CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 126469|Reply: 662

Al-Fatihah buat Allahyarham Megat Junid

[Copy link]
Post time 9-6-2007 12:31 PM | Show all posts |Read mode
Genap setahun yang lalu semasa menyambut kepulangan Tun di Lapangan Terbang Subang pada 9-6-2006, Tan Sri Megat maseh nampak gah dan tegap.

Sepanjang tempoh setahun bermacam macam spekulasi mengenai tahap kesihatan beliau kerap ditimbulkan memandangkan beliau tidak langsung kelihatan dimemana acara yang meibatkan Tun secara langsung.

Kelmarin secara tidak diduga, Tan Sri Megat telah menghadirkan diri  dimajlis meraikan Pasukan Merdeka de'Everest 2007 di Yayasan Kepimpinan Perdana. Ramai yang tak perasan akan kehadiran beliau kerana rupa aras dan susuk tubuh beliau telah banyak berubah.

Mari kita sesama berkongsi cerita mengenai teman rapat Tun ini... sesiapa yang tau cerita dijemput kontribute sama.. Gambar2 yang berikut nya saya rasa cukup untuk memberi gambaran jelas mengenai fisikal Tan Sri Megat ketika ini... 8)  BTW Tan Sri was my neighbour in Bukit Antarabangsa

Sebak bertemu rakan2 lama



Terpaksa duduk dibelakang kerana tak upaya berjalan kebawah untuk bersama Tun

Mam bertanya khabar

Makan pun kena banyak pantang

Ku Li leaving early for some urgent matters

Friends accompanying Tan Sri


[ Last edited by  yipun78 at 24-1-2008 12:23 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2007 12:35 PM | Show all posts
nampa tua sangat ropa dia... berapa umur  dia??
dia masih aktif berpolitik ker???

[ Last edited by  nanamiri at 9-6-2007 12:49 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 12:35 PM | Show all posts
lainnya muka dia.....mcm lebih tua drp dr.m
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 12:35 PM | Show all posts
Lainnya muka dia, nampak tak sihat sgt, mcm tak larat nak jalan. Sakit apa dia ni?

Rumah dia kat KJ tu ada lagi kan? Dan dia dgn Ziela masih on ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 12:42 PM | Show all posts
sedihnye......lain betul muka dia.....badan dia kurusnye.......
dia ni sakit apa ek?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 12:47 PM | Show all posts
kalau nampak macam ni... kencing manis pun ade....
aku rasa dia lebih muda usia dari Tun......
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2007 12:48 PM | Show all posts
ya tuhan...sayu hati aku tgk latest pic MJ ni... kurusnya dia..sakit apa ya??

aku masih ingat masa aku skola dulu, ada artikel ttg dia...masa tu dia masih dlm kabinet TDM lg. dia kata dia kat skola nakal... kalo men bola dia tak kejar bola...tp dia kejar kaki orang... notty sgt! dia ni ada darah megat terawis kalo x silap aku...

ziela pun dah pakai tudung... tp xde dgr pun depa dah cerai. iskk...mintak2 tidaklah... MJ ni pun byk bantu ziela kan... kalo tak ziela mungkin senasib dgn rakan artis sezamannya. MJ ni dah angkat ziela satu level atas skit dr artis lain. aku harap depa masih suami isteri...amin...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 12:49 PM | Show all posts
: mcm tak percaya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2007 12:52 PM | Show all posts

Reply #7 nazurah's post

a ah toi tu...atleast dpt juga tunjukkan yg dia bimbing isteri n anak2 dia ke satu level yg lebih baik dari zaman ziela jadi artis....dulu2 dedah sana sini la ni elok dah bertudung...mudah2an kekal ke akhir hayat as husband n wife...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 01:00 PM | Show all posts

Reply #9 pilot's post

AMIN!!!....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 01:05 PM | Show all posts
Adatlah tu ada kala sihat ada kala sakit...tapi lebih bersyukur bila time sakit cam ni masih ada kekawan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 01:26 PM | Show all posts
sian nyeh..lain naa muka dia
Reply

Use magic Report

TrueHunter This user has been deleted
Post time 9-6-2007 01:35 PM | Show all posts
mungkin MJ dulu ada pakaian lain bila dia dah buka pakaian tu lain la keadaannya yang sebenar
Reply

Use magic Report

yessamin_haiku This user has been deleted
Post time 9-6-2007 01:37 PM | Show all posts
mmg kesianlah tgk muker MJ nie... terfikir lak cam ner lah aku tua nanti kan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 01:46 PM | Show all posts
moga2 ziela tak laa berpaling tadah.  Ya laaa dia semakin lawa, sedangkan MJ nih semakin tak sihat.  Dah sure tak mampu segala....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 01:50 PM | Show all posts

Reply #15 ThreeSya's post

MOGA2 DIA TAK MACAM TU....

INSYALLAH....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2007 01:52 PM | Show all posts
pakcik ni kena cancer prostate kan??
dah sembuh ke?
rasanye cam dah lama kena cancer itu
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 02:11 PM | Show all posts
kesiannya...semoga MJ semakin sihat la hendaknya.Nampak lagi tua dari Tun Mahathir....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 03:13 PM | Show all posts
sedihnya tengok gambar ni...nampak lain benar rupanya. Tapi alhamdulillah, dia mampu lagi keluar dan bertemu rakan2 lama....harap2 penyakit  tu beransur sembuh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 03:16 PM | Show all posts
dia sakit apa?? nampak lain sgt muka dierrr.. tun mahathir nampak lagi muda laa ..kesiann

[ Last edited by  MzDiNa at 9-6-2007 03:19 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85343 Replies : 200
Lelaki hampir muflis dipergunakan abang ipar guna nama buat pinjaman bank pembelian kereta baharu Rm100k.Wajar atau tidak
YgBenarLelaki hampir muflis dipergunakan abang
Views : 36139 Replies : 44
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14810 Replies : 14
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85810 Replies : 3842
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92916 Replies : 1182
Supermodel Katanyeee
URUHASupermodel Katanyeee
Views : 12613 Replies : 95
Joe Biden tarik diri perebutan jawatan Presiden, Harris calon Demokrat
ultra78Joe Biden tarik diri perebutan jawatan P
Views : 22072 Replies : 29
Pegawai Jabatan Agama Perlis  ditahan terima rasuah  RM1.2juta kes daftar nikah
AbahmungPegawai Jabatan Agama Perlis ditahan te
Views : 4055 Replies : 9
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 21363 Replies : 355
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31852 Replies : 222

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 11:37 PM GMT+8 , Processed in 0.070843 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list