CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Mizzsued

Cinta Hati Mummy - Tepaksa Let Go-Ada Sesapa Nak Adopt Tak??

[Copy link]
 Author| Post time 10-6-2009 05:10 PM | Show all posts

Reply #220 FiRe_Fly's post

Gitula cadangnyer fly...tp tu la serba salah kalo dah tiba bab nak kena pisahkan diorg. Ada ke org sudi adopt 7 ekor family kucen sekali??? ..

Kadang ada gak terpk maybe boleh lepaskan dlm 5 ekor ke..then lg 2 ekor Mizz tetap bela. Tp nak memilih sapa yg nak kena bagi kat org tu plak jadik 1 hal...Sbb Mizz sayang sumernyer sekali, memasaing anak2 tu ada personaliti sendiri, Mizz dah kenal sgt2 diorg ni, sampaikan meowan diorg pun Mizz tau saper punyer sora ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2009 05:11 PM | Show all posts

Balas #221 Mizzsued\ catat

parents mizz tak boleh jaga kan ke mizz?... kalau dapat family yang jaga lagi senang hati, tak risau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2009 09:29 AM | Show all posts

Reply #222 FiRe_Fly's post

Haiya fly...diorg jauh di sinun la fly... ..Lgpun diorg ni bukan jenis gemar sgt ngan kucen. Takat bg makanan skit kat stray cat luor umah tu boleyla...tp kalo nak bela xde nya... ..In fact diorg la yg nak sgt Mizz lepaskan anak2 ni...

Lg family kitog ni mmg secaranya geneticnya pembawa/pengidap asma, so still xde maknanya jugek
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 11:03 AM | Show all posts

Reply #223 Mizzsued's post

alahaii sedeynye mizz baru ku bace ape mslh mizz
ramai tu nak diletgo..lau x letgo sian pulak ngan mizz asma.
lam hal ni kena laa cekalkan hati,mizz..mmg sayang..tp terpaksa laa butakan hati demi kebaikan dorg dan yg penting demi kebaikan mizz jgk..
tu jelah blh dikate..my furkids pun come and go,mizz
org yg ske 'ngutip' cam aku,ko,kak leo,kak hate,mill..mmg mcm ni la kot lumrahnyaa
huhu byk2 bersaba tau...we all faham sgt...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2009 12:07 PM | Show all posts

Reply #224 ati1402's post

Itula ati...kalau boleh nak let go semua, sayang sgt2 dah...nak let go 5 ekor...abis nak pilih saper la plak stay, nanti yg lain pandang kita mcm ckp..'ala mummy, awat Abang/Abu/Chikedis/Dedek nak kena dok ngan owang lain??Mummy x cayang kitorg ker...?' ...Dulu masa pisah dgn Gegerl n Aboy lepas bela baru 2 bulan gitu pun dah demam rindu lepas tu, ni apa lagi bela diorg sejak baby lagi

Huwaa....x sanggup nak pk diorg berpisah dgn kita, diorg berpisah anak beranak...tp tu la dilema ni...Bila kat rumah tgk diorg satu2...x sanggup sgt2 nak pisah, sbb diorg bahagiakan Mizz...yelah kat sini dok rumah tu pun sensorg, family nun jauh, abang pun jauh...Bz kat opis ke, tension kat opis ke, tp bila balik rumah sumer tension n kepenatan tu hilang, rasa terhibur sbb tgk kerenah diorg...Kalau Mizz sedih diorg temankan, diorg dengar kalau Mizz cerita masalah ke walopun diorg x paham, tp still pandang kita dgn kasih sayang   Malah kekadang berebut nak tunjukkan sayang diorg...

Adooiii...camno ni..

[ Last edited by  Mizzsued at 11-6-2009 12:10 ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2009 12:09 PM | Show all posts

Balas #221 Mizzsued\ catat

yang ni le paling akak stujuk

Sbb Mizz sayang sumernyer sekali, memasaing anak2 tu ada personaliti sendiri, Mizz dah kenal sgt2 diorg ni, sampaikan meowan diorg pun Mizz tau saper punyer sora ....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-6-2009 12:18 PM | Show all posts
Originally posted by Mizzsued at 11-6-2009 12:07 PM
Itula ati...kalau boleh nak let go semua, sayang sgt2 dah...nak let go 5 ekor...abis nak pilih saper la plak stay, nanti yg lain pandang kita mcm ckp..'ala mummy, awat Abang/Abu/Chikedis/Dedek na ...


adoilaaa mizz!!!!
lam hal ni me plg respek rilek respon kak leo.huhuh
asma die teruk gle taww...me da penah face sme tu ngan die.
tp tetap die xmo letgo anak2 bulu die...(degil btul!)
and ati masih ingat die ckp 'xpelah ati,kalau sakit,ubat boleh dicari'
aduhhhlaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 02:53 PM | Show all posts

Balas #223 Mizzsued\ catat

oh ye ke.... susah jugak lah ....

sorry lah mizz, fly dah tak de idea nak tolong mizz
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-6-2009 03:59 PM | Show all posts
Kusutnya kepala ni mikirkan apa nak buat. Ada sesapa nak anak2 jantan Mizz??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 11:46 AM | Show all posts
Up balik...

Mizz nampaknya kena let go anak2 ni...Ada sesapa nak adopt kucing tak??
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 03:11 PM | Show all posts

Balas #230 Mizzsued\ catat

saba mizz..letak kat pf...apa kata mizz pi board kat yus dulu.....ala sian mizz...kalau kak hate bedaya memang aku tlg mizz...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 03:19 PM | Show all posts
kagum moi tgk missz bela derang nih dari belum bukak mata sampai beso gedabak dah skrg nih, paling suka pic. masa derang bersatu padu bukak laci kitchen kabinet tuh "apa yg penting, kerjasama" hehehe....mmmm sedih plak bila missz terpaksa let go derang sbb masalah kesihatan, kalo la sesapa yg berkemampuan dari segi kasih syg n money, hopefully depa leh adopt satu family, tak ler terpisah...huhuhu sedih nih, kalo ikut ati nak jer amik semua, memandangkan kat umah nih dah ada 3 ekor anak pungut gak, umah pon kecik jer...hukhuk...misssz moi kesian kat derang...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 04:35 PM | Show all posts

Reply #230 Mizzsued's post

ye ke misz... mmg dah takder cara ker?. camner nak tolong ni yer... camner yerrr
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 05:10 PM | Show all posts
Mizz ingat nak adopt out dlm 5 ekor ke...xpe la lagi 2 ekor Mizz jaga jer...

Lgpun dah tau Mimi dah tua( ) maybe xde kot org nakk...

Kalo ada sesapa sudi amik yg lg 5 tu sekali harung, Mizz sanggup still sponsor makan diorg..

Hadoiii..serba salah tol rasanya ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 05:10 PM | Show all posts

Balas #233 yushairi\ catat

yus adopt ler, cute2 giler nih...sayang lerrrr...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2009 05:12 PM | Show all posts

Reply #231 hatemetoday's post

Nak gak iklankan kat pf....tpada kemusykilan sket caranya tu...kureng arif sket kat sana...

Nanti terai balik. Bukan apa, kompius bab nak kena log on masuk forum tu ngan masuk listing lelain ekk kak hate??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-6-2009 05:16 PM | Show all posts

Reply #232 moimed's post

Makaceh moi...iskk...

Tu la anak2 ni dah wat bagai anak sendiri pun. Xleh nak imagine berpisah. Masing2 ada pangai memasing, stail manja pun lain, tiap satunya menghiburkan kiter..Kalau dah x bersama, mesti asek2 tingat, rindu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 05:18 PM | Show all posts

Reply #237 Mizzsued's post

ko nak sponsor makanan ekk? mmm......
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 10:03 AM | Show all posts
ala sedihnya kita pun dah ade 13 ekor kt kg    sini tkleh jga   how ye?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 10:25 AM | Show all posts
wah pagi dah online bintang?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 08:43 AM GMT+8 , Processed in 0.529787 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list