CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1734|Reply: 13

Rumah Terbakar, Bomba Tak Jumpa Bayi Yang Terperangkap

[Copy link]
Post time 14-7-2021 02:24 PM | Show all posts |Read mode
Klang: Ketiadaan bayi yang didakwa terperangkap dalam kebakaran di tingkat tiga, rumah kedai tiga tingkat di Lorong Batu Nilam 1B, Bandar Bukit Tinggi di sini, malam tadi, menjadi tanda tanya pihak bomba.


Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Hafisham Mohd Noor berkata, pada jam 8.37 malam tadi, pihaknya menerima panggilan daripada seorang lelaki mendakwa bayinya terperangkap dalam kebakaran.


Foto: Harian Metro




"asukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Andalas dan Pelabuhan Klang ke lokasi kejadian sebaik menerima laporan kebakaran di tingkat tiga rumah kedai itu.


"Maklumat awal, bomba dimaklumkan terdapat seorang bayi terperangkap dan pihak bomba menjalankan kerja mencari mangsa di lokasi kebakaran.


"Selepas pencarian dilakukan dengan bantuan anjing pengesan Unit K9 Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), tiada tanda-tanda ada mangsa terbabit dalam kebakaran itu dan operasi ditamatkan," katanya ketika dihubungi hari ini.


Hafisham berkata, sebaik selesai pencarian, pihaknya cuba mendapatkan bapa bayi terbabit untuk mendapatkan maklumat namun gagal dihubungi.


"Lelaki berkenaan tidak menjawab panggilan ketika kami hubungi dia dan dia tiada di lokasi ketika bomba melakukan pencarian bayinya.


"Bomba dimaklumkan rumah yang terbakar itu didiami tiga sekeluarga termasuk bayi terbabit.


"Sehingga kini, tiada maklumat umur dan jantina bayi berkenaan," katanya. -CARI


Sumber: Harian Mtero
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2021 02:32 PM | Show all posts
cubaan membuat sesuatu?  hurm…
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti jumpa lah mayat bayi kat mana2 yang penting cari lelaki yg merepot tu dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 03:14 PM | Show all posts
cmne blh keluar berita kes cmni patut terus report polis. common sense .
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ahhh sudahhhhh... apa yang disembunyi kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Cam fishy je bapaknya ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Babak citer industan bermula... Kena guna otak brfikir ni... Memang misterii......
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 05:59 PM | Show all posts
entah apa la nasib baby tu..
kena buang, kena tanam or kena jual..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah hrap2 baby tu msih hdup. cubaan utk konon mcm baby mati dlm kbakaran sdangkn ade kjadian lain disebalik ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo tak sebut ade baby nanti bombe lambat datang kot..  Itu tricknye rase aku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
aik pelik nya...

semoga ada update 2,3 hari ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
husnuzon je la ada org selamatkan baby n bawak gi klinik / hospital..
Tp bapak dia gi mane pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Bomba kene prank... Sadisssss
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
maybe dah jadi abu?

which is the worst case ever
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 02:00 AM GMT+8 , Processed in 0.108194 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list