CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3814|Reply: 13

Tingkap Keta Pecah-DBKL Potong Rumput

[Copy link]
Post time 9-6-2008 09:56 AM | Show all posts |Read mode
Last week aku blk keja tetiba aku tgk tingkap keta aku pecah.. lum pecah tp dah retak seribu..
dan ade kesan tanah & rumput kat bonet keta..
mslhnya tingkap blkg yg kecik tue.. payah nak cari..
kalau ade pun agak2 brapa rm ek termasuk kos pasang?

sedihnya aku bln nie memacam keta aku wat hal.. haritu battery kong..
pastu tingkap pecah.. lum sempat aku repair.. smlm kena sondol lak lak keta vavi..

uols tau tak.. member aku kata leh wat report kat dbkl mintak ganti rugi cermin yg pecah tue .. ye ke?
mslhnya kat mana aku nak mula..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2008 10:02 AM | Show all posts

Reply #1 WeirdLady's post

sian kat ko....ko try pigi hq dbkl ler tanya.....mesti ada cara tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 10:03 AM | Show all posts
keta aku dulu kene rm450....huhuhu... ..pas tu aku beli insuran.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2008 10:07 AM | Show all posts
Originally posted by bubpallo at 9-6-2008 10:03 AM
keta aku dulu kene rm450....huhuhu... ..pas tu aku beli insuran.....


tingkap ker cermin keta rm450?
tingkap kecik kat blkg sampai rm450 ker..?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 10:21 AM | Show all posts
gi dbkl tu balik..wat claim, diaorg biasanya ader insurans..
mek ingat kes kawan mek kat MBMB, diaorg memang menginsuranskan sesapa yg mesin rumput tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 10:22 AM | Show all posts
Originally posted by WeirdLady at 9-6-2008 10:07 AM


tingkap ker cermin keta rm450?
tingkap kecik kat blkg sampai rm450 ker..?



eh..tak la weird......cermin depan.....................
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 9-6-2008 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by mekma at 9-6-2008 10:21 AM
gi dbkl tu balik..wat claim, diaorg biasanya ader insurans..
mek ingat kes kawan mek kat MBMB, diaorg memang menginsuranskan sesapa yg mesin rumput tu


dbkl mana? mslhnya aku tatau kat mana nak mula.. aku cuma tau blk keja tgk2 tingkap dah pecah..
syrkt mana yg mesin aku tatau pun..
err.. lg kalau dah dkt smggu, bleh gak ker?
sbb b4 nie aku tatau leh report/claim, tp kwn aku ckp boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 11:36 AM | Show all posts

Reply #7 WeirdLady's post

ader ambik gmbr tak? kalu org yg wat mesin rumput tu bertanggungjawab dia akan bagitau kat awak...cuba call dbkl tanya kawasan u parking tu sapa yg mesin rumput..kalu kat mbmb tanya jabatan lansdkap..
jgn lupa surat aduan tu..tu penting, gmbr skali
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2008 12:22 PM | Show all posts
DBKL ----->> poyo!!!!!!!!!!!!!!!!:@ :@:@
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2008 03:11 PM | Show all posts
kalo dbkl tak layan jugak..bawak gie tribunal tuntutan pengguna..tapi make sure, bukti semua kena ade dan lengkap ler...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2008 04:00 PM | Show all posts
aku ade call dbkl.. dia kata kena wat polis report tuk wat tuntutan..
rasa2 uols perlu ker aku buat yer?

agak2 kalu aku repair sendiri.. brapa agaknya kos repair tue.. kalau tak mahal sgt aku wat sendiri je la..
maleh la aku nak pi balai polis bagai sbb cermin kecik je pecah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2008 04:02 PM | Show all posts
and td aku pasan ade lg org mesin rumput..
saujana teguh resources nama comp nyer.. aku takot cermin aku yg dah retak tue jatuh terus kalu kena serpihan batu lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2008 12:56 PM | Show all posts

Reply #12 WeirdLady's post

pengalaman aku dulu senang je tapi ni bukan dengan DBKL. pi je tuntut dekat kontraktor tu . aku tanya pekerja dia no hp boss. dapat cakap dengan bos dia. alhamdulillah bos dia ok. dia kata repair cermin tu dan claim kat dia. dia pun bayar. hari tu cermin pecah hari tu jugak aku pi cari kontraktor potong rumput tu.

cuba lah contact kontraktor terus x perlu pi DBKL.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2008 12:57 PM | Show all posts
dengar ceta kalau cermin pecah kat hiway..... (maybe batu jatuh dari lorry) boleh claim from PLUS.... so maybe the same with DBKL la...

Buat polis report...terus claim.... jangan tunggu2....

Kalau nak $$$ la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 04:51 PM GMT+8 , Processed in 0.076658 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list