CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: kerang_busuk

-merged- Auto Gate

[Copy link]
Post time 3-6-2009 08:59 AM | Show all posts
nak tanya siapa pernah pasang auto gate dengan kuantan ironworks? pagar dia cantik, berbaloi ke harga rm7900 dia ada buat promosi haritu, pagar ironworks termasuk auto gate
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2009 09:23 AM | Show all posts
Originally posted by koko2 at 2-6-2009 10:16
maksud aku...sg merab ni area ujan lebat & laluan kilat sambar menyambar..probably tangkap kat motor auto tu high risk tak..?


Rasanya mana-mana tempat sama. Tapi kalau atas bkt lagi tinggi risikonya.
So far mine after 3 years pakai sekali je struck. Itupun during warranty.. ntah macam mana supplier tu baik hati and replace it without cost. Kalau ikutkan kena kilat waranty x cover.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2009 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by apikwaeh at 28-5-2009 15:34
memang dua2 swing tapi mtor dia ada yg kat tengah or jenis arm motor yg letak kat kedua2 gate tu
jenis kat tengah.


jenis arm motor
http ...


yg gambar kat atas tu,bunyi bising "gedegang!!" bila closing...
yg gambar kat bawah tu,senyap je bila closing...jenis yg ada backup battery berguna ketika blackout...

ni kira tengok autogate jiran-jiran punya...saya takde autogate pun...pakai manual je...kalau hujan leceh sikitlah...

saya rekomen ambik yg jenis senyap/arm type tu...takdela bising sangat & kita pun tak malu alah dengan kebisingan closing autogate tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2009 02:06 PM | Show all posts
boleh x sesape kat sini bagi tips2 yang berguna sebelum beli autogate ni...x nak kena tipu dengan apek la...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2009 09:10 PM | Show all posts

Reply #103 salam03's post

bising gedegang tu tak selalu......
sesekali tu ade la....
tapi apapun.... masing2nye pilihan......
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2009 09:39 PM | Show all posts
Tadi supplier gate datang modified the existing gate... hari ni tak boleh masuk kereta dalam garaj katanya.... rabu nanti baru pasang cable dan motor...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 07:41 PM | Show all posts
sebelah motor rosak. seb baik boleh beli 1. Rabak RM700 ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 10:00 AM | Show all posts
107# bRaBus_23
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2009 04:47 PM | Show all posts
106# maizana
macamana dgn gate baru.....
ok ker.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2009 09:09 PM | Show all posts
106# maizana
macamana dgn gate baru.....
ok ker.....
darly Post at 25-6-2009 16:47


Gate lama berwajah baru.. he he.. nampaknya macam masih T&C..  Sorrylah.. tak tempek gambar.. asyik lupa nak ambil.. maklumlah dah main picit jer...

Mula2.. remore control hilang.. dia bagi 3... now tinggal 2.. satu I letak dalam kereta.. satu dlm rumah..

Disebabkan wiring gate I ni share dengan kolam ikan I.. (kolam ada 2 pump).. maka bila campur gate dah jadi berat beban dia.. so electric selalu fail... i contact cina tu.. dia kata nak increase amp hari ni.. sampai malam I tunggu.. tak juga datang.. sekarang ni jangan kata janji melayu.. janji cina pun tak leh pakai...

Bila letrik fail... dengan kolam2 ikan I sekali fail... nasib ikan tak mati...







Gambar masa tengah pasang motor hari tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2009 10:31 AM | Show all posts
I sekarang ni.. selalu galakkan kawan2 pasang autogate kat rumah mereka..

Sebab (dan sebab kenapa I pasang juga)..

Kawasan perumahan I tu.. dah dua kes... dimana.. tuan rumah baru balik kerja (sekitar jam 8 malam).. tengah terkial2 nak buka gate.. datang sekumpulan perompak 5 oranng bersenjatakan parang... habis semua wallet serta apa2 saja yang ada diambil... bukan saja satu kes.. tapi berberapa kes...

So.. jiran I yang prihatin... datang rumah I.. bagitahu kejadian tu dan suruh I berhati2.. tengok sekeliling sebelum buka gate...  kebiasaannya anak I yang darjah 2 akan terkial2 buka gate (kalau dia tidur.. I lah yang buka)... tak sanggup bila mengenangkan kejadian pada rumah jiran I...

Autogate bukanlah untuk security sangat pun.... tapi sekurang2nya.. kami selamat masuk ke perkarangan rumah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2009 09:50 AM | Show all posts
111# maizana
cantik dan nampak comey gate u....
skrg bukan setakat auto gate jer.....
kalau nak selamat segala macam benda nak kena pasang kat rumah....
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2009 11:41 AM | Show all posts
Tak boleh bukak ? Gambar autogate ke gambar alarm ,

Address
C-27-GA Jalan Prima Saujana 2/F , Prima Saujana
43000 Kajang  ( Sebelah Giant Kajang ) ..

Company ni tak buat pagar.
Kalau na ...
CivicSI Post at 27-12-2007 14:24


civicSI,

u dh buat autogate kt company tu ker.
how much yea....ok tak.
i ade pm u.

ade sesape wat autogate kt company nie tak?
PNI Global Sdn Bhd
No. 19-1, Jalan Kuchai Maju 7,
Jalan Kuchai Lama, 58200 Kuala Lumpur.
Tel: 603- 7982 0105 Hunting Line
Fax : 603- 7982 0059
Sales & Technical:016-337-0134 Jay Chua; 016-216-2205 Philip Chew; 016-337-0132 Wilson Tan
E mail : Sales@pniglobal.com; jay@pniglobal.com; philip@pniglobal.com; wilson@pniglobal.com

Coming Soon to Bangi & Bandar Sri Putra 2009
still survey.
http://pniglobal.com/images/site/Banner/E8Autogate.jpg

RM13xx.00  Cash and Install price
Medium Duty Arm Swing Gate System up to 3.25meter per-side valid till June 30th 2009
1 Set Medium Duty Arm Gate Motor Stainless Steel
1 unit Control Panel D1 with Back up Battery
3 unit Transmitter and 1 unit Receiver
12 months warranty parts and labor against manufacturer defect
1 lot Basic Standard Installation ( According to Installer Discretion )
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2009 01:51 PM | Show all posts
boleh x sesape kat sini bagi tips2 yang berguna sebelum beli autogate ni...x nak kena tipu dengan apek la...
mfharun Post at 3-6-2009 14:06



Pendapat aku, sy swing auto gate de dua 1. arm/ 'Lengan' auto gate 2. 'tanam' auto gate

Aku pakai arm auto gate :
-kalau blackup / curent xde still leh berfungsi
-ada fius 3 A n leh tambah penahan kilat
-leh kesan kalau ada penghalang maknenya kalau kereta kita x smpat kuar gate akn auto stop bila kena body keta kita
-xperlu korek lubang utk instalation

yg 'tanam' auto gate tu x tahu plak..huhu

pe pndpt korang?huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2009 09:28 PM | Show all posts
Post Last Edit by maizana at 3-8-2009 21:32











Sistem autogate sliding folding yang I gunakan untuk rumah I... (specially snap for mummy_aifan).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2009 02:23 PM | Show all posts
Muahsss tq maizana. lap u. .
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 06:59 PM | Show all posts
saya pon dah pasang autogate,

brand casa asia,
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 09:34 PM | Show all posts
Nak tambah, satu lagi bagusnya autogate ialah kalau hujan takle basah bila nak bukak  gate.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2009 06:07 AM | Show all posts
betul tu,

banyak manfaatnya bila ada autogate ni,
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 04:45 PM | Show all posts
tgh pk nak pasang auto gate ni..bp range price dia yerr?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:48 AM GMT+8 , Processed in 0.082666 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list