CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4227|Reply: 14

Avorax Shield & Anti Spyware : software mesti install!!!

[Copy link]
Post time 18-6-2006 03:34 AM | Show all posts |Read mode
aku tak penah suggest apa2 software kat sini. for the first time aku nak suggest 1 software.

http://www.arovaxshield.com/download.php

prerequisite: make sure pc tak dak apa2 malware. scan dgn spybot & anitivirus.

lepas install, boleh la disable almost semua filter kat firewall, except maybe netbios (in case korang tak sedar2 lagi tak der guna netbios kat interface yg connect ke internet, tapi still tak nak disable netbios, ini lah masa yg sesuai utk sedar & disable netbios or block port 445). spybot dgn spyware blaster pun boleh buang. antivirus just activate utk scan executable, dll & OLE. as a matter of fact, kalau disable antivirus, bila virus tu start infecting, benda ni boleh bagitau which is very amazing. tapi kira dah terlambat ler kalau virus dah start infect kan. so enable jer lah 1 function kat anitivirus. function lain mcm scan mail, network & p2p boleh disable. aku dah test. dia boleh notify masa nak masuk.

yg buta I.T. tu jgn risau, download, double clik, next, next, next sampai habis, pas tu klik pangkah. tak yah set apa2 pun. even moderator forum cari pun tak akan ada masalah nak install & guna benda ni.

aku dah try seminggu. bila aku dah cakap aku try tu, maksudnya mmg aku test betul2 lah masuk semua site blue yg ada juta2 pop up, auto accept dcc kat mirc, saja2 guna outlook express pas tu disable antivirus kat server, off firewall, etc. confident lah benda ni bagus.

[ Last edited by  bzzts at 25-8-2006 12:09 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2006 09:52 AM | Show all posts
hmmm .........
speechless ....
Reply

Use magic Report

joetbg_x This user has been deleted
Post time 21-6-2006 12:42 PM | Show all posts
Avorax Shield ni sebagai pelengkap je. Jgn uninstall/disable features antispyware & firewall.
Avorax ni mcm "firewall" utk OS je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2006 01:25 PM | Show all posts
firewall yg ke dua ker maksud nyer ......???
Reply

Use magic Report

joetbg_x This user has been deleted
Post time 22-6-2006 12:54 PM | Show all posts
firewall yg biasa tu kawal program yg nak guna Internet.
Avorax ni plak kawal program yg nak tukar setting Windows.
cara kawal serupa je, Accept & Reject. kita yg decide.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2006 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by joetbg_x at 22-6-2006 12:54 PM
firewall yg biasa tu kawal program yg nak guna Internet.
Avorax ni plak kawal program yg nak tukar setting Windows.
cara kawal serupa je, Accept & Reject. kita yg decide.



ooo gitu ..
br paham .........
makasih ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2006 03:13 AM | Show all posts
Emow Emow Emow...
ermmm best gak software nie...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2006 03:58 AM | Show all posts
aku kalau sayap ataupun apa porumer yg lagi satu tu yang location dia kat CERT tu... suggest download dan cuba... aku pasti akan cube.... :ah:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-7-2006 12:23 PM | Show all posts
pakai je norton
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2006 12:26 PM | Show all posts
ehhhbetul ke ejaan tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2006 12:28 PM | Show all posts

Reply #1 sayap's post

agak2 network virus bleh bobos tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2006 01:18 PM | Show all posts

Reply #11 neotoxin's post

bobos = bolos ker tox?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by neotoxin at 9-7-2006 12:28 PM
agak2 network virus bleh bobos tak?

bukan ke internet masuk melalui network? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2006 10:35 AM | Show all posts
ada apa beza dgn software ni tak: http://winpooch.free.fr/home/index.php
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2006 12:13 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:27 AM GMT+8 , Processed in 0.107401 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list