CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 1-3-2007 08:34 AM | Show all posts
Originally posted by muffinxe at 1-3-2007 08:17 AM
ghostie,

kat mana cari meja japang tuh?, ni kita panggey kotatsu, kalau pure japan nya ada filamen pemanas bwh meja tu, letak ngan futon, tido best..

me ada jumpa kat nilai 3 utk saiz bias ...


Assalamualaikum muffinxe,

Selamat Datang di ucapkan.
Agar kehadiran miker akan memeriahkan lagi BOD ini.

Teman beli kat Slim.
RM150 sahaja.

Idak ler dari kayu solid molid tapi dari plywood.
Tapi finishing dier cantik............lum mampu nak beli cermin di kedai cermin yg murah tu.
Harga yg dier letak.....RM400+ yg setebal 8mm.(kalau tak salah teman laaa)

Tapi memang kami berkenan dgn yg ini.
Murah n kemas.

Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 09:54 AM | Show all posts
Nice ghost cantek ar ur dinning room... may i see ur living room lak...

niceghost ~ baru paste kat Thread Living

[ Last edited by  niceghost2005 at 2-3-2007 09:20 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 02:49 PM | Show all posts

Reply #198 niceghost2005's post

Lawa meja makan ni dgn Chandelier nyer lagi.
Simple, warm and inviting.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 02:58 PM | Show all posts

Reply #198 niceghost2005's post

wahhhh.... suka la ng..

cantik.. n nampak unik..

lagi2 ngan chandelier n cermin tu..

wahhh... romatika d amoi rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 03:15 PM | Show all posts

Reply #198 niceghost2005's post

niceghost kat ne beli cermin tu cantik la.. awak pasang cermin tu ikat empat penjuru ker atau awak pasang kat bhg atas je (macam pasang frame tu).. awak paham tak maksud saya?hehehe.. sori kalo awak tak paham...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 03:37 PM | Show all posts
Originally posted by dafodil at 1-3-2007 03:15 PM
niceghost kat ne beli cermin tu cantik la.. awak pasang cermin tu ikat empat penjuru ker atau awak pasang kat bhg atas je (macam pasang frame tu).. awak paham tak maksud saya?hehehe.. sori kalo a ...


Of course teman faham, dafodl

Olih kerana cermin ini agak berat......
Ciner tu letakkan 2 tempat utk di screwkan ke dinding.

5 kaki x 2 1/2 kaki

p/s teman beli kat Kajang, depan Balai Polis RM90 sahaja se unit

[ Last edited by  niceghost2005 at 2-3-2007 10:54 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 10:52 AM | Show all posts

Reply #199 niceghost2005's post

Thanks nicey-ghostie for the elaboration,

Seems there are more disadvantages. With the kids around, looks like it's better for me  leave the dining table alone...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 1-3-2007 08:34 AM


Assalamualaikum muffinxe,

Selamat Datang di ucapkan.
Agar kehadiran miker akan memeriahkan lagi BOD ini.

Teman beli kat Slim.
RM150 sahaja.

Idak ler dari kayu solid molid tapi d ...



Hai NG....
Cantik u nyer dining hall  tu....
Berkenan kat meja tu....Harga pun ok...Baru beli ker dah lama
Bukan apa, kalu dah lama mesti skrg ni harga di dah mahal skit kot..
Beli kat Slim....maaf tanya kat mana tu?...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 02:24 PM | Show all posts
Originally posted by ralphlauren at 2-3-2007 12:48 PM



Hai NG....
Cantik u nyer dining hall  tu....
Berkenan kat meja tu....Harga pun ok...Baru beli ker dah lama
Bukan apa, kalu dah lama mesti skrg ni harga di dah mahal skit kot..
Beli  ...


Hai ralphlauren,

Macih......
Teman beli kat Slim River pada bulan Disember yg lepas.

Harga yg di letak ialah RM180.
Kat Kedai Perabut Yap.(ada 2 kedai perabut Yap sahaja di situ)
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2007 10:24 AM | Show all posts
dining
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2007 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 2-3-2007 02:24 PM


Hai ralphlauren,

Macih......
Teman beli kat Slim River pada bulan Disember yg lepas.

Harga yg di letak ialah RM180.
Kat Kedai Perabut Yap.(ada 2 kedai perabut Yap sahaja di situ) :l ...


Kat Slim River...jauh nyer..
NG .....ada perasan x kat mana2, yg mcm tu..& of course harga pun setara tu...
btw NG dok area mana..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2007 01:06 PM | Show all posts

Reply #210 faraway's post

cantik....
leh nampak pemandangan luar!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2007 09:17 PM | Show all posts
Originally posted by eima80 at 6-3-2007 12:06 AM
cantik....
leh nampak pemandangan luar!!!!!!!!!

sebab tu letak kat situ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 08:39 AM | Show all posts

Reply #208 ralphlauren's post



ghostie,

i dah pi kedai cermin tu, so ni dia sbb tinggal 1 aja, jadi almari solek aja,

sebelum ni nak buat dressing table total rm500++,

merayau keliling puchong jumpa drawer kecik ni, tawar dapat rm130,

harga cermin rm90, total rm220



ni area dining, tak siap lg, temporary belakang tu letak frame gambaq aja, nak beli cermin takda budget lg,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 08:47 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost2005 at 1-3-2007 06:49 AM


Assalamualaikum n selamat pagi semuer,

Ini adalah my dining.
Ruang kecik...........so teman taruh meja ...



YANG NI MACAM IDEA MENARIK UNTUK RUANG YANG KECIK MACAM RUMAH VIMASH.. HEHEHE..TQ
Reply

Use magic Report

jati This user has been deleted
Post time 7-3-2007 09:00 AM | Show all posts
wau cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 11:39 AM | Show all posts
Originally posted by faraway at 3-3-2007 10:24 AM
dining



wooo....
kalau candle light dinner kat sini...best, sambil menikmati pemandangan malam... tentu romantika diamor punya...
lauk tak sedap pun akan jadi sedop punya
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2007 11:04 PM | Show all posts
Originally posted by agar2 at 6-3-2007 10:39 PM



wooo....
kalau candle light dinner kat sini...best, sambil menikmati pemandangan malam... tentu romantika diamor punya...
lauk tak sedap pun akan jadi sedop punya

heheh itulah motif nya.. sambil makan tenguk luar, tak sedar makan sampai habis...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2007 11:12 AM | Show all posts

meja makan ANDa

nak tanyer mod.topik meja makan dah ader ker?atau samer ngan dining hall...kalau lom mehlah share contoh meja makan yg ader nie.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2007 11:56 AM | Show all posts
Nanti Intan tepek tempak Intan makan hari2... Intan makan kat bar dapur jer... sambil makan sambil sambil tengok mak intan masak hehehee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 05:40 AM GMT+8 , Processed in 3.049457 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list