CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8245|Reply: 21

Bagai melepas anjing tersepit

[Copy link]
adik_Salina This user has been deleted
Post time 2-12-2007 03:18 PM | Show all posts |Read mode
http://www.hmetro.com.my/Current ... /Article/index_html


Bagai melepas anjing tersepit
Oleh AHMAD OTHMAN


KOTA TINGGI: Keikhlasan seorang kerabat diraja membantu sepasang suami isteri dan enam anaknya yang merempat di sebuah masjid di Gelang Patah ketika Ramadan lalu dengan memberikan mereka pekerjaan di sebuah pusat peranginan, di sini, rupa-rupanya seperti melepaskan anjing tersepit.

Ini kerana pasangan itu sanggup mencuri pelbagai barang kemas bernilai kira-kira RM40,000 milik kerabat Diraja yang juga pengusaha resort terbabit, selain melarikan sebuah kereta Proton Wira berwarna perak milik pengurus resort sama, baru-baru ini.

Pengurus Sedili Country Resort, Abdul Hamid Othman, berkata pada hari ke-10 Ramadan lalu, penduduk di Gelang Patah, Johor Bahru, bersimpati terhadap satu keluarga yang merempat di masjid kampung itu dan seorang kenalan kerabat diraja berkenaan mencadangkan beliau membantu keluarga malang terbabit.

Katanya, Tunku setuju membantu keluarga itu dan meminta mereka dihantar ke Sedili Kecil, di sini, dan diberi tempat tinggal, pakaian serta pekerjaan.


Menurutnya, lelaki itu hanya dikenali sebagai Salleh mendakwa pernah bekerja sebagai konduktor bas manakala isterinya dikenali sebagai Sahara Kasiman.

揚asangan itu mempunyai enam anak berusia sembilan bulan hingga 10 tahun, termasuk sepasang kembar lelaki 18 bulan. Si isteri petah bercakap sementara suaminya pendiam dan hanya menurut kata isterinya saja yang mendakwa mereka dihalau keluar dari rumah mentuanya di Segamat dan sedang mencari tempat tinggal dan pekerjaan.

揔etika dibawa ke resort ini mereka sehelai sepinggang dan hanya membawa beg kertas manakala anak sulungnya tidak lagi bersekolah,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2007 03:39 PM | Show all posts
panjangnyer...malasnyer baca
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 03:56 PM | Show all posts
dah dibela elokelok...jadi macam tu pulaknya
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 04:24 PM | Show all posts
Originally posted by dilaOHdila at 2-12-2007 03:56 PM
dah dibela elokelok...jadi macam tu pulaknya



ape la dia nie, org dah  tolong, lagi nak ambik kesempatan.. ape punya manusia la dia nie.... :@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 04:29 PM | Show all posts
manusia . . . manusia
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 04:46 PM | Show all posts
tak sedar diuntung.orang dah tolong bagi taik pulak..:@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-12-2007 04:47 PM | Show all posts
kucing juga ada tersepit  
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 04:47 PM | Show all posts
panjang lah citer nyeer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2007 04:52 PM | Show all posts
ambik kesempatan la tu....saja ja buat2 susah...walhal ada agenda tertentu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 07:31 PM | Show all posts
ini macam punya olang lagi hina

dari itu hanjing tercepit:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 11:32 AM | Show all posts
ish ish
tapi aku salute betul dgn tunku tu.. sapa agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 01:38 PM | Show all posts
ni dah macam buaya tersepit. kita lepaskan dia, dia baham kita. kalau anjing gigit kita, boleh jugak kita sepak2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 01:51 PM | Show all posts
besok2, bila anak2 jadi hantu, jgn kata pengaruh kawan2 atau pengaruh masyarkat sekeliling
tapi tengok pada diri sendiri dulu
halal ke tidak apa yg dibagi makan pada anak2

anak paling kecik usia 9 bulan, ada lagi kembar usia 18 bulan.  tak rehat ke lepas beranak?

benci sungguh aku dgn orang tak kenang budi camni
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 02:11 PM | Show all posts
wah, siap urut urut lagi tuh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 02:39 PM | Show all posts
macam2 manusia zaman sekrg nie...buat baik pun kena tipu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 03:04 PM | Show all posts
lepas nih merempat lagilah orang tu....... inilah perangai sesetengah orang, dah di tolong buat macam nih, tak tolong lain ceritalak yang keluar....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2007 03:18 PM | Show all posts

Reply #14 kuchenta_81's post

hahah mula2 aku confuse jugek tang bab urut2 nieh

then bila pengurus tu ckp cincin gelang tunku tu hilang so aku assume tunku nie pompuan.. so tu pasal si sara nie p urut2
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2007 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by Maid_fr_Venus at 6-12-2007 03:18 PM
hahah mula2 aku confuse jugek tang bab urut2 nieh

then bila pengurus tu ckp cincin gelang tunku tu hilang so aku assume tunku nie pompuan.. so tu pasal si sara nie p urut2



weh, ado gak oghe jate pake emah nih
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 04:50 PM | Show all posts
mcm2 hal....ni ler buat public takut nak tolong ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2008 05:26 PM | Show all posts
org dah tolong... di balas mcm tu plak...
apa la punya manusia..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 01:01 PM GMT+8 , Processed in 0.058652 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list