CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3607|Reply: 13

Hikayat Awang Larat : Mr. Forensics

[Copy link]
Post time 26-4-2007 08:56 PM | Show all posts |Read mode



Sebuah hikayat adalah cerita yang tidak akan mati selama-lamanya.Sebab kau gampang,cabut lari macam pengecut selepas bercinta: aku bergelandangan dan melarat,mengemis kasih lelaki sehingga hancur hatiku.Kau fikir,apa?"


Hikayat Awang Larat
~ Shamsul Daihaqi ~

Harga: RM23
Informasi lanjut di awang_larat



Karya sulung seorang penulis cyber yang mula menceburi bidang penulisan secara terbuka. Sebelum ini karyanya hanya untuk tatapan peribadi, tetapi kini beliau telah mengorak langkah dengan menghasilkan antologi cerpen untuk tatapan umum. Karya ini masih baru lagi dan hanya boleh didapatkan dari Pesta Buku Kuala Lumpur di booth Silverfish Books atau memesan terus kepada penulis.

Antologi cerpen ini terdiri dari beberapa sub-subjek yang saling berkait secara tak langsung beserta beberapa buah puisi. Gaya tulisan berbeza dengan penulis sedia ada, dimana penulis ini lebih berani mengutarakan susunan bahasa dan frasa frasa yang unik dan jarang diperdengarkan dimasa kini. Perjalanan emosi ketika membaca antologi ini pastinya berbeza dari membaca karya kreatif yang lainnya, kerana selari dengan pembacaan pastinya terpesona dengan gaya penulisan yang unik ini.





[ Last edited by  lost_angel at 27-4-2007 12:25 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-4-2007 09:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-4-2007 09:19 PM | Show all posts

Reply #2 rumplestiltskin's post

jgn lupa pergi ke bookfair...
rajin rajin baca buku....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 10:42 PM | Show all posts
gampang?   
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 27-4-2007 12:24 PM | Show all posts
ok camni..sebenarnya aku yang tulis buku ni.sapa2 ada soalan?
i mean,mmg aku yang tulis.hahaha

so aku akan bagi peluang kat kamu semua tanya question,aku jawab secara live.

jangan lupa jumpa kat pesta buku pWTC 30April
Tun Razak Hall 3, Tun Razak Hall 4 & Legar Putra
maybe booth silverfish,aku akan menumpang aja.

thanks for any question..

[ Last edited by  Mr.Forensics at 27-4-2007 12:27 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2007 12:27 PM | Show all posts

Reply #5 Mr.Forensics's post

muncul pun tuan punya diri
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-5-2007 08:55 PM | Show all posts
will buy one...selamat berkarya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2007 09:42 PM | Show all posts
hi.. nak tanya, 30 hb jer ke datang..? masa 5 hb ada datang tak? tq
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2007 12:43 PM | Show all posts
saper yg dh beli??? any comment???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2007 11:27 PM | Show all posts

Reply #8 StellaSakuragi's post

tuan punya badan tak online2.. aku tolong jawap la yer

katanya last day Mr Forensics akan ada di PWTC, hari lain2 aku tak tau...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-5-2007 11:27 PM | Show all posts

Reply #9 blue^panther's post

dah beli, tapi belum dapat untuk dibaca

tgh excited nak menunggu buku sampai
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 5-5-2007 02:28 PM | Show all posts
sori2..aku betul2 sibuk dengan editing works kat dewan bahasa pustaka...nak online pun tak sempat.

hari ni dah siap censorship kat dewan bahasa.aku akan dapat number ISBN 12hb ni,means buku ni available di toko2 buku terkemuka seluruh negara selepas tarikh tersebut,huhuhu.tapi edisi censored ni dah hilang 15 pages dari edisi asal,sebab kami dah potong mana2 perkataan yang nampak kasar dan subversif.

sekarang pada aku tinggal 60/100 edisi hardcore.edisi hardcore bermaksud edisi yang tak dicensored..macam korang baca kat atas ada perkataan 'sial n such'..

Petang ni ,5th May 2007 aku jumpa interviewer dewan siswa untuk minum petang bersama2 sambil bincang pasal buku Awang Larat.

Esok,6th May 2007 AKAN BERADA di Pesta Buku di PWTC di booth silverfish Dewan 4 Tun Razak dan juga kemungkinan turut berada menempel di booth DBP,bermula jam 2 petang.Nak cari aku senang je.Nak identify siapa Mr.Forensics tgk dan rujuk pic di blog aku,
http://www.daihaqi.blogspot.com.hahahahah

Tapi edisi hardcore takde kat pesta buku.Kalau sesapa nak edisi hardcore leh wat tempahan dari aku sendiri.maklumat pembelian,sinopsis,dan kandungan buku leh didapati dari blog aku:
http://daihaqi.blogspot.com/2007/04/awang-larat-finale.html

sapa2 nak tgk gaya penulisan aku leh lah ambil masa browse blog aku....thanks..
sapa2 yang bagi PM pasal buku ni tapi aku tak sempat nak jawab sorrry.....bukan tanak jawab tapi tak smepat...harap semua faham...n thanks for sokongan anda....salam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2007 03:12 PM | Show all posts
ada sesiapa yang jumpa Mr Forensics tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2008 02:39 PM | Show all posts

mana eh mamat ni pegi??


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 104565 Replies : 692
[tvN/Viu 2024] THE AUDITORS - Shin Ha Kyun, Lee Jung Ha, Jin Goo, Jo A Ram
Rahah[tvN/Viu 2024] THE AUDITORS - Shin Ha Ky
Views : 8948 Replies : 24
Ada pramugari dan pramugara terpaksa berkongsi bilik, termasuk ‘tidur’ bersama juruterbang..Video klip “Darkside Pramugari” cemarkan imej kru kabin – NUFAM.Akan buat laporan pulis
YgBenarAda pramugari dan pramugara terpaksa ber
Views : 54261 Replies : 123
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91643 Replies : 678
I was in love with physics because I could see the big picture reflected back to me - Dr Mazlan Othman
sharlenetexasI was in love with physics because I cou
Views : 27005 Replies : 138
Ringgit mengukuh, hutang bon Samurai berkurang kepada RM6.26 bilion
AbahmungRinggit mengukuh, hutang bon Samurai ber
Views : 2020 Replies : 0
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31371 Replies : 199
[tvN/Netflix] Love Next Door - Jung Hae In, Jung So Min (Mulai 17 Aug 2024)
xyla73[tvN/Netflix] Love Next Door - Jung Hae
Views : 4702 Replies : 2
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 82767 Replies : 3545
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 113585 Replies : 2967

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 02:46 PM GMT+8 , Processed in 0.084254 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list