CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6791|Reply: 23

Duit Palsu

[Copy link]
Post time 9-4-2008 09:05 AM | Show all posts |Read mode
macamana nak buat eh?
aku dpt note rm50 x2 keping.. palsu.. not sure dr mana tp rasanya dr xhmate yg byr balik deposit umah aku..
sbb aku tak penah dpt cash dr mana2 punca selain kuarkan dr bank..

so mcmana ek nak buat.. kalu tunjuk kat bank dia nak tukar ker duit aku tu?
or dia cop n koyak camtu jek? sape yg keja bank leh connfirmkan..?
aku ada beli nasik lemak pun pakcik tu tau tu duit palsu..
mmg ketara sgt wlu dgn mata kasar..
aiyooo.. rugi la aku, kalu soping baju dpt sehelai dua..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-4-2008 09:22 AM | Show all posts

Reply #1 WeirdLady's post

bank akan koyakan duit tu,, dia bagi ko separuh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 09:26 AM | Show all posts

Reply #2 muor76's post

loyar burok kau ya :@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-4-2008 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by hyie at 9-4-2008 09:26 AM
loyar burok kau ya :@


betul la kan.. loyar buruk hapenya?

so.. aku tak dpt ape2 la yer? rugi la aku camtu jek...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 10:03 AM | Show all posts

Reply #3 hyie's post

ni procedure dulu.. kawan aku yg kije may bank bagi tau... skang nih tak tau camner...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-4-2008 10:08 AM | Show all posts
Originally posted by muor76 at 9-4-2008 10:03 AM
ni procedure dulu.. kawan aku yg kije may bank bagi tau... skang nih tak tau camner...


tuela.. kwn aku pun ckp procedure dulu camnie.. skrg not sure.. mybe masih sama..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-4-2008 12:23 PM | Show all posts
kesian la kat sapa dapat duit palsu. RM50 tu. kalau seringgit tak pe gak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2008 03:22 PM | Show all posts
2 keping tau so rm100.. aku tau sape yg bg tp masalahnya org tu tanak mengaku dia yg bg..
mcmana aa? kalu report polis bleh ke..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2008 04:12 PM | Show all posts

Reply #8 WeirdLady's post

report boleh... tapi bukti tak kukuh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2008 10:29 PM | Show all posts
sebenornyer duit palsu ni pun laku gak..just counter sign kat sebelah sign gabenor tu jer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 11:27 AM | Show all posts
mase lepas spm dulu aku penah jadik cashier kat the store ...setakat duit palsu ni memang dah masak.....kad kredit palsu lagilah....tapi aku penah sekali dapat duit palsu....customer cina bagi....rm50 pulak tu...mase tu customer ramai...so aku tak pasan la duit tu palsu.....aku pasan duit tu palsu mase customer dah kurang.....time aku kira duit....mase pegang tu aku dah perasan duit tu palsu.....aku pon bitau la kat bos aku....die suh aku ganti.....bengang je aku....:@
pikir punya pikir aku dapat satu idea jahat....last2 aku bagi duit tu kat customer yg bayar guna duit rm100....kira yg bakinye rm70 lebih gitu la.... ...aku bagi kat sorang customer tu...die tak pasan pulak...selamat aku.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 03:51 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 03:53 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 03:57 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 04:00 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2008 04:04 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2008 12:51 PM | Show all posts
mak oi... juling mate aku nak tengok oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 08:43 AM | Show all posts
aku bump balik topik ni sbb ada cerita terbaru pasal Duit Palsu ni...sbg peringatan buat semua....dan mungkin kes duit palsu ni akan meningkat balik...

Pagi ni belek2 dlm the STAR...ada sorang tu komplen dlm paper ni pasal duit not Palsu RM100 yg dia dapat bila keluar kat ATM mesin bank...mmg dia tak pasan sbb jumpah pengeluaran dia agak banyak..then dia pergi Bank lain utk urusan kemasukan duit....staff Bank tu bgtahu dia ada satu not RM100 palsu ( dan terus di cop kat atas not tu sbg PALSU )....

kendian dia pergi balik ke Bank dimana dia withdraw duitdia tadi ...dan without much hesitation...terus je Staff Bank berkenaan hulur 2 Not RM50...mcm tak kisah dan takder reaksi terkejut....

agak2 korang la....kalau kita deposit not palsu dalam ATM mesin....ATM tu akan dapat detect tak not palsu tu???just curious coz mmg bahaya kan ..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 08:51 AM | Show all posts
ada jugak kes ginik med?
takutnye.. if yang kuar dari ATM pun tak jelas kedudukan hal duit palsu ngan duit ori..
cane nih??? risau je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 11:28 AM | Show all posts
kat sini pernah terjadi... duit palsu more than a thousand withdraw from a local bank... tak taulah setel camner... takut gak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 03:55 PM GMT+8 , Processed in 0.078269 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list