CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 2-10-2006 10:15 AM | Show all posts
mula2 guna set kerusi rotan beli kat kedai kraf banduan. teramat lah murah tak sampai RM400 tetapi buatannya kasar. tapi, ia masih digunakan somewhere after a long, long time.

pehtu try guna merbau with marble top both for kerusi and table, plus lazy suzan. Mahal berapi. Tapi berat nak mampus. It stays at where it was placed for a few years. sian anak2 nak kena seret kerusi tuh. nak angkat tak larat.

As i grew older and wiser, i go back to rotan. It is simple, light, lasting, reasonable price and repairable. It looks something like this but for 6. It cost about 2k.

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2007 01:32 PM | Show all posts


Ni Dining Room umah saya. mcm mana ye cara nak sembunyikan wayar kat bawah tu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 08:34 AM | Show all posts
Itu wayar kipas angin ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2007 03:17 PM | Show all posts
Originally posted by long at 4-8-2006 02:21 AM


t/kasih kat kawan ana sudi share gambar dining rumah dia dgn kami kat sini...boleh tahan cantik..
hope ana don't mind long nak share my opinion sket..(kalau x selesa maaf ya!)

frame (4 k ...


it's ok long...
bagus jugak ader komen membina...
tau niat long bkn perlekeh...tp utk sama2 cantikkan umah kite...btol tak
kawan ana suke jugak yg suggestion long tu...
tq long :tq: :love:
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2007 03:45 PM | Show all posts
Originally posted by Melur01 at 27-7-2006 09:32 AM


zadlin... boleh varnish meja ke colour putih guna varnish color  off-white... varnish ni bukan jenis cecair... macam krim ...



melor... boleh tunjuk tak cara nak guna varnish color tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 05:28 PM | Show all posts



Our dinning room... ( tak makan kat sini pun) hehheeee
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 08:00 PM | Show all posts

Reply #146 intanazlynna's post

Intan leh tanya sikit tak... kat mana Intan beli dining chairs tu ... jati ke? berapa rm ? sorry banyak tanya lak...ktia dah lama cari , tanya kat jatimas takde stok..kena tempah
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:02 AM | Show all posts
Dining umah ku... da very da simple.. heheh



Baru order cermin nak letak kat dinding yg kaler orange tu tp lom siap lagi ordernyer... maybe next month kot...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:07 AM | Show all posts

Reply #148 -dOrRRiE-'s post

cantik keler oren tu naik ngan perabot kayu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:10 AM | Show all posts

Reply #149 misy's post

iyer misy.... TQ!... masih kosong lagi rumah... baru pindah...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:13 AM | Show all posts

Reply #150 -dOrRRiE-'s post

ok gak ni, misy dah masuk rumah 3 bulan lepas, jauh lagi kosong drp dorrie...

dining set ni yg jenis Salina eh, dorrie memang beli meja ni utk kerusi 8 ye...misy tgh mencari dining set ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:16 AM | Show all posts

Reply #151 misy's post

iyer memang salina... beli yang 8-seater... yang umah lama pakai set kipas 5 seater.. sekarang letak kat dapur yang tuh... takper misy.. survey dulu.. takleh gopoh beli benda2 besar nih.... btw, misy dok mana?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:24 AM | Show all posts

Reply #148 -dOrRRiE-'s post

cantik...........

sesuai sgt wall kaler ngan perabut...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:26 AM | Show all posts

Reply #152 -dOrRRiE-'s post

cantik gak yg ni, penah nampak set ni kat jatimas tapi dia guna kain lain...pandai dorrie pilih kain ni, nampak menyerlah... misy berkenan mcm yg dlm gambar rumah intanazlina tu tapi diorang takde stok... btw dorrie beli kat ne ni...

misy kat UK, err... ulu kelang...ngeh ngeh ngeh
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:31 AM | Show all posts

Reply #154 misy's post

misy... a'ah dorrie order kat jatimas... amik sekali ngan cleopatra... pilih kain sama... cleopatra dia cam kat bawah nih...

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:31 AM | Show all posts

Reply #153 dealova77's post

muahhh... TQ dealova!  
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:40 AM | Show all posts

Reply #155 -dOrRRiE-'s post

ok tak servis jatimas... ? ada kata tak best...

ekceli my sis pun order satu dining set kat jatimas .... dekat 2 bulan belum dpt..diorang cakap sbb banjir kat jakarta itu hari...

tgk kerusi cleo ni rasa nak landing dgn ayunye je la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:48 AM | Show all posts

Reply #157 misy's post

kekekekekekekek lawak la misy... nak landing dengan ayunya tuuu...

aaa... pasal jatimas ni, actually dorrie byk berurusan sendiri ngan pemilik dia puan zawati... so alhamdulillah rasanya puas hati jugak la... kalo order memang lambat gak la dapat.. dorrie ari tu supposed dec '06 dapat... tapi alih2 january gak la baru dapat... ada lagi barang yang dorrie order lom sampai.. tapi bukan order sekali ngan dining set ni la...

after sale service dia quite okay la.. kalo ada problem with the furniture dorang datang service/amik dan service kat gudang dorang... cuma lambat laa sket nak dapat balik... tapi quality kayu dia rasanya memang dorrie puas hati... penah beli a few small items dari kedai jati lain... kureng puas hati sket la...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 02:03 AM | Show all posts

Reply #158 -dOrRRiE-'s post

kira dorrie ni regular customer jatimas la ni...misy pun ingat nak beli kat situ, tunggu tgk camana my sis punya dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 09:12 AM | Show all posts

Reply #148 -dOrRRiE-'s post

Dorrie, cantik dining set ni, I like.
Kalu tambah chandelier besar dan hiasan bunga besar dan tinggi, lagi tambah cantik.
Kat mana dorrie tempah mirror?
Kat jatimas jugak ker? Berapa harga? Panjang n lebar?
Jatimas ader kat selayang jer ker?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 06:55 AM GMT+8 , Processed in 0.095886 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list