM | Show all posts

Reply #1 manaya's post

zan pizza ker tuh? dulu selalu nampak jual kat pasar malam.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2009 11:14 AM | Show all posts
net profit RM400k setahun

piza tanpa jnam

janji sedap
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2009 01:14 PM | Show all posts
ooo..thanks..good idea ni...aku pun baru jek meniaga pasar malam..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-5-2009 01:49 PM | Show all posts
Bila nak jual pizza, janganlah nampak umpama hidup segan mati tak mau.

1) Pizza kena letak dalam kotak, jangan bungkus macam roti canai mamak.

2) Tukang jual pizza kena pakai uniform chef, jangan pakai tshirt macam jual murtabak.

3) Pizza biarlah macam pizza, cukup semua bahan. jangan macam roti tabur cheese atau macam roti nan cheese.

4) Harga kena lawan harga pizzahut.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2009 02:12 PM | Show all posts
kawan pasar malam saya aktif menjual piza di sekitar bangi dan kajang..Buatan sendiri..sekarang dah ada kedai sendiri untuk proses buat piza..pasar pagi dia masuk..pasar malam dia masuk...

*zan piza setahu saya dah terkubur dah...kalau ada pun dia orang pakai dapur pizzanye jer..  tak tahu lah member piza gak yang citer...bentayan pizza...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2009 12:47 AM | Show all posts
betul tuh tu tuan wonbin..terima kasih bg idea ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2009 12:56 AM | Show all posts
apa yg saya nampak sekarang...

sesetengah orang yang berniaga di pasar malam lebih berjaya daripada orang yg jual kat kedai..

tengokla pasar malam di kebanyakan tempat...dapat sambutan

kalau nak buat pizza...ok gak idea tu...make sure sedap macam yg wonbin cakapkan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2009 08:23 AM | Show all posts

Reply #8 tamingSari's post

ooo, dah berkubur yer... saya pun makan masa 7 tahun lepas
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2009 10:42 AM | Show all posts
aku penah nampak..jual pizza domino ni kat pasar palam...ni agen domino ke atau memang domino sendiri bukak kedai pasar malam..siap pakai pakaian chef.ada kotak2 sejibik cam tuan wonbin tuh bagitau....sampai aku pun berminat nak beli..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2009 01:00 PM | Show all posts
tapi kat pasar malam tmn sri gombak sejak zan pizza dah tak de ganti dgn bentayan pizza sedap gila.Bagi aku setanding lah rasanya dgn domino's.Ada sesiapa yg dah cuba?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2009 02:51 PM | Show all posts
betul jugak...kat area aku punya pasar malam ada 3 gerai memang kena serbu dengan orang
1) pizza - memang penuh giler sampai tak larat nak tunggu
2) ice blended
3) tudung eikin dan sekaum dengannya sebab dia main lambak atas kanvas ajer...jual pun rm5
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2009 12:50 PM | Show all posts
baru nak g kursus wat PIZA
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 10:21 AM | Show all posts
aku dulu2 minat gak nak wat bisnes piza tapi time aku susah kasi supplier cheese..so aku kiv dululah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-6-2009 02:58 PM | Show all posts
aku jumpa 1 brader jual pizza kt pasar malam area Dato'Senu, Sentul, Kuala lumpur
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2009 06:20 PM | Show all posts
jualan hiken wing...RM800  sehari

jual nasi tomato,...rm800 sehari..

jual piza,..rm1200  sehari
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2009 04:36 PM | Show all posts
mcm mane nak tempah dapur pizza ni...haku teringin nak masuk pasar mlm jugak lepas ramadhan ni...tp masaih mencari mcm mn nak bikin PIZZA ni....ade joint club ker?? i means dia akan ajar semua...plsssss help me....
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2009 12:20 AM | Show all posts
Member jual piza thn lepas,mmg masyuk...thn nih dier sruh aku jual plak sbb dier dah bersara...hmmm...dier beli oven zan piza lama...1.5k guna gas...skali dgn meja stainless steel thn panas tuh....

bila pk-pk,mcm tak cayer jer bleh untung..mahal ...small ah rm7,large dah 14..skrg piza hut plak buat pomosi ....hmmmmm...

takpe..kang aku buek costing tul2...thnks for info uols yg bergunaa..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 09:56 PM GMT+8 , Processed in 0.090711 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list