CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2845|Reply: 11

macam mena kt nak blok website guna firewall

[Copy link]
Post time 12-10-2008 07:45 PM | Show all posts |Read mode
blh x sapa2 tlg tunjuk mcm ne nak set firewall dlm adsl....

aku nak tau mcm ne cara org blok satu website....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-10-2008 08:11 PM | Show all posts
kalu tak silap.. ADSL router boleh set mende2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2008 08:32 PM | Show all posts
mmg boleh set kat router...tapi aku x galakkan...sebab boleh slowkan internet ko nanti....

ko  nak blok website porn ker aper?  ada banyak website filter....ko boleh cuba naomi.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2008 10:41 PM | Show all posts
dlm aku punya router ada function Parent Control. dalam tu, masukkan je URL website tu. cuba tgk kat ko punya router. klu takde function parent control, cuba check satu2 function, mesti ada punya utk block URL.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2008 11:13 PM | Show all posts
pergi kat advance ...lepas tu cari firewall.. .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2008 11:25 PM | Show all posts
aku nak block website yg x perlu masa kerja ni.....
ni kira mcm salah guna internet masa kerja la
cth aku nak block youtube pastu  p2p aplication mcm torren la
mangkok2 :@:@        dlm ni asik menoren movie aje.....:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2008 11:29 PM | Show all posts

Balas #6 kui_kui\ catat

pasang cf aje ...lagi bagus ..

content filtering.

kalau perlukan perkhidmatan aku setup cf utk syarikat ko , Just pm or email aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2008 07:14 PM | Show all posts
firewall jenis aper?

biasanye firewall ader access list..
untuk block website atau aper saja
add ajer kat access list dalam firewall tue
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 15-10-2008 08:38 PM | Show all posts
entah la aku guna adsl prolink h6300gl
ari tu dah adah  msuk utk access list tu

aku block website http://www.friendster.com

tpi bila aku msuk guna http://profiles.friendster.com

tetap aku blh msuk gak.....

klu aku msuk guna  http://www.friendster.com
bru la dia block website tu   
:@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@  hampeh tul la panas aje aku????????
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2008 12:02 AM | Show all posts

Reply #9 kui_kui's post

guna wildcard. buat mcm ni ---> *.friendster.com
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2008 12:11 AM | Show all posts

Reply #9 kui_kui's post

ko nye firewall nie block by domain name ke?
apsal tak pakai ip ajer?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2008 02:46 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 03:19 AM GMT+8 , Processed in 0.084041 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list