CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12206|Reply: 80

Korang beli lagi tak surat khabar

  [Copy link]
Post time 8-8-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sekarang semua dah dihujung jari.. tapi surat khabar masih lg dijual.

Korang beli lg tak surat khabar? Atau dah lama dah tak membeli?

Mak beli surat khabar hanya utk buat alas meja makan saja semua surat khabar mak beli.. melayu, cina, tamil… janji surat khabar tu besar blh alas meja time mkn. Senang teruss buang aje.

Biasalah budak2 kann .. kalau mkn minum tak bersepah mmg tak sah..walau dah tua2 besar semua

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu hari2 beli. Skg tak lagi.

Baca online je berita skg. Berita TV pun tak tgk dh skg.
Di forum ni pun byk lagi berita menarik plus komen2 forumers. Best lagi baca
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
beli ari Ahad jer...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama tak beli..maybe beli kalau ada artikel yg melibatkan ahli keluarga ..

Parents i yg baca newspaper dari muka depan sampai ke balakang dulu pun dh x beli..diorang pun fully online
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
parents i still beli..tiap2 hari, sinar harian..banyak kegunaan newspaper lama ni nak buat lapik itu ini.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Beli hari Ahad jer. Dah abeh baca boleh buat bungkus pad
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-8-2021 12:16 PM | Show all posts
iols beli hari2 utk office iols. tapi skang byk kedai pon dah tak jual surat khabar
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu ya abah beli
sekarang takde dah
layan berita2 tv jah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah x beli
Tapi masih baca surat khabar online.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
amek yg free tu je klu ada kt lrt/pasaraya besar ke. yg the malay mail tu. klu area rumah ada tukang jahit tu pernah dia beli surat khabar tamil/cina - sbb tu jenis besar nk buat pola katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpernah beli haa..nk suratkaba lama,,kutip kat ofis je..tp sejak kobid ni,mcm xde guna je suratkaba tu utk ai..org ada anak kecik ok laa,boleh bt alas..

Dah tua2 xkan nak kne alas lg bila mkn..mkn tumpah,mmg nak kena penampar kapit lah haa
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu hari2 beli. Skrg mana ada dah. Ambik yg free tu je. Tu pun untuk guna as lapik sampah & nk balut sayur & buah mangga dpn umah ni je
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Org tua aku dok beli lagi. Tapi dia sorang jelah yg baca
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah beli pun. Dulu masa kerja kat ofis rajin jugak la belek The Star hari2. Sekarang ni baca forum je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hari2 keluar beli suratkhabar for my 72 yrs old mom.. wajib
kalau takde dia moody
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 suka baca ruangan Duri dalam Daging..dan ruangan2 luahan keluh kesah adik keliru. Masa tu belum ada lagi facebook page mcm Kisah Rumah Tangga tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha....mertua masih setia mmbeli

Kami dulu dok amik stok surtkhabar lama la..habuan alas2, balut pad,dan apa2.

Skrg tkleh balik rmh mertua..

Saya bgtau suami..beli la..jd, dlm minggu ni beli..star dan utusan malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dah berkurun tak beli
Last beli belas belas tahun lepas kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu mass sekolah mmg hari2 beli sbb ada sisipan didik tu.. skrg haram lah nk beli sbb tiada keperluan. Kalau nk guna surat khabar baru beli lah shopee surat kabar lama.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ada jual lg ke skrg? dlu masa i budak2 selalu ada org jiual newspaper ngn majalah kat gerai kecil tepi jalan..ayah i order bkk tingkap keta jer.rindu plak zaman dlu..tp sejak blh tgk news kt efbi..ayah i pun dh xbeli..
yg kaka beli yg nk buat lapik tu beli mana..i ni mcm makcik2 suka kumpul srt khabar nk buat lapik pdhl xde guna pun skrg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 11:40 PM GMT+8 , Processed in 0.091588 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list