CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4401|Reply: 14

peveret exercise

[Copy link]
Post time 29-7-2021 01:17 PM | Show all posts |Read mode

Jom share link youtube peveret exercise korang dalam rumah. bantu membantu amalkan hidup sihat walaupun sambil baring gitchew



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2021 02:48 PM | Show all posts
skrg ni tgh seronok buat low impact Pahla B @ Growwith jo kat you tube

i suka senaman yang santai2 je tak lama sgt janji boleh keluar peluh

lagi satu suka buat raise leg against wall 20min sebelum tidur

sure tidur nyenyak lepas tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 07:06 PM | Show all posts
baru start follow Walk With leslie. nk buat skipping tetiba kang injured lak
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_liah replied at 29-7-2021 02:48 PM
skrg ni tgh seronok buat low impact Pahla B @ Growwith jo kat you tube

i suka senaman yang santai ...

I pun suka growwithjo…santai2 tp penat jugakla..kalau HIIT exercise I suka Olivia Lawson..mmg heart rate sentiasa tinggi and banyak calories terbakar
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
I buat leg raises,stepper,indoor bicycle.....kene hehati jugak wat senaman ni.....xnak cederakan tulang blkg terutamanye cth nye mcm sit up...mmg bagus...tp bahayakan tlg blkg...so better buat crunch utk core muscles
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada treadmill, cross trainer and slimming vibration shaker...tapi semua aku buat sikit2 jer sebab siang aku sibuk.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-12-2021 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuols... lepas i stopped my gym membership in 2020, i started follow online classes... les mills on demand...

I dah ubah routine i dari 3 cardio (shbam, zumba, mtvdance), 2 weight training (bodypump) per week.... now i cuma buat 2-3 cardio, with 1 weight training (bodypump) je per week... and i noticed my muscle dah shrink.... and i dpt shape yg i nak.... ni contoh bodypump for beginners i buat kat rumah.. i mmg ada sets of plates, barbell, stepboard yang cukup kat home gym.. so i workout together dengan husband lah...



Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 06:21 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 12-12-2021 09:39 PM

masa awal2 covid mmg i have problem utk maintain my weight around 52-54 kg...  i have been maintaining my weight around 52-54 kg since 2012 lagi... kecuali masa preggy je la max i naik sampai 68 kg... my height is 162 cm...

dulu i used to workout 5 kali seminggu, siap minum protein shake utk build muscle (coz they said muscle burns fat even while you're sleeping)... tp now even dah stopped membership gym (sbb dah setup home gym last year), alhamdulillah, lebih mudah nak maintain weight walau dah reduce workout jadi 3X seminggu je...  at the same time, i start ambil supplement juga like l-carnitine (for pre workout), raw maca root, probiotics, multivits,  habbatus sauda... mula2 takut juga nak menten supplements ni sbb orang cakap nnti badan mudah naik, tambah dah usia menginjak 40 yrs old, metabolism turun.. but then alhamdulillah... okay je, maintain.. as long as we know our body kan....

yang penting, korang kena tau blood type diet korang apa boleh makan... body type korang apa (mesomorph, endomorph or ectomorph)...  then korang bleh adjust your workout style and biasakan diet yang sihat.. i didnt count my calories sangat pun, i just make sure i have 3 meals per day, and reduce sugar, tp i still minum air manis during breakfast lah...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2021 06:28 PM | Show all posts
kalo malas2 pun nak buat weight training tu, i akan buat dia core workout... buat repetition dalam 3-5 cycle per session...




Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 12-12-2021 06:21 PM
masa awal2 covid mmg i have problem utk maintain my weight around 52-54 kg...  i have been maintaini ...

sorry nak tanya.. L-carnitine you ambik ok tak for workout? Sebab i workout juga 3-4 weeks cardio + strength... So far i amik sunflower lecithin i lost few kgs with exercise of course..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kittypong31 replied at 17-12-2021 12:56 AM
sorry nak tanya.. L-carnitine you ambik ok tak for workout? Sebab i workout juga 3-4 weeks cardio  ...

Oh nice...i dah bertahun juga amek l carnitine ni... dulu brand aspen... skang dah tukar brand now... 5 ml je i amek pre workout... ok sangat2 lebih berpeluh....especially bila cardio... ia bagus utk kurangkan visceral fat
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 11:11 AM | Show all posts
Suka juga workout Emi ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:20 PM | Show all posts
Maz_Jeffri replied at 30-7-2021 07:06 PM
baru start follow Walk With leslie. nk buat skipping tetiba kang injured lak

ni ferevet i utk bulan puasa...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 02:29 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 4-12-2021 11:48 PM
Aku ada treadmill, cross trainer and slimming vibration shaker...tapi semua aku buat sikit2 jer seba ...

slimming vibrator shaker tu mmg ada hasil ke? i ada kt rumah, husband belikan tp i suka no equipment punya workout.. if mmg berhasil, time i malas leh la gedik2 atas shaker tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
SedihPedih replied at 25-1-2022 02:29 PM
slimming vibrator shaker tu mmg ada hasil ke? i ada kt rumah, husband belikan tp i suka no equipme ...

Aku rasa okay sebab mcm fun jer takyah buat apa2 ..duduk jer. Tapi kita takleh measure lah calories ke apa sbb takde apps. Mcm threadmill tu boleh link to smartwatch or Fitbit. Lagi satu kalau siapa yg ada vertigo mmg sgt tak sesuai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 09:39 PM GMT+8 , Processed in 0.068662 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list