CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2731|Reply: 8

treatment nak bagi ada susu

[Copy link]
Post time 2-12-2006 12:14 AM | Show all posts |Read mode
angel nak dapat baby next month. Angel plan nak jadikan dia anak susuan so dalam masa 2 tahun ni angel kena  breastfeed dia.. persoalannya angel ni belum kawen lagi dan tak pernah pregnant... so apakah treatment yang perlu angel buat nak bagi ada susu supaya angel dapat breastfeed my baby nanti?

Tolong advise :tq:

p/s: Mod, kalau thread ni tak sesuai kat sini please move to relevan board yer.... :tq:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2006 03:25 PM | Show all posts
uih... pelik gak kes nih. so baby tu anak org lain ker?

actually kalo nak bagi ada susu.. ada benda kena pakai tu. mula2 kena makan ubat utk penghasilan susu.. pastu initial start pakai susu formula dulu. kena pakai ada benda tu.. means the baby will get the formula milk from a tube placed near your breast. so.. kira stimulating the breast to produce milk la. erm.. cara nih memang leceh dan susah.. tapi kalau betul2 nekad.. boleh. sebab ramai gak yg berjaya buat cara camnih. eventually bila dah ada susu sendiri takyah pakai benda tu lagik.

for more info.. bleh tanya doktor ataupun kaunselor penyusuan. kat UH ada. erm.. satu lagik bleh tanya kak rita.. gi kat http://www.momslittleones.com dia boleh bantu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2006 09:47 PM | Show all posts

Reply #2 ira79's post

thanks ira :tq:

angel nak gi tanya..
dulu ada buat treatment tapi doctor bagi folic acid jer.....

anyway thanks for the info
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2006 10:24 PM | Show all posts
haah cuba tanya kak rita momslittleones tuh..kalo nak search on net try on adoptive breastfeeding or induced breastfeeding...yg kite tau kalo medela tuh ada satu gadget nih...kite isi susu formula dlm mende alah tuh then ada mcm salur kecik ltk kat breast...cara nyusu mcm breastfeeding..lg satu gaks bleh try search kat lalechue(adui,..tak reti nak eja nih)
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2006 12:45 AM | Show all posts
Originally posted by lost_angel at 2-12-2006 12:14 AM
angel nak dapat baby next month. Angel plan nak jadikan dia anak susuan so dalam masa 2 tahun ni angel kena  breastfeed dia.. persoalannya angel ni belum kawen lagi dan tak pernah pregnant... so ap ...

...eerr...i dont think that is possible lerr...there is no medication yang bley induce breast milk production in a non-pregnant woman...at least not that i noe of laaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2006 04:28 PM | Show all posts
caner ek... penah dengar pasal makan pil utk hasilkan susu. but not sure of that.
ada one kes dlm citer CSI, remaja perempuan tu lactating. means, dia terlalu inginkan anak, so badan adjust to produce hormon lactation. perempuan tu still virgin.

apa pun, niat suci lost_angel tu garlic sokong. jaga baby baik2. ada org main buang aje baby dlm plastik hitam jatuh berkecai...terhiris hati tgk berita aritu. kejam.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-12-2006 04:35 PM | Show all posts
Originally posted by honeybee1802 at 6-12-2006 10:24 PM
kite isi susu formula dlm mende alah tuh then ada mcm salur kecik ltk kat breast...cara nyusu mcm breastfeeding..lg satu gaks bleh try search kat lalechue(adui,..tak reti nak eja nih)


honeybee...la leche ke? ehehe garlic pun xreti sebut...tp leh baca kat website ni
http://www.lalecheleague.org/
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2006 02:46 AM | Show all posts
kalau ramas ramas bukan boley kuar sendiri ker??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2006 11:25 AM | Show all posts

Reply #8 jimbait's post

Pengeluaran susu dikawal oleh hormon prolactin...so kalau u tak hamil agak susah nak buat ia keluar susu. Kecuali ada cancer dalam otak yg mengeluarkan banyak hormon prolactin.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 05:00 PM GMT+8 , Processed in 0.067345 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list