CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 8-3-2006 11:39 PM | Show all posts
minggu depan baru dining table baru sampai...
tenkiu long..at least dah dapat idea skett..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 01:11 AM | Show all posts
Originally posted by Lily_Savage at 5-12-2005 02:47 PM
kalau dining kita sempit..i.e 15x10 kaki je..sesuai tak kalau kerusi tu kita pakaikan baju (alah..yg ala-ala hotel tu). meja  6 seater


lily..rasanyer boleh..15x10 tu x ler sempit sangat ..nak safe space lagi..meja bulat la.. tapi x tau lily suka ke  tidak meja bulat ni!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 01:13 AM | Show all posts
Originally posted by tehbunga at 6-12-2005 06:07 PM
tehbunga tumpang cuci mata je...
nak paste gambor umah tehbunga...segan...
rumah tak super rumah...grade atas skit je dr pondok..heee...


tepek ajer teh apa nak disegankan...at least muda2 ada la rumah (itu lagi penting)..long dulu2 stail jepon jer bersila!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 01:16 AM | Show all posts
Originally posted by tehbunga at 6-12-2005 06:07 PM
tehbunga tumpang cuci mata je...
nak paste gambor umah tehbunga...segan...
rumah tak super rumah...grade atas skit je dr pondok..heee...


tepek ajer teh apa nak disegankan...at least muda2 ada la rumah sendiri  (itu lagi penting)...jom la ..kita pakat2 cuci mata!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 01:18 AM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 8-3-2006 01:41 PM



tapikan, bila pakai tabletop kaca, kena rajin lap, mudah lekat habuk, nak lap kena guna kain bersih gila, kalau x nampak bekas air...umh saya sekarang ni, dining table n coffe table pakai kac ...


skang ni ada kain lap jenis microfibre...bagus utk lap2 abuk dan air!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 01:23 AM | Show all posts
Originally posted by long at 30-11-2005 09:13 PM




jas..kalau long diberi pilihan skang ni...long beli yang cam ni... rasa  dekat dengan each others compare to meja panjang atau oval
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 02:04 AM | Show all posts
Originally posted by myipo at 8-3-2006 05:28 PM
myipo minat dgn decoration dining dlm gambor pertama Long....cantik & sweet jek

mypo...kalau ada gambar2/info  mai ler kita share k
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 02:05 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 8-3-2006 11:39 PM
minggu depan baru dining table baru sampai...
tenkiu long..at least dah dapat idea skett..


timakasih daun keladi..dah dapat dining baru..posing ler sini:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2006 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by long at 9-3-2006 02:05 AM


timakasih daun keladi..dah dapat dining baru..posing ler sini:cak:


Kata cina kedai tempat akak nak beli dining table, orang cina suka letak cermin di dining room...lagi besar lagi bagus sebab kalau ikut fengshui, cermin tu akan reflect makanan yang dihidang atas meja jadi makanan jadi doublelah.  Kira feng shui baguslah tu...:bgrin:

Tapi akak taklah percaya bebenda tu semua.  Rezeki semua di tangan Allah...bukan cermin.  Cuma kebetulan dining room baru akak ada full wall mirror.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2006 07:43 PM | Show all posts
Long...

Model home ni apa dia ..cantik2 ler!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2006 12:17 AM | Show all posts
Originally posted by meya at 9-3-2006 07:43 PM
Long...

Model home ni apa dia ..cantik2 ler!


model home (rumah contoh)  ni dibuat dikawasan perumahan baru....biasanyer rumah2 ni dibuat 2 - 3 bijik oleh diferent contractor tu yang derang  buat interior/exterior  cantik2 utk mengkelabui mata serta menarik perhatian pengunjung.... banyak juga long tepek kat H&L ni..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 12:42 AM | Show all posts
kat sana punya model home perhiasan dgn perabot nampak grand2....tapi kat sini kalau gi tengok model home punya furniture ntah apa2....tak nampak exclusive pun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 01:48 AM | Show all posts
I SAY MAN...GAMBO MANA?? GAMBO? ALAA LETAK LAA GAMBO AKK NK TENGOK.

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 06:49 AM | Show all posts


Ini adalah DINING kat Show House di Proton City.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 07:47 AM | Show all posts
Originally posted by KakFie at 9-3-2006 09:04 AM


Kata cina kedai tempat akak nak beli dining table, orang cina suka letak cermin di dining room...lagi besar lagi bagus sebab kalau ikut fengshui, cermin tu akan reflect makanan yang dihidang at ...


kalau bilik tu kecil, simpan cermin especially yang memanjang akan nampak besar dan luas bilik tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 08:13 AM | Show all posts
Originally posted by chempaka_ku at 10-3-2006 07:47 AM


kalau bilik tu kecil, simpan cermin especially yang memanjang akan nampak besar dan luas bilik tu.....

Cermin macam ini?? Chempaka_ku
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 11:48 PM | Show all posts
itu cermin pintu/jendela kaca ke nice? maksud chemp macam cermin untuk cermin muka tu.....horizontal or vertical.......
actually my dining room ada pintu kaca kurang lebih macam yang nice post tu, dua daun pintu, warna putih....i like sebab bilik tu nampak lapang dan boleh nampak kehijauan di luar....
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2006 09:49 PM | Show all posts
Originally posted by long at 9-3-2006 02:05 AM


timakasih daun keladi..dah dapat dining baru..posing ler sini:cak:

boleh ajer long..
tapi kena tunggu laaa...
dah sampai dah kemarin..
tapi alas plak takde lagik...
nanti2 laa bila sempat dan dah decorate cun2..akan ku post..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 08:16 PM | Show all posts
Originally posted by long at 29-11-2005 02:13 PM



suka yang ini.. bila la nak ada umah sendiri nih :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 08:30 PM | Show all posts
Originally posted by chempaka_ku at 10-3-2006 11:48 PM
itu cermin pintu/jendela kaca ke nice? maksud chemp macam cermin untuk cermin muka tu.....horizontal or vertical.......
actually my dining room ada pintu kaca kurang lebih macam yang nice post tu, ...


Itu adalah di antara FUNGSI cermin, chempaka_ku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 09:44 AM GMT+8 , Processed in 0.189015 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list