CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: bby2124

MERGED - aircond

  [Copy link]
Post time 19-6-2007 01:44 PM | Show all posts
Beli le jenama Jepun .. gerenti ok punya ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2007 09:17 PM | Show all posts
Originally posted by mdmee at 19-6-2007 01:44 PM
Beli le jenama Jepun .. gerenti ok punya ..

:setuju:  pas tu compressor letak tempat yg ley kena ujan
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2007 07:36 AM | Show all posts

Reply #187 marisa_anuar's post

marisa,


hahaha...ari tu i ader hntr msg kata CONFIRM YORK!!! but sampai kedai jadik lain....HAHHA!!  this is due to nak cukup kan limit credit card nak buat flexi-pay, so i end-up beli

Hitachi (1hp) - RM1050
FujiAire (1hp) - RM950

I bought 2 jenis berbeza coz hitachi punye compressor walaupun 1hp tapi lebih power compare to other brand yg i tgk kat situ, so i beli tu utk master bedroom.  the other 1 i beli utk 2nd room.  So for now not bad la.  Jarang2 pakai nye pun coz skrg ni musim hujan, i bukak tingkap sana sini banyak angin yg masuk, nyaman gak..ok la...thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2007 07:44 AM | Show all posts
Originally posted by bhc_keorange at 21-6-2007 09:17 PM

:setuju:  pas tu compressor letak tempat yg ley kena ujan



masa pasang air-cond ari tu aku siap tanya bapak aku, eh nanti kan compressor ni kena hujan, bapak aku pun cakap la, sapa kata compressor tak leh kena hujan?? aku pun diam je la..he..he..cuak tak pepasal
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2007 11:02 AM | Show all posts
Originally posted by Airis at 19-6-2007 10:43 AM


RD, aku nak tanya lah.. utk ruang square sebesar 20x25 ft, ko rasa aircon 1.5 HP cukup tak? kitaorg selalu letak temperature dlm 19' camtu.. pasang dr kul 9 mlm sampai dekat 7 pagi the next m ...



Lebih kurang bil umah aku je. Baru sampai ni around RM122. Bukan setakat aircond je, kipas, water heater, cooker hood, fridge, iron, microwave, water dispenser, vacuum,.....etc etc...segala mak nenek yg pakai letrik ni menyumbang kpd bil...

so...aku rase pilihan panasonic inverter aku ni okesss laaaaa...cume yg 1.0HP takde jenis inverter...kene amik yg biase jer...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2007 11:05 AM | Show all posts

Reply #203 hike80's post

baguslah kalo mcm tu...
brand apa2 pon x kesah...asalkan bole menyamankan
kita sekeluarga...betul tak...he..he...he.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2007 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by marisa_anuar at 22-6-2007 11:05 AM
baguslah kalo mcm tu...
brand apa2 pon x kesah...asalkan bole menyamankan
kita sekeluarga...betul tak...he..he...he.....


hhmm btul tu, pemasangan pun rm120 je not bad la, cuma frust coz air-cond yg hike bawak dari rumah lama, lepas service masih sejuk la, cuma light indicator dier dah x nyala....ingat nak panggil org air-cond tu balik tgk kan..tapi x tau lagi la bilanye
Reply

Use magic Report

LinDan This user has been deleted
Post time 22-6-2007 10:22 PM | Show all posts
Originally posted by mdmee at 19-6-2007 01:44 PM
Beli le jenama Jepun .. gerenti ok punya ..



u yakin dgn product Jepun yeh









      DARSITA berkelakuan babi kerna sesuka dia je kunci thread.
  That why kita lihat DARSITA sentiasa di hina, di maki, di cerca.
                    Memang SIAL le DARSITA.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2007 04:24 PM | Show all posts
survey punya survey..last2 yg ni paling ok and affordable hehhe

ada     *  e-ion Air Purifiyng System with Patrol Sensor
    * Advanced Powerful
    * Super Quiet

    * Blue Fin Condenser
    * Random Auto Restart



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 12:32 AM | Show all posts

Servis Air Cond

Ada sape2 yg ade bad experience tak dgn mane2 orang yang buat servis aircond ni?

Mana la tahu buleh sharing2 so dat org lain tak kene tipu/aniaya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 10:44 AM | Show all posts
Aiseh,

takde sorang pun yg servis air cond?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 10:19 AM | Show all posts
mr bertz, saya tak de experience service aircond ni.. tapi saya kenal la org yg bley aircond.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2007 01:10 PM | Show all posts
dalm deko bersama eric tu ader LG air cond.. bagus ker?.. bil letrik plak mcm maner?.. eco saving tak?.. ader saper2 gune LG tak.? aper comment..

skrg nie nak pasang aircond kat umah.. mmg tahu yg terbaik panasonic.. tapi biler tgk cantik deko nyer leh pilih2 kale.. tu nak tanyer.. performance mcm maner? ok ker?.. secantik rupenyer ker,,,, LG Aircond. any comment..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2007 09:48 AM | Show all posts
Originally posted by mdmee at 19-6-2007 01:44 PM
Beli le jenama Jepun .. gerenti ok punya ..


Iye ke??Pernah pakai Fujitsu..brand jepun kan ni..Hehe tapi rosak..Ni kat bilik my lil brother..Tapi kat bilik kita n mak..Okey je pakai Fujitsu ni..Then tukar brand acson kat bilik adik tu..ekceli tak kesah sgt..Janji nyaman je sudahlah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2007 12:06 PM | Show all posts
Originally posted by whiteberry at 27-7-2007 09:48 AM


Iye ke??Pernah pakai Fujitsu..brand jepun kan ni..Hehe tapi rosak..Ni kat bilik my lil brother..Tapi kat bilik kita n mak..Okey je pakai Fujitsu ni..Then tukar brand acson kat bilik adik tu.. ...



Majoriti of electrical appliances(including air-con) sekarang ni yg memang dulu terkenal dek kerana 'made in japan' nye bukan lagi made in japan.

Simple example;

-Fujiaire, Fujitsu.-------nowadays assembly buat kat china & taiwan aje.
-Panasonic ------ fully made in malaysia..

due to human cost, most of the appliances dipasang dinegara negara yg menawarkan kadar buruh yg murah, seperti china & taiwan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2007 12:33 PM | Show all posts
razzs pernah cuba toshiba, tapi hampeh...now baru tukar ker carrier..best banget..sejuk betul selalu turn ke eco mode jer....sejuk sgt....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-7-2007 03:36 PM | Show all posts
last weekend survey ke 5 kedai sebab nak pasang aircond kat living room.. Target 1.5 HP.. Dari 5 kedai tu, 3 promote suruh amik Mitsubishi, 1 cakap Hitachi and 1 lagi promote Panasonic.. Setiap kedai minah akan tanya, brand mana yg paling bagus.. and dapat jawapan Mitsubishi yg paling banyak org kedai cakap bagus.. Kebanyakan nye cakap sebab jimat letrik.. ada warranty for compressor for 7 years, paling senyap and ada function Easy Clean.. Ingat dah plan esok nak pi book Mitsubishi.. Tapi forummers kat sini ramai kata Panasonic.. Hmm.. kena pi survey lagi ler nampaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2007 12:14 PM | Show all posts

Reply #215 MinahKarat's post

yup.. the best panasonic... I tanye sendiri tokeh aircond n dia mmg dah lama dalam bidang nie about 20 years... dia kata the best panasonic.. n senang nak servis.. 2nd york.. tapi panasonic senyap lagi compare ngan york.. kipasnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 05:53 PM | Show all posts
ada saper2 penah pakai sharp plasmaclustr tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2007 07:42 AM | Show all posts
Cost pulak? apa macam?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 12:33 AM GMT+8 , Processed in 1.858844 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list