CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2883|Reply: 22

Tiori manusia berasal dr Berok,,,PALSU

[Copy link]
Post time 31-1-2009 05:43 PM | Show all posts |Read mode
,..harap forumer dapat mengumpulkan data2 atau bukti yang menunjukkan manusia berasal dari Nabi Adam a.s.,,,bukan dari berok...A. Present day modern man which averages about 6-feet tall + or - several inches or more.
B. 15-foot human skeleton found in S/E Turkey in late 1950's in the Euphrates valley during road construction. Many tombs containing giants were uncovered here.
C. Maximinus Thrax Ceaser of Rome 235-238 A.D. This was an 8' 6" skeleton.
D. A 19'6" human skeleton found in 1577 A.D. under an overturned oak tree in the Canton of Lucerne.
E. 23-foot tall skeleton found in 1456 A.D. beside a river in Valence, France.
F. A 25' 6 " skeleton found in 1613 A.D. near the castle of Chaumont in France. This was claimed to be a nearly complete find.
G. Almost beyond comprehension or believability was the find of the two separate 36-foot human remains uncovered by Carthaginians somewhere between 200-600 B.C.
                                       
  From (http://www.geocities.com/saqatchr/page46.html)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-1-2009 05:55 PM | Show all posts
In the Megalong Valley in the Blue Mountains NSW, a Mr P. Holman found in ironstone protruding from a creek bank the deeply impressed print of a large human-like foot. The print was that of the instep, with all 5 toes clearly shown. This footprint measures 7 inches across the toes. Had the footprint been complete it would have been at least 2 feet (60 cm in length, appropriate to a 12 foot human. However, the largest footprint found on the Blue Mountains must have belonged to a man 20 feet tall!
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:11 PM | Show all posts
kalau nak cerita teori manusia asal dari beruk.  saintis kapir sendiri dah tak pakai teori tu.  yang up to date sekarang islah common ancestor.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:11 PM | Show all posts
Manusia sekarang ni berasal dari Nabi Adam A.S.. yang cam berok + manusia tu adalah kaum sebelum nabi Adam.. gi lar bod History tuh, minta abang Aiz explain..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:15 PM | Show all posts

Reply #4 kroit92's post

laarrr...  siapa punya teori Nabi Adam a.s. macam beruk tu?  bukan ker p[ara nabi-nabi tu sebaik-baik manusia?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 06:23 PM | Show all posts
maksud die manusia berasal dari nabi adam..
tapi yg cam beruk adalah makhluk yg tinggal di muka bumi sebelum nabi adam diturunkan ke bumi.
kan sebelum tu memang dah ade makluk kat bumi tp x diceritakan detail makhluk ape kah itu.
munkin salah satu adelah spesis beruk yg seakan2 manusia.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 31-1-2009 06:34 PM | Show all posts

Balas #6 tatin_pink\ catat

terima kasih kaka tatin sebab explain..

maaf abang ib, saya ni masih muda, tak cukup ilmu.. kalau salah tolong tunjukkan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 07:33 PM | Show all posts
Salaam,

Sebelum nabi Adam diciptkan memang sudah ada kehidupan (makluk) di dunia sebab itulah bila Allah kata nak cipta manusia kat bumi, malaikat cuba protes dengan mengatakan makluk jenis baru (manusia) akan membuat kerosakan kat bumi kerana malaikat telah menyaksikan sendiri perangai makluk sebelumnya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2009 07:45 PM | Show all posts

Balas #8 anakmacho\ catat

Sambung....

AQ 2:30. Dan apabila Pemelihara kamu berkata kepada para malaikat, "Aku akan meletakkan di bumi khalifah (pengganti)." Mereka berkata (Malaikat ), "Adakah Engkau meletakkan di dalamnya orang yang akan membuat kerosakan di dalamnya dan menumpahkan darah, sedang kami menyanjung dengan memuji-Mu dan memanggil Engkau Suci?" Dia berkata, "Sesungguhnya Aku tahu apa yang kamu tidak tahu."

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 08:03 PM | Show all posts
awat beruk, kera kat zoo tu tak berevolusi lagik?
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 08:10 PM | Show all posts
then teori darwin taklah rubbish sgt.....make sense....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 08:11 PM | Show all posts

Balas #10 Acong\ catat

at least beruk dlm avatar ko tu dah pandai sket, dari beruk dulu2.........
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 09:48 PM | Show all posts

Reply #6 tatin_pink's post

larr....

dia tulis ->  adam a.s..  -> ada dua titik, satu foolstop dan satu untuk abjad.  ish ish...  terkonpius pulak.  Lepas tu sambung dgn huruf kecik, nampak macam satu ayat ler.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 09:51 PM | Show all posts

Balas #13 ibnur\ catat

tula,
this part.....i think you misunderstood, sebab sy pun tak nampak apa silapnya tulisan kroit tu....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 09:55 PM | Show all posts

Reply #11 ussopp's post

walaupun teori Darwin tu banyak yang dah kena ubah, tapi dia tetap dipanggil bapa teori evolusi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 09:58 PM | Show all posts

Reply #15 ibnur's post

aku tak ngaku dia bapak :cf:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2009 09:58 PM | Show all posts

Balas #15 ibnur\ catat

yaa.....

dia banyak bekerja utk itu, he deserve some fame.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 10:51 PM | Show all posts

Reply #16 obelisk's post

memang ler kau tak ngaku.  aku pun tak ngaku dia bapak.  tapi on the scientific punya kerja, dia sebagai pengasanya on evolution.  walaupun teori dia dah banyak lari dari teori yang dipegang sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2009 12:06 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2009 08:59 AM | Show all posts
Originally posted by kroit92 at 1-2-2009 12:06 AM
isu yang sama..

>> http://mforum4.cari.com.my/viewthread.php?tid=398786&extra=page%3D1



..saya nak highlight kan tentang size manusia tu

..zaman dulu,.manusia bersaiz GIANT...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 10:39 PM GMT+8 , Processed in 0.077384 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list