CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dideal_2004

[MERGED] All About SET (SUPPLEMENT) SEMASA BERPANTANG

[Copy link]
Post time 1-3-2006 03:49 PM | Show all posts
hehe..masa bersalin anak pertama dulu, amik set jamu biasa, tapi kampung punya laa..ubat periuk & jamu2..pastu minum jelly gamat & pati ikan haruan utk cepat sembuh luka tuh. plus ubat spital lagiks. takde masalah..boleh jek.  

la ni amik salindah masa pregnancy, masa anak 1st dulu tak amik.  dah cakap dgn mom salindah dah masuk set utk lepas bersalin, tapi dia bertegas suruh makan set jamu biasa gak.  bidadari nih lepas baca kat sini baru tau khasiatnya, teringin lak nak cuba.  hehe.

arysa, kita masa dalam pantang memang takleh nak baring & tido jek.  my mom jaga, langsung takleh tido siang2 hari ni.  baring ni lagiii laa...malam2 pun tak baring, duduk bersandar jek lelapkan mata.

[ Last edited by Vvenus at 1-3-2006 03:51 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-3-2006 04:37 PM | Show all posts
tak kisah cuma kalau boleh hadkan jenis jamu yg berbeza

contoh

amik set bersalin tropical herb
amik bidadari

jgn le amik set bersalin sampai 2 jenis

cuma yg pasti jarakkan pengambilan setiap ubat2 tuh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2006 01:49 AM | Show all posts
Originally posted by Vvenus at 1-3-2006 03:49 PM
hehe..masa bersalin anak pertama dulu, amik set jamu biasa, tapi kampung punya laa..ubat periuk & jamu2..pastu minum jelly gamat & pati ikan haruan utk cepat sembuh luka tuh. plus ubat spit ...



ibu-ibu mcm tu la.. lebih percaya kpd ubat bersalin atau jamu yg ada manjakani, akar fatimah...

so since dah beli bidadari nih, at least dpt juger ler Vvenus khasiat semua tu

opppp jgn lupa guna sudu plastik ekk.. lupa lak kak di nak pesan
bidadari nih homeopati based
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-3-2006 10:42 PM | Show all posts
SATU LAGI SUPPLEMEN YG BOLEH DIAMBIL ESP UNTUK IBU YG C-SECT





AMAZING HONEY

Produk istimewa yang dikompsisikan dengan 9 ramuan semulajadi terpilih yang diilhamkan daripada kitab-kitab perubatan tradisional mamapu membina emunisasi badan dan membina kembali usus. Gabungan herba-herba terpilih di dalamnya juga mampu membantu masalah gastrik , luka dalam perut dan pembedahan, asma, kelesuan, batu karang, tenaga seksual dan lain-lain. Selain kegunaan untuk membina kesihatan badan, ia juga sangat berkesan membantu mengurangkan lemak dalam tubuh. Amazing juga memberi tenaga segera akibat kehilangan tenaga dari proses penurunan berat badan/diet.


AMAZING dikomposisi dengan 9 sumber semulajadi yang berkhasiat:-

Madu Asli
Madu asli dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang, membantu melegakan pembuangan air besar dan menenangkan fikiran membantu merawat luka.

Abu Hurairah r.a. meriwayatkan Rasulullah S.A.W. pernah bersabda, `Barangsiapa yang menjilat madu tiga pagi dalam sebulan, dia tidak diserangi penyakit teruk/kronik'



Dong Quai
Banyak tumbuh secara liar di Asia, ianya ditanam secara meluas untuk tujuan perubatan di Cina dan di Jepun, di mana kebanyakan wanita mengambil setiap hari untuk mengekalkan kesihatan yang baik secara menyeluruh. Secara amnya, Dong Quai dipercaya dapat mengekalkan uterus yang baik dan dapat mengawal putaran haid. Sejak turun-temurun, Dong Quai telah digunakan untk menghindar dari masalah haid dan putus haid. Walaupun Dong Quai bukanlah jenis yang terglong dalam herba yang mampu merendahkan tekanan darah, tetapi ia ada kesan ini kerana telah meluaskan urat-urat darah. Justeru memudahkan jantung mengepam darah ke seluruh tubuh. Herba ini juga kaya dengan Vitamin B12 dan mempu membina semula sel-sel darah merah.



Dang Shen
Digunakan bagi memberangsakngkan imunisasi tubuh, menambah sel darah merah dan putih serta memperbaiki sistem peredaran darah dalam badan.



Kurma Merah
Dalam bidang perubatan tradisional cina, kurma merah digunakan untuk menguatkan fungsi paru-paru dan jantung sebaik memmelihara perut dan limpa. Kurma merah juga membantu menormalkan tekanan darah. Kajian Khasiat Sedunia mendapati kurma merah amat kaya dengan Vitamin C, yang mana bagus untuk kesihatan yang baik. Antara kelebihan lain menunjukkan kurma merah ini mampu membekalkan oksigen ke otak bagi menguatkan ingatan. Dalam formula herba pula, ia mampu meningkatkan pengaliran darah. Amat sesuai untuk mereka yang aktif.


Minyak Habatussauda
Hadis Riwayat Bukhari & Muslim ~ `Tetaplah kamu dengan Al Habatussauda, kerana di dalmnya terdapat ubat bagi segala penyakit kecuali maut'

Daripada kajian didapati tidak kurang daripada 50 penyakit boleh diubati dengan Habatussauda dan tidak kurang 25 penyakit boleh disingkirkan melalui pembuangan air besar, air kecil, ruam, peluh, kahak dan tahi mata. Habatussauda terbukti sangat baik untuk merawat Lelah/Asma, membuang angin, membina sistem imuniti badan, membantu merawat luka dalam perut serta agen antibodi semulajadi yagn sangat baik.


Buah Tin
Amat baik bagi membina dan menguatkan buah pinggang serta meningkatkan tenaga.



Ubi Jaga
Herba warisan turun temurun yang sangat baik untuk melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan tenaga lelaki dan wanita.



Kismis
Menjana kecerdasan minda dan meningkatkan tenaga.



Buah Zaitun
Kebaikan ekstrak buah zaiton dapat membantu menghadam dan meningkatkan metabolisma badan serta mampu menstabilkan hati.




ANTARA LAIN FUNGSI AMAZING ADALAH :-

1. Membantu menyembuhkan luka2 pembedahan dan luka2 lain di dalam perut

2. Amat berkesan untuk ibu2 selepas bersalin di mana ianya memulihkan fungsi sistem peranakan

3. Ianya sesuai diamalkan oleh mereka yang bermasalah lumpuh kerana stroke

4. Mampu merawat sakit Asma/ Lelah

5. Penahan sakit tanpa rasa mengantuk dan tidak menyebabkan ketagihan

6. Bahan penahan gatal (anti-hestimin) alergi pada makanan laut

7. Sangat baik dan berkesan untuk sakit sendi, otot, rheumatik, arthritis dan anti-radang

8. Mempercepatkan pemulihan tenaga dan mengelak keletihan

9. menyembuhkan Ulcer gastrik dan pendarahan usus

10. mengurangkan simptom buasir dan pendarahan

11. meredakan resdung/sinus

12. Melancarkan perjalanan darah dan membantu menurunkan tekanan darah

13. Merangsang kecantikan kulit sambil memperlahankan kedut pada kulit (awet muda)

14. Mengawal kencing manis (mengurangkan paras gula dalam darah)

15. Mengatasi masalah sakit dada, kudis dan sakit belakang

16. membantu penghadaman

17. Meningkatkan kecerdasan minda dan membantu tumbesaran kanak2

18. Sangat baik untuk melancarkan fungsi buah pinggang

19. Membantu masalah batu karang

20. Mengawal nafsu makan dan membantu memecahkan lemak badan dan membantu menurunkan berat badan

21. Menenangkan fikiran




Cara penggunaan :

Bancuhkan 1 sudu Amazing dengan 1 cawan air suam. Diambil sebelum sarapan dan sebelum tidur.

[ Last edited by  dideal_2004 at 6-7-2006 05:26 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2006 10:36 AM | Show all posts
bidadari ni bleh ganti jamu bersalin yang biasa ke...nak mkn jus ni satu senang...nak telan jamu, susah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2006 01:46 PM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 13-3-2006 10:42 PM
SATU LAGI SUPPLEMEN YG BOLEH DIAMBIL ESP UNTUK IBU YG C-SECT

AMAZING HONEY

Produk istimewa yang dikompsisikan dengan 9 ramuan semulajadi terpilih yang diilhamkan daripada kitab-kitab p ...


kak di

rasanya bidadari yg cik dee beli haritu dah nak habis - all the 3 bottles... sebab makan tak tinggal 1 botol tahan about 2 weeks - 2 sudu pagi, 2 sudu malam... so 3 botol 6 minggu la... pantang lagi 2 minggu habis so now ni ada lagi 1 botol cam tu...

ni amazing honey ni cam ne nak dapat? baper rege? please pm cik dee can ahh? beria2 beno nak baik from luka c-sect ni... also, boleh makan sekali ngan bidadari ke? or makan satu2?

makacihhhh :tq:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2006 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by cik_dee_na at 14-3-2006 01:46 PM


kak di

rasanya bidadari yg cik dee beli haritu dah nak habis - all the 3 bottles... sebab makan tak tinggal 1 botol tahan about 2 weeks - 2 sudu pagi, 2 sudu malam... so 3 botol 6 minggu la. ...



pehhh kiut le baby u tuh

yg amazing boleh makan serentak ngan bidadari even dua-duanyer madu tapi functionnyer agak berlainan
nanti kita PM rega
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-3-2006 03:15 PM | Show all posts
Originally posted by pink_frog at 14-3-2006 10:36 AM
bidadari ni bleh ganti jamu bersalin yang biasa ke...nak mkn jus ni satu senang...nak telan jamu, susah...


boleh la nak ganti ubat bersalin sebab kandungan lengkap
drpd tak makan ubat bersalin langsung at least amik bidadari pun ok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-3-2006 10:06 PM | Show all posts
jauh ke bawah topik nih
sape-sape belum merasa bidadari baik ler try esp yg baru lepas pantang
kang rugi tak terai
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2006 09:39 PM | Show all posts
hhmmm...baru start mkm bidadari...MIL yg pekenalkan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 10:39 AM | Show all posts
mcm teruja jek nk try bidadari nih....betul ke bagus utk dptkan baby...? saya nie dah sethn lebih kawen x dpt anak lagi.....tuh yg teruja bile ade produk2 camne......boleh beli ngan kak d ke..?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2006 11:18 AM | Show all posts
Originally posted by slash_kierakoul at 4-4-2006 10:39 AM
mcm teruja jek nk try bidadari nih....betul ke bagus utk dptkan baby...? saya nie dah sethn lebih kawen x dpt anak lagi.....tuh yg teruja bile ade produk2 camne......boleh beli ngan kak d ke..?



Insya Allah
ramai juger kawan2 akak yg amalkan pastu pregnant anyway itu semua rezeki drNye
amalan mengambil  bidadari mampu menyihatkan rahim

boleh kalau nak ode ngan kak di
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 11:45 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 30-3-2006 10:06 PM
jauh ke bawah topik nih
sape-sape belum merasa bidadari baik ler try esp yg baru lepas pantang
kang rugi tak terai


nih bidadari nih tak sama ker ngan product amazing honey tuh?
what is the best product slps bersalin thru c-sect?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 11:58 AM | Show all posts
Originally posted by slash_kierakoul at 4-4-2006 10:39 AM
mcm teruja jek nk try bidadari nih....betul ke bagus utk dptkan baby...? saya nie dah sethn lebih kawen x dpt anak lagi.....tuh yg teruja bile ade produk2 camne......boleh beli ngan kak d ke..?


cuba la...bgi sesapa yg belum cuba tu..maner laa..tau bleh preg. sya pun dh tersangkut lepas ambik bidadari ni...ingat xnak tambah dh..maklum ler..'rakyat dlm umah' ni..dh ramai..hheheehehee..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-4-2006 04:58 PM | Show all posts
Originally posted by sofeya at 4-4-2006 11:45 AM


nih bidadari nih tak sama ker ngan product amazing honey tuh?
what is the best product slps bersalin thru c-sect?



tak sama function dia even dua-dua dr madu
kalau untuk luka dalaman selepas pembedahan elok amik amazing
kalau utk pemulihan lepas bersalin tanpa c-section amik bidadari memadai
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by pink_frog at 14-3-2006 10:36 AM
bidadari ni bleh ganti jamu bersalin yang biasa ke...nak mkn jus ni satu senang...nak telan jamu, susah...


YUP..ALHAMDULILLAH.. MASA ZA BERSALIN ANAK KE DUA ARI TU..BLN SEPTEMBER 2005, ZA CUMA MAIK BIDADARI DAN NU AGE SAHAJA.... ALHAMDULILLAH...CEPAT SEMBUH DAN ITA PUNYA BODY ALHAMDULILLAH.. NI BLN JULY NNT ADIK ZA AKAN BERSALIN PUN NAK BG DIA MKN BIDADARI DAN NUAGE NI....... MMG CEPAT SEMBUH.. LUKA KAT EHEM2 TUPUN ALHAMDULILLAH....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-4-2006 10:46 PM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 3-4-2006 09:39 PM
hhmmm...baru start mkm bidadari...MIL yg pekenalkan...


elok la tu, mmg tak rugi amalkan bidadari nih sama ada dalam pantang atau selepas pantang atau untuk supplemen harian
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 09:45 PM | Show all posts
errr...nak tanya, klau period bleh makan ka?... ka kena stop dulu?...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 08:32 AM | Show all posts

Reply #72 kancilbiru's post

kancil...kalau period tak leh makan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-4-2006 08:42 AM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 6-4-2006 09:45 PM
errr...nak tanya, klau period bleh makan ka?... ka kena stop dulu?...



mcm neesa inform
mmg time period, kena stop amik bidadari
sebab function bidadari nih mencuci rahim
so time period mmg darah kotor dikeluarkan,
tapi so far belum ada kes lagi la bila amik bidadari, period kuar terlebih pulak

tapi kalau dah last2 day tu boleh la start semula
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 06:13 AM GMT+8 , Processed in 0.068530 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list