CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: Cari-Azza

[LAIN-LAIN] Tahniah! Anchor SPM Kalahkan Drama Bersiri Korea, Mendunia Di Asean

[Copy link]
Post time 3-10-2021 09:55 PM | Show all posts
baju "sejuk" kuning ngan biru tu sama denganbaju kaklid zaman  akhir 80an dulu .. akak punya warna merah ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari-Azza replied at 3-10-2021 09:50 PM
uols mesti taste ala2 Kdrama kan, tu Hero Remaja, Nadhir Nasar

Se honest nya, meols dinch KDrama ke, KPop ke. Seriously. Me'ols geli tgk muka ala2 perempuan lembut2 gichew.
Tapi meols minat adik ni, sbb bakat dialah, chuols. Bkn sbb sepet matanya, hah gichewww.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes replied at 3-10-2021 12:58 PM
Bukan u je sis.. I pun mcm still cannot brain dalam citer ni, macam mana perempuan melayu di SMK b ...

betul..i sekolah kat kl.Sekolah pompuan lagi Sekolah i mmg budak melayu tak boleh pakai pinafore,baju kurung saja..time sukan pun budak melayu x boleh pakai seluar pendek.
Kalau pakai mcm Daiyan tu,masaklah ko..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
zaman sekolah aku ad je melayu yg pakai pinafore gitu.. one of them LJ. walaupun muke totok melayu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
anggapla utk tayangan antarabangsa, so buat2 moden pki pinafore bagai. tp seriuslah move to heaven kalah, berjurai2 air mata ak tgk.  citer ni ak ingat dulu ala2 bad genius.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 08:46 AM | Show all posts
hello reputz cari kelas corot, ko paham tak beza DRAMA BERSIRI dengan FILEM DAN WAYANG? nak kata bodoh mmg bodoh pun
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
jayjazz replied at 4-10-2021 12:51 AM
betul..i sekolah kat kl.Sekolah pompuan lagi Sekolah i mmg budak melayu tak boleh pakai pinafore,b ...

Exactly kan.. I pernah baca somewhere diaorg kata, cause bila orang luar tengok citer ni, takde la tengok baju kurung… so international marketable gitu.. but for me, it’s incorrect representation and worst, mcm encourage pulak orang2 perempuan melayu kat luar pakai pinafore kat sekolah…

Gitula pendapat ameteur I huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 09:59 AM | Show all posts
Deserved. Harap lebih ramailah lepasni local producer berani nak invest dalam drama/movie untuk teenagers especially pasal sekolah & related.

I mean kalau compare dari segi viral, this one dengan that one kdrama, I lagi prefer our kids support siri ni. Dia punya cerita pun ada good lesson.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jelah SMK dibenarkan utk pelajar melayu pakai pinafore, ikut sekolah jugaklah...
Salah satu sekolah iols n maybe becoz sekolah jenis campur bangsa, bukan pelajar melayu je ada
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 02:17 PM | Show all posts
pysharil replied at 3-10-2021 06:37 PM
lorr sejibik bad genius movie thailand...

u dh tgk ke crita ni???? xdelh sebijik sama dgn bad genius thai tu...yg sm je bdk pandai bg tiru jawapn...tu je yg sm...jln crite die berbeza...

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 4-10-2021 08:46 AM
hello reputz cari kelas corot, ko paham tak beza DRAMA BERSIRI dengan FILEM DAN WAYANG? nak kata bod ...

Bercukor ke hadrat elohim, moderator dah tegur, pening kepala akak dalam bod felem sekarang ni makin banyak pulak thread pasal drama bersiri, gue ingatkan felem-felem jah, rengsa yahamat yihhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kat mana i boleh tgk full series ni?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 02:49 PM | Show all posts
Ngah tengok juga drama ni berbulan selepas hype.  Cringe ya.  Mungkin sebab dah tua.

The best actor dalam drama ni semestinya Nadhir Nasar, Aedy Ashraf jauh bertiang tertinggal.

Jalan cerita boleh terima walaupun ada aje yang tak logik.  Tak payahlah bandingkan dengan Bad Genius, tak sama level langsung, macam langit dengan bumi.  BTW Ngah tengok Bad Genius siri & movie ya, to justify my comment.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-10-2021 11:26 AM
Sori tak tengok tv. Nganga.
Class of 2003 kau gile pakai macamtu.
Sri Damansara ke apa

skolah sy dulu pakai uniform mcm ni..yg form 6 la...yg muslim pun gigih pakai..tapi klu ada subjek berkaitan agama ;berbaju kurung la mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
7doors replied at 18-10-2021 10:41 PM
skolah sy dulu pakai uniform mcm ni..yg form 6 la...yg muslim pun gigih pakai..tapi klu ada subjek ...

I mean daiyan trisha shirt too tight dgn silikon boobnya.
Skirt ketat. Birah sangat nampak
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 03:55 AM GMT+8 , Processed in 0.073108 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list