CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 25-11-2009 11:11 PM | Show all posts
159# aku_blur
Itu pada pandangan dan pengalaman saya.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2009 06:51 AM | Show all posts
pendawaian pembumian ni penting untuk mengelakkan kerapkali berlakunya trip,

so far autogate system saya masih beroperasi dgn baik walaupon hujan lebat & kilat amat kuat disitu,
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2009 08:02 AM | Show all posts
pendawaian pembumian ni penting untuk mengelakkan kerapkali berlakunya trip,

so far autogate system saya masih beroperasi dgn baik walaupon hujan lebat & kilat amat kuat disitu,
mkmh Post at 26-11-2009 06:51


kat rumah sy, pantang kilat n petir kuat jerkk, konpem fius utama terpelantik
adakah itu sesuatu yg BAIK (utk perlindungan keselamatan) ..?
cumanya alhamdulillah setakat nih autogate berfungsi dgn baik
kira dah teruji la 2, 3 kali bila "blackout" battery bebetul berfungsi
dah selamat masuk umah baru terperasan fius utama off.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2009 08:05 AM | Show all posts
kalau pendawaian tu bagus fius utama takkan terpelantik,

tapi tak tahu lah macam mana perkiraannya,

mungkin chargeman boleh beri pendapat lagi,
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2009 10:55 AM | Show all posts
kalau pendawaian tu bagus fius utama takkan terpelantik,

tapi tak tahu lah macam mana perkiraannya,

mungkin chargeman boleh beri pendapat lagi,
mkmh Post at 26-11-2009 08:05


fius utama tu utk keseluruhan rumah
so pantang kilat n petir gegar kuat
konpem terpelantik
kalo mlm, huhu ... menggagau la carik lampu
ke ada kaitan ngan kesensitifan konduktor kilat, erkk
org yg buat wiring tu la yg set gitu skali kott
utk melindungi segala yg berkaitan ngan electricity dlm umah tu
tp terlampau sensitip la plakk
bayangkan kekadang 3, 4 kali terpelantik
huhuhu
mujur autogate takde problem nak buka setakat nih
resistant kilat pun ok, bateri pun ok berfungsi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2009 12:18 PM | Show all posts
fius utama tu utk keseluruhan rumah
so pantang kilat n petir gegar kuat
konpem terpelantik
kalo mlm, huhu ... menggagau la carik lampu
ke ada kaitan ngan kesensitifan konduktor kilat, erkk
o ...
safiku Post at 26-11-2009 10:55


awak tak pasang lampu kecemasan ke?

saya ada pasang 2,

satu kat atas satu kat bawah,
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 02:25 PM | Show all posts
Skrg tgh confius nak amik autogate model JackPro, MAG or OAE....boleh tlg bg advise tak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 04:42 PM | Show all posts
167# nurin_ixora

pada saya brand is no 2.
Yang penting service dan spare part senang nak dapat kalau rosak  untuk replacement.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 04:49 PM | Show all posts
167# nurin_ixora
ape sal i tak leh pm u....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 05:10 PM | Show all posts
167# nurin_ixora
i dah pm u.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 08:24 AM | Show all posts
Thanks Civics n darly...actullay smlm dh call cina tuh dia kata dia tak advise amik JackPro sbb moto kecik, pastu brand MAG dia dh tak supply sbb dia skrg tgh promote brand baru ArmStrong..spec lebih kurang mcm MAG n OAE...forumers penah dgr tak brand ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 09:31 AM | Show all posts
Thanks Civics n darly...actullay smlm dh call cina tuh dia kata dia tak advise amik JackPro sbb moto kecik, pastu brand MAG dia dh tak supply sbb dia skrg tgh promote brand baru ArmStrong..spec lebih  ...
nurin_ixora Post at 8-1-2010 08:24


i pun mcm nurin...tengah dok survey yg mana ok.. dah baca posting2 yg lama... ingat ke nak pilih JackPro gak tapi ye ke motor kecik? hajat hati nak buat pintu pagar yg 16 kaki...larat ke motor tu?  ...dapat kiranya yg dah pasang auto gate memberi nasihat serbasedikit kepada kami ni. TQVM
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2010 10:28 AM | Show all posts
nurin/hatafya,
uols survey dulu mana yang berkualiti dan terbaik.....
tanye pro/contra dia.......
biar betul2 puashati dan berbaloi2.......
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2010 09:20 PM | Show all posts
ni ade auto fold gate yg track less


best la kalo takde track, takde masalah caster jump track lah, caster rosak la, bunyi bising lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2010 06:34 PM | Show all posts
berapa rege trackless autogate ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2010 08:31 PM | Show all posts
berapa rege trackless autogate ni?
mkmh Post at 10-1-2010 18:34


Delux Structural Works sdn bhd
no. 20, jalan industri Mas 9,
taman mas sepang off, taman putra prima
47100 puchong selangor
t: +603 8060 8804
f: +603 8060 3042
e: enquiry@mydelux.com.my
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2010 10:44 AM | Show all posts
I pun tengah nak cari gate ape yg sesuai gak ni
so rerajinkan utk baca tread korang
thanks for the info yea
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2010 07:10 PM | Show all posts
brand ni mantop,

design pon cantik,

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 03:58 PM | Show all posts
178# mkmh
salam mkmh,
dah berapa lama puan guna autogate ni... tentu tak de masalah kan..? kalau hujan kilat sabung menyabung ade tak memberi kesan... rasa nya berminat dgn brand ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2010 04:48 PM | Show all posts
mkmh..

brapa harga autogate tu?..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 11:55 PM GMT+8 , Processed in 1.803928 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list